01.3.2019 – 07.3.2019

V akciji so bile vse naše ekipe. Večina jih je aktivnih v četrtfinalnih dvobojih, EBYSL ekipa je bila na dvodnevni turneji po Avstro-Ogrski, medtem pa je ekipa U18 zaključila redni del lige z zmago.

Izkopiček tedna: U14 je z zmago na gostovanju v Kranju potrdila svojo udeležbo v polfinalu. V polfinalu je po dveh prepričljivih zmagah tudi ekipa U16. Mladinci so po rednem delu osvojili prvo mesto in se izognili nastopom v četrtfinalu. Tudi oni so polfinalisti. Prvo zmago v četrtfinalu je osvojila naša najmlajša selekcija U12 proti Olimpiji B. Povratno srečanje bo v soboto v Ljubljani. EBYSL ekipa pa se vrača s končnim 2. mestom v ligi, ter porazom proti UTE in zmago proti Dunaju.

Torej v polfinalu so že U14, U16 in U18, zelo blizu pa so tudi mlajši dečki U12.

Pregled tekem prejšnjega tedna

Končnica IHL U12 – 1.tekma ¼ finala
HD Hidria Jesenice : HK SŽ Olimpija B

21 : 1 (10:0, 5:1, 6:0)  – serija 1:0
Za večino teh fantičev je bilo to prvo srečanje v končnici, zato so bila pričakovanja verjetno še nekoliko večja. A kmalu po prvem sodniškem metu so igralci ugotovili, da je to povsem ista igra, ki jo igrajo še celo sezono in na ledeni površini je bilo videti praktično samo eno ekipo – HD Hidria Jesenice. Fantje so dosegli visoko zmago, povedli v seriji z 1:0, a za uvrstitev v polfinale potrebujejo še eno tako tekmo v soboto v Ljubljani, v Tivoliju. Seveda sledi tudi poziv vsem zainteresiranim, naj se v soboto odtrgajo nekaj uric, spodbujajo našo ekipo v legendarnem Tivoliju in fante pospremijo na poti v polfinale. Tekma so bo pričela ob 11:45!

EBYSL U20 –UTE Budapest : HD Hidria Jesenice
4 : 2 (1:1, 0:0, 3:1)
1:1Podrekar (Lukan, Mašič) – 19´, 2:2Krmelj (Šturm, Jakupović) – 47´
Streli: 18:35; Kazni: 42:24
Žal fantom v tekmi za biti ali ne biti ni uspelo. V trdem, na čase grobem srečanju so domačini kljub navidezni podrejenosti na ledu uspeli umiriti napade naših fantov in v zadnji tretjini obrniti rezultat sebi v prid. Odločilen je bil zadetek domačinov ob igri z igralcev manj v 57. minuti. Fantje so sicer poiskusili s popolnim napadom, a žal ob tem prejeli še četrti zadetek. Ta poraz pomeni, da fantje tudi ob porazu Fehervarja proti VSV in zmagi naših proti Dunaju, nimajo možnosti osvojiti 1. mesta po rednem delu lige EBYSL. 

Končnica IHL U16 – 1.tekma ¼ finala
HD Hidria Jesenice : HK Triglav Kranj

11 : 3 (1:1, 4:1, 6:1)- serija 1:0
1:0 Tőrők (Langus) – 6´, 2:1Adrović (Rijavec) – 23´, 3:2 Dobravec (Kumanović) – 24′, 4:2 Rijavec (Dolinar, Crnkić) – 35′, 5:2 Török (Dobravec, Dolinar) – 36’, 6:2 Crnkić (Rijavec, Bergelj) – 45’, 7:2 Kumanović (Langus, Lesničar) – 48’, 8:2 Baloh (Dobravec,Török) – 50’, 9:2 Langus (Kumanović, Oblak) – 50’, 10:2 Crnkić (Adrović) – 57’, 11:3 Crnkić (Bergelj) – 60’
Streli: 57:17; Kazni: 8:4
Glede na zadnje predstave jeseniških kadetov, so malokateri pričakovali tako resen in zavzet pristop fantov. Okrepljeni z obema igralcema EBYSL ekipe, Törökom in Dolinarjem, so fantje vsilili svoj tempo in potisnili Kranjčane v obrambo. Sicer so se igralci Triglava kar uspešno branili tja do sredine tekme in celo držali aktiven rezultat, a gostujoči dvanajsterici so moči v drugem delu srečanja popustile in morali so priznati visoko zmago domačim fantom. Druga tekma bo na vrsti že v torek ob 18:00 v Areni Zlato Polje v Kranju, naši fantje pa bodo storili vse, da tretje četrtfinalne tekme na Jesenicah v tej sezoni ne bo.

