DP kadetov (U16)
Dvorana v Zalogu
8. oktober 2016
Gledalcev: 70

Slavija Jr. – HD Jesenice 

1 – 4

(0:2,0:0,1:2)

Gibanje rezultata:
0:1 SLIVNIK (Finžgar, Török) 9′
0:2 KOBAL (Slivnik, Török) 16′
0:3 DEŽMAN (Török) 46′
1:3 Povše (Juteršek) 50′
1:4 ŠEGA 60′ SH1 EN

Streli na gol: Slavija Jr.  25 (6,10,9)HD Jesenice   31 (10,9,12)
Kazni: Slavija Jr.   6 (-,6,-)HD Jesenice  8 (2,4,2)

Sodnik: Viki Trilar
Linijska sodnika: Jaka Čertanc, Hine Hoffman

Slavija Jr.: 24 Lajevec (GK), 27 Sotlar (GK), 7 Černe(C), 10 Cvetko, 35 Zagorc, 51 Juteršek, 4 Čosić, 21 Keber, 16 Lampič, 89 Tomažič, 13 Bukovec, 11 Skerlep, 18 Povše, 17 Prodan, 72 Jesihar, 36 Gračan, 28 Intihar
Trener: Jaka Adlešič

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 11 Pogačar (C), 12 Šega, 21 Dežman, 22 Jakupović, 23 Podrekar, 24 Finžgar, 14 Mašič, 2 Škof, 18 Potočar, 16 Lukan A., 9 Lukan D., 20 Kararić, 3 Verdnik, 10 podlipnik, 5 Murnik, 15 Dolinar, 7 Slivnik, 19 Török, 13 Kobal
Trener: Dejan VARL


Doslej 100% ekipa kadetov je v sobotnem popoldnevu gostovala pri – v zadnjih letih vedno – neugodni Slaviji Jr. Trener Dejan VARL je očitno sestavil kompaktno ekipo, v kateri , kot pravi sam, vidi še veliko rezerv, zaenkrat pa gre fantom odlično. Na tekmi je zaradi nove poškodbe manjkal kapetan Krmelj, prvič v tem prvenstvu pa se je po poškodbi ekipi pridružil standardni branilec prvega para Šega.

Lepo vodstvo po uvodnih dvajsetih minutah

Prvi se je v statistiko pred kakimi sedemdesetimi gledalci vpisal Podrekar. Fantič je v sicer praznoval petnajsti rojstni dan, v četrti minuti pa prvič sedel na kazensko klop zaradi nabijanja na ogrado. Železarji so pritisk Založanov brez večjih težav ubranili in bili v nadaljevanju nevarni tudi sami. Rezultat prizadevnosti je bil vodilni gol v deveti minuti. Zanj so poskrbeli Finžgar in Török s podajama ter Luc SLIVNIK z zadetkom. Igralci Slavije so poskušali odgovoriti s hitrim izenačenjem, obramba Jeseničanov na čelu z dobro razpoloženim Gašperjem PANJTARjem pa je bila dobro pripravljena na njihove poskuse. Vse do šestnajste minute se je nato izmenjalo nekaj napadov na obeh straneh, takrat pa so železarji z golom Marcela KOBALa svoje vodstvo podvojili. V lepi akciji, ki je domače povsem izigrala, sta bila podajalca še Slivnik in Török. Do konca tretjine se ni spremenilo v rezultatskem smislu nič več. Domači so zbranost vratarja Jesenic v prvih dvajsetih minutah preizkusili šestkrat, Jeseničani pa njegovega kolega na drugi strani desetkrat.

Ekipi enakovredni v nadaljevanju

Domači so v drugi del krenili odločneje. V največjih težavah so bili Jeseničani med 29. in 31. minuto, ko je bil zaradi grobosti izključen kapetan Pogačar. Kakorkoli že, obramba na čelu s Pajntarjem je nalogo opravila dovolj dobro, da je mreža ostala prazna. V 35. minuti so si napako zaradi nepravilne menjave privoščili domači, powerplay železarjev pa je bil enako (ne)uspešen, kot tisti domačih nekaj minut poprej. Sedemindvajset sekund so železarji odigrali celo ob prednosti dveh igralcev več na ledeni ploskvi, saj je bil pri domačih zaradi spotikanja izključen Povše. Ob pisku sirene, ki je označila konec druge tretjine, sta si obojestransko izključitev prislužila Zagorc pri Založanih in Podrekar pri Jeseničanih. V drugi tretjini je bilo razmerje strelov rahlo v korist domačih – 10:9.

img_8464

Tekmo lepo pripeljali do končnega uspeha

Obe ekipi sta torej v zadnjo tretjino štartali s po štirimi igralci na ledu. Zdelo se je, da so tudi domači zelo dobro fizično pripravljeni, saj za Jeseničani v fizičnem pogledu niso zaostajali. Nekoliko so se v težave spravili le z dvema zaporednima prepovedanima dolgima streloma. Železarji so v tem času opravili dve menjavi, proti utrujenim domačim pa so delovali kot bi igrali v powerplayu. Žiga DEŽMAN je v začetku 46. minute povišal jeseniško vodstvo na tri gole razlike, še svojo tretjo podajo na tekmi pa je prispeval Török. Domači so svoj edini zadetek na tekmi dosegli v 49. minuti – uspešen je bil Povše. Treba je povedati, da je vratar železarjev nekajkrat tudi izjemno lepo ubranil poskuse domačih. Na sredini igrišča med obema rezervnima klopema sta nato dva domača igralca naletela na Töröka, ki je tekmo končal z opornico na roki, z igranjem pa je zaključil. Po tekmi je moral tudi po medicinsko pomoč, več o naravi poškodbe pa bo znano v teh dneh. Domači trener je dve minuti in pol pred koncem poskušal železarje uloviti še brez vratarja in s šestim igralcem na ledu. Dodatno je domačim šla na roko še tretja izključitev slavljenca Podrekarja na tekmi petnajst sekund kasneje, tokrat zaradi zadrževanja s palico. Ob igri šestih proti štirim so se železarji krčevito branili vse dokler ni s strelom preko celega igrišča domače nebranjene mreže zadel Jaka ŠEGA. Ob zaostanku z 1:4 42 sekund pred koncem, se je pred domači gol vrnil vratar Lajevec. Tekma se je končala s stiskom rok in zasluženo zmago Jesenic.

Ekipa tako ostaja v državnem prvenstvu kadetov pri sto odstotnem izkupičku – v štirih tekmah je dosegla štiri zmage. Naslednji teden fante čaka dvoboj proti Crveni Zvezdi v domači dvorani.

Dejan VARL, trener kadetov:
“Čestitam fantom za zmago. Predvsem v zadnjih minutah, ko se je tekma lomila, so zdržali in z borbeno igro odbili vse pritiske ob igralcu oz. dveh manj. Vratar Panjtar je super branil tudi v ključnih momentih in tako dal zagon tudi ostalim igralcem. Fantje imajo željo, mečejo se pod pake, igrajo borbeno, držijo se navodil. Seveda nas čaka se veliko dela, tekma je razkrila tudi stvari na katere bomo na naslednjih treningih dali več poudarka. Je bila pa včerajšnja ura tekme zelo zanimiva izkušnja za fante, kateri bodo morali dati malce več poudarka na to kdaj in kaj jedo pred tekmo in seveda po tekmi, ker je ravno zaradi tega komu zmanjkalo energije med ali proti koncu tekme.”

Tekst: Marko L.
Foto: Anita P. Mrak