Fantje v kategoriji U18 (mladinci) so v minulih dneh odigrali svoje prve tri tekme v ligi EBJL (Erste Bank Juniors League).

Prvo srečanje so odigrali v Kranju proti vrstnikom Triglava. Naše fante je v vodstvo popeljal Pelko v 18. minuti, ko je dosegel edini gol v prvi tretjini. Kranjčani so izenačili v 25. minuti, vendar pa je Tomaževič v 34. minuti četo mladih železarjev še enkrat povedel v vodstvo. Vodstvo za gol po dveh tretjinah ni zagotavljalo mirnega tretjega dela srečanja in dejansko so Triglavani iz kazenskega strela v 54. minuti rezultat izenačili. Do koca rednega dela tekme nobeno od moštev več ni doseglo gola, v podaljšku pa so zmagoviti gol dosegli domači. Trener Dejan Varl po tekmi ni bil zadovoljen z odnosom svojih varovancev; preveč je bilo nepotrebnih napak in neodgovornih potez na ledeni ploskvi, pa tudi disciplina je šepala.

Triglav Kranj – HD Mladi Jesenice 3:2  (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) OT
Goli za Triglav: Kristan (25.), Pecek (54./ps, 65.)
Goli za Jesenice: Pelko (18.), Tomazevič (34.)

 

Drugo srečanje v t.i. “zeleni skupini” EBJL so naši fantje v sredo (18.9.) odigrali v Mariboru. Peščica gledalcev v prvi tretjini ni videla gola, v drugi tretjini pa so domači povedli ob igri z igralcem več v 25. minuti. Varovanci Dejana Varla so že v naslednji minuti iz kazenskega strela izenačili (Glavič) in tako dosegli zadnji gol v drugi tretjini.  Preveč neizkoriščenih priložnosti je bilo zapravljenih v uvodnih dveh tretjinah, so pa naši fantje zadeve postavili na pravo mesto v zadnji tretjini – vodilni gol je najprej ob igri z igralcem manj dosegel Jeklič v 44. minuti. Domači so v 46. minuti še uspeli izenačiti, potem pa je jeseniški stroj začel mleti – Tomaževič je v 47. minuti znova popeljal Jeseničane v vodstvo, Srpčič je dodal gol v 48. minuti, Trkulja povišal na 5:2 v 53. minuti, zadnji gol na tekmi pa je s svojim drugim zadetkom dodal Srpčič v 58. minuti ob igri z igralcem manj.

HDK Maribor – HD Mladi Jesenice 2:6 (0:0, 1:1, 1:5)
Goli za Maribor: Cuvan (25./pp), Drozg (46.)
Goli za Jesenice: Glavič (26./PS), Jeklič (44./sh), Tomazevič (47.), Srpčič (48., 58./sh), Trkulja (53.)

 

Včeraj (22.9.) je četa Dejana varla odigrala še tretje letošnje prvenstveno srečanje. V Zalogu v zadnjih letih delajo odlično in postajajo valilnica mladih talentov v Ljubljani in okolici, tako da nobena jeseniška kategorija ne odhaja na gostovanja vnaprej prepričana v zmago. Tokrat so sicer naši mladinci k tekmi pristopili odgovorno. Trkulja je v 14. minuti dosegel edini gol v prvi tretjini in dodal v 35. minuti še svojega drugega za povišanje vodstva. V 36. minuti je zadel še Gašper Glavič za vodstvo s tremi goli prednosti, minuto pred koncem druge tretjine pa je za 4:0 zadel Krašovec. Glavič je razbiti domači četi zabil peti gol v 43. minuti, potem pa je koncentracija nekoliko popustila in domači so še v isti minuti dosegli svoj prvi gol in v 45. minuti še drugega. Tretji gol Slavije v 46. minuti je bil dovolj zgovorno opozorilo našim fantom, da tekma še ni končana in Gašper Glavič je v 47. minuti na podajo Matica Jekliča zadel za spet bolj udobno vodstvo s 6:3.  Nik Rekar je na še eno podajo M. Jekliča zadel v 51. minuti (7:3), svoje pa je potem dodal še jeklič sam ob igri z dvema igralcema več v 52. minuti (8:3). Krizne minute, podobne onim od 43. do 46. se nato več niso ponovile, Gašper Glavič pa je v 57. minuti zabil še svoj četrti gol na tekmi, že devetega za Jesenice. V zadnji minuti so domači le nekoliko ublažili poraz s svojim četrtim golom, zmage pa so se zasluženo veselili naši fantje.

HK Slavija Junior – HD Mladi Jesenice 4:9 (0:1,0:3,4:5)
Goli za HKS: Kozelj (43.), Vidic (45.), Briski (46.), Kujavec (60.);
Goli za  HDJ: Trkulja (14./35.), Krašovec (39.), Glavič (36./43./47./57.),
Rekar (51.), Jeklič (52./pp2)

Pa še razmišljanje trenerja Dejana Varla po prvih tekmah:

“Tako pri Slaviji, kot tudi par dni prej pri Mariboru, je bilo v ekipi poleg 6, ali 7 mladincev tudi precej fantov, ki so še kadeti (letnikov ’98 in ’99). Za fante omenjenih letnikov je sodelovanje v takih tekmah seveda dobro, saj pomeni napredek. Za moje fante (letnik ’96 in ’97) take zmage ne pomenijo dosti, saj niso dosežene proti enakovrednemu nasprotniku. Primanjkuje nam težkih tekem. Fante tudi težko realno ocenim, pa tudi motiviram za take tekme.

Škoda je, ker je prišlo do situacije, v kateri fantje pri 18, 19, ali 20 letih končujejo kariere, fantje letnikov ’96 in ’97 pa so brez konstantno močnih tekem. Tega ne govorim zaradi pomanjkanja spoštovanja do dela v drugih klubih in tudi ni mišljeno kot negativna opazka – rad bi le izrazil skrb glede prihodnosti naših fantov.

Pa še o eni zadevi – predolgo se ni vedelo kakšna bo zgodba v zvezi z nastopanjem v ligi INL. Tako tudi v mlajših kategorijah nismo natančno vedeli  s katerimi igralci računajo pri članih, s katerimi igralci in kakšno ekipo pa bomo igrali mladi v tej sezoni.”

Dejan Varl

V primeru, da bo priprava ledene ploskve v dvorani Podmežakla potekala v tem tednu brez nepredvidenih zapletov, bodo mladinci v nedeljo odigrali svojo prvo tekmo v lepotici Podmežaklo proti vrstnikom HKMK Bled.

 

Tekst & foto: Marko Lukan