EBYSL U20 –Vienna Capitals Silver : HD Hidria Jesenice
2 : 3 (1:2, 1:1, 0:0)
0:1Krmelj (Jakupović)(+1) – 2´, 0:2Jakupović (Krmelj, Šturm) – 4´, 2:3 Hadžić (Šturm) – 30′
Streli: 22:45; Kazni: 4:18
Dan po tekmi, ko so fantje spoznali, da ne morejo več na prvo mesto, so se v glavnem mestu Avstrije srečali s svojo priljubljeno ekipo Vienna Capitals. In tako kot na preteklih tekmah v tej sezoni, so tudi to pot avstrijski »kapitalci« morali sprijazniti s porazom. Sicer je bila tekma precej enostranska, kar priča razmerje v strelih, ki je bilo močno v korist ekipe HD Hidria Jesenice.

Vse misli po tekmi so bile že usmerjene k izbiri nasprotnika za prijajajoče polfinale lige EBYSL. Možni nasprotniki so bili Akademie Steirmark, Orli Znojmo, MAC Budapest in Vienna Capitals.  Po tem, ko so predstavniki AV19 izbrali štajersko akademijo, so predstavniki našega kluba za svojega prvega nasprotnika izbrali ekipo HC Orli Znojmo. Prva tekma bo v četrtek ob 17:45 v naši ledeni lepotici. Vabljeni, fantje so si z letošnjimi nastopi zaslužili bolj polnih tribun, kot jih lahko opazimo na zadnjih tekmah EBYSL. Vstop je prost!

Končnica IHL U14 – 2.tekma ¼ finala
HK Triglav Kranj : HD Hidria Jesenice
1 : 7 (0:1, 1:6, 0:0) – serija 0:2
Po visoki zmagi na prvi tekmi so bila pričakovanja visoka. Fantje si niso želeli, da bi se uresničil namen domačinov, ki so iskali izenačenje serije in prestavitev o prvem polfinalistu na jeseniški led. Kljub pritisku naših dečkov proti domačemu golu so se Kranjčani uspešno branili in preko protinapadov skušali ogroziti vrata naših vratarjev. A priložnosti domačinov so bile redke, na drugi strani pa so domačini dobro zaustavljali tudi oba najbolj učinkovita igralca našega kluba. A kjer je volja, je tudi pot in v drugi tretjini so igralci HD Hidria Jesenice uspeli obrniti tekmo na svojo stran. In od tega trenutka naprej je bilo srečanje, s tem pa tudi serija odločena.

Ekipa HD Hidria Jesenice U14 je tako prva jeseniška ekipa, ki je v tej sezoni postala polfinalist lige IHL! Njen nasprotnik bo ekipa HK SŽ Olimpija, ki je pravtako s skupnim rezultatom 2:0 v seriji izločila HDK Maribor. Prva tekma bo v Tivoliju v nedeljo 10.3. ob 16:00. Vabljeni vsi, da s svojim navijanjem in podporo pomagate našim fantom!

IHL U18 –HD Hidria Jesenice : HK MK Bled
4 : 1 (2:0, 1:0, 1:1)
1:0Škof (Dolinar, Kumanović)(+1) – 19´, 2:0Török (Dobravec) – 20´, 3:0 Dobravec (Baloh) – 28′, 4:0 Dolinar (Dobravec)(+1) – 49′
Streli: 34:29; Kazni: 10:18
Čeprav je bila naša ekipa že pred tekmo zanesljiv zmagovalec rednega dela lige IHL, pa je zadnji poraz proti Blejcem dal fantom vedeti, da bo treba za zmago vložiti veliko znoja in energije. Prav to je po mnenju nekaterih manjkalo v zadnjih nastopih te ekipe. Blejci so ponovno pokazali, da lestvica ne prikazuje dejanske kvalitete njihove ekipe, ali pa svoje najboljše predstave odigrajo ravno proti ekipi HD Hidria Jesenice. Zmaga naše ekipe je sicer pričakovana in zaslužena, a kdorkoli bo v končnici naletel na Blejce, bo imel z njimi polne roke dela.

Kmalu po koncu te tekme se je izvedelo, da ekipa SKHL Crvena Zvezda ne bo nastopila v končnici lige IHL. Tako ob zmagovalcu lige HD Hidria Jesenice(1), v polfinale neposredno napreduje tudi drugouvrščena ekipa HK Slavija Junior(2). Preostala para četrtfinala sta tako HK SŽ Olimpija(4) : HK MK Bled(5) in HDK Maribor(3) : HK Triglav(4)!

