9.2.2019 – 14.2.2019
V akciji so bile ekipe U8 in U10 na domačem turnirju v Podmežakli, U12 doma proti vrstnikom Olimpije B in U14 v Zalogu proti Slaviji.
Izkopiček tedna: uspešna organizacija turnirja U8 in U10, ter zmagi U12 in U14

Pregled tekem prejšnjega tedna

IHL U12 – HD Hidria Jesenice : HK SŽ Olimpija B
11 : 4 (4:0,4:2,3:2)
Kljub temu da se Ljubljančani izogibajo klasifikacije »prvo« in »drugo« moštvo, je vsaj v tem trenutku ekipa Olimpija A za razred boljša kot ekipa Olimpija B. Medtem, ko so naši fantje bili kak dan pred tekmo z Olimpijo B nadigrani v Tivoliju s strani »prve ekipe«, to pot Olimpija B ni predstavljala kakšnega večjega izziva za naše nadobudneže. Ekipa U12 je tako zaključila nastope v rednem delu tekmovanja IHL v domači dvorani z novo visoko zmago. V soboto jih čaka še tekma na legendarnem odprtem drsališču na Šalati v Zagrebu proti gostiteljem KHL Medveščak.

IHL U14 – HK Slavija Junior : HD Hidria Jesenice
4 : 9 (1:5, 1:1, 2:3)
Igralci ekipe dečkov so v zadnji tekmi rednega dela tekmovanja v ligi IHL dosegli še eno zmago. To pot so v dvorani v Zalogu slavili proti HK Slaviji Junior. Žal zmaga ni bila dovolj, da bi se fantje prebili na tretje mesto na lestvici, saj je v zadnji tekmi zmagalo tudi moštvo HKMK Bled. Tako bo naša ekipa pričela končnicona 4. mestu proti 5. uvrščenemu kranjskemu Triglavu. Četrtfinale lige se igra na dve dobljeni zmagi, prednost domačega igrišča pa ima višje uvrščena, torej naša ekipa. V primeru napredovanja v polfinale fante čaka zmagovalec dvoboja 1. in 8. uvrščenih ekip, Olimpije in Maribora.

Napoved tekem prihodnjega tedna

14.02.2019 19:00 – IHL U18 – HD Hidria Jesenice : HK SŽ Olimpija
Naša mladinska ekipa v zadnjih tekmah ne blesti, a na drugi strani je ekipa Olimpije, ki je vedno prepreka za dokazovanje naših mladcev. Motivacija na takih tekmah ni problem, pričakuje se resen pristop in zmaga naših mladincev. Fantje HD Hidria Jesenice še vedno zasedajo prvo mesto v tekmovanju IHL, do začetka končnice pa jih po tekmi z Olimpijo čaka še potovanje v Beograd k Crveni zvezdi in domača tekma proti HKMK Bled. Moštvo Olimpije je na 4. mestu.

15.02.2019 19:15 – Prijateljska U20 –HD Hidria Jesenice (U20) : HKMK Bled (člani)
Dolgi so premori med tekmami v tekmovanju za razvrstitev v ligi EBYSL. Prav zato si je strokovno vodstvo U20 ekipe prizadevalo dobiti dovolj težkega nasprotnika za par prijateljskih tekem. Nasprotnika so našli v bližni Blejski ledni dvorani, člansko moštvo HKMK Bled. Prva izmed obeh prijateljskih tekem bo tako odigrana v petek 15.02 ob 19:15 v dvorani Podmežakla. Ob tej priložnosti, hvala HKMK Bled za sodelovanje v pripravah naše EBYSL ekipe ob vnovičnem naskoku na ligo EBYSL.

16.02.2019 14:15 – IHL U12 – KHL Medveščak : HD Hidria Jesenice
Legendarno odprto drsališče Šalata bo prizorišče zadnje tekme rednega dela tekmovanja za mlajše dečke našega kluba. Vkolikor naši fantje osvojijo vsaj točko, potem bodo v končnico tekmovanja vstopili s prve pozicije in bodo svoj četrtfinalni duel odigrali proti 8. uvrščeni ekipi v rednem delu. A najprej je treba odigrati tekmo proti Medveščaku. Slednji se nahaja na  11. mestu lestvice in se v boj za uvrstitev v končnico (vanjo se uvrsti prvih osem ekip) ne more več vmešati.

16.02.2019 18:15 – IHL U16 –HKMK Bled : HD Hidria Jesenice
Težko gostovanje lahko pričakujejo naši kadeti pri vrstnikih HKMK Bleda. Blejci so trenutno na tretjem mestu lige IHL, za drugouvrščenimi Jeseničani zaostajajo 7 točk, a imajo odigrane dve tekmi manj od Jeseničanov. Tako kot naši, se tudi Blejci nahajajo v boju za mesta med 1 in 3 v rednem delu tekmovanja IHL.

20.02.2019 18:15 – IHL U16 – HD Hidria Jesenice : HK Slavija Junior
Še zadnja tekma U16 v rednem delu lige IHL. Ta in dvoboj celovškega KAC proti Olimpiji bosta odločila končni vrstni red po rednem delu tekmovanja. Za mesta med prvimi tremi se potegujejo tri moštva, EC KAC, HD Hidria Jesenice in HKMK Bled.