Končnica IHL U16 – 2.tekma ¼ finala
HK Triglav Kranj : HD Hidria Jesenice
3 : 14 (1:4, 1:6, 1:4)- serija 0:2
0:1Mahmutović (Török) – 3´, 0:2Dolinar (Török, Crnkić)(+1) – 7´, 0:3Rijavec (Crnkić, Mahmutović) – 8′, 1:4 Török (Dobravec)(-1) – 10′, 1:5 Rijavec (Seršen) – 26′, 1:6 Török (Dobravec, Dolinar) – 27’, 1:7Dolinar (Kaltak) – 34’, 1:8Lesničar (Langus, Kumanović) – 35’, 1:9 Rijavec (Crnkić, Mahmutović) –36’, 1:10 Török (Dobravec, Adrović) – 37’, 2:11 Kumanović (Dolinar, Adrović) – 42’, 2:12 Baloh (Dobravec) – 45’, 2:13 Baloh (Rijavec) – 47’, 2:14 Langus – 52’
Streli: 17:39; Kazni: 4:6
Po uspešni drugi tekmi v seriji, ki jo je v kranjski Areni Zlato Polje odigralo moštvo U14, so bili na vrsti za podoben podvig še naši kadeti. Vkolikor so v ekipi Triglava imeli načrt kako onesposobiti najmočnejša jeseniška orožja, potem se je načrt izjalovil že po prvi tretjini. Naši fantje so se namreč »razleteli« po ledu in prave obrambe proti razigranim igralcem trenerja Aleša Remarja ni bilo. Rezultat pove praktično vse o dogajanju na ledu!

Po kategoriji U14 in U18 so se s to zmago v polfinale lige IHL uvrstili tudi kadeti. Prvo tekmo polfinala bodo odigrali v svoji dvorani, torej na Jesenicah in sicer, predvidoma 16.3., čas tekme pa bo znan nekoliko kasneje.

Napoved tekem prihodnjega tedna

07.03.2019 17:45 – Končnica EBYSL U20 – 1.tekma 1/4 finala
Dvorana Podmežakla, Jesenice
HD Hidria Jesenice : HC Orli Znojmo

Ekipa HC Orli Znojmo je v rednem delu lige EBYSL osvojila 1. mesto v skupini A in se s tem kot sedma uvrstila v četrtfinale lige. Sicer gre za mlado ekipo, ki igra predvsem na eni sami fromti, torej v tekmovanju EBYSL. Redki, najboljši posamezniki, dobivajo nekaj možnosti v tretji češki ligi. In prav to je razlog, zaradi katerega se je vodstvo ekipe odločilo za tega nasprotnika. Ker med njihovimi registriranimi igralci ni igralcev, ki igrajo tudi v drugih profesionalnih ali polprofesionalnih ligah (Erste, EBEL ali AHL). Vodstvo je prepričano, da češka ovira za naše fante ni previsoka, kako visoka pa je, pa je najbolje, da se prepričate na lastne oči. V četrtek ob 17:45 v Dvorani Podmežakla.

09.03.2019 11:45 – Končnica IHL U12 – 2.tekma 1/4 finala
Dvorana Tivoli, Ljubljana

HD Hidria Jesenice : HK SŽ Olimpija B
Po prepričljivi zmagi na prvi tekmi, lahko opravičeno pričakujemo vsaj enakovreden boj z vrstniki izpod Rožnika za drugo zmago v četrtfinalu. A pričakovanja so seveda večja tako pri igralcih, vodstvu in tudi pri vseh nas. Zato vabljeni v Ljubljano, na tekmo naših dvanajstletnikov! Pomagajmo jih na poti do njihovega prvega polfinala v kratki hokejski karieri. Vabljeni! 

10.03.2019 16:00 – Končnica IHL U14 – 1.tekma 1/2 finala
Dvorana Tivoli, Ljubljana
HK SŽ Olimpija : HD Hidria Jesenice

Po tem ko so fantje Anžeta Töröka v četrtfinalu zanesljivo odpravili ekipo kranjskega Triglava, se jim na njihovo pot v finale postavlja ljubljanska Olimpija. Ekipa HK SŽ Olimpija v tej sezoni praktično ne pozna poraza na ledu. In tak nasprotnik bo v nedeljo stopil na led Tivolija, naši dečki pa bodo storili vse, da bi že na prvi tekmi v polfinalu presenetili absolutnega favorita letošnjega prvenstva lige IHL in državnega prvenstva. Vabljeni na ogled tekme, igralci potrebujejo podporo!

10.03.2019 13:15 – Končnica EBYSL U20 – 2.tekma 1/4 finala
Nevoga Arena, Znojmo
HC Orli Znojmo: HD Hidria Jesenice
Druga tekma letošnjega četrtfinala lige EBYSL bo odigrana v nedeljo 10.3 ob 13:15 v Nevoga Arena v Znojmu. Presenetljivo zgoden začetek tekme pomeni, da bodo naši fantje odpotovali že v zgodnjih jutranjih urah, da bi v Znojmo prispeli dovolj zgodaj in bodo ob prvem vrženem plošču na svojem običajnem nivoju. Tekma, ki je lahko tudi že odločilna.