Jesenice, 22. november 2014
Športna dvorana Podmežakla
DP mlajših dečkov

HD Jesenice – HDK Maribor

11 – 7

(1:1,4:3,6:3)

Strelci za HD Jesenice: Slivnik 5, Török 3, Baloh 2, Dobravec
Strelci za HDK Maribor: Mojzer 4, Pivec, Fingušt, Rosenfeld

Streli na gol: HD Jesenice 40 (9,14,17), HDK Maribor 17 (2,8,7)
Kazni: HD Jesenice 10 (4,4,2), HDK Maribor 10 (2,2,6)

HD Jesenice: 25-Avsenek (GK), 17-Čufer, 12-Gasar, 7-Rijavec, 23-Slivnik (A), 19-Török (C), 22-Miklič, 6-Dolinar, 13-Langus, 11-Dobravec (A), 8-Baloh, 10-Krupenko, 14-Glavič, 5-Korošec, 21-Junež, 15-Svetlin, 24-Crnkić, 4-Bergelj,16-Grašič, 20-Sintič, 18-Kaltak
Trener: Gaber KLINAR

HDK Maribor: Verdonik (GK), Puškarič Frešer (GK), Zupanič, Perčič (C), Mojzer, Rosenfeld, Fingušt, Petek, Bizjak, Ljubič, Pivec, Rajbenšu, Krajnc, Friš Lorber, Petelin
Trener: Janez Finžgar

Sodnika: Miha Bajt in Anže Bergant

Nova zmaga mlajših dečkov! Na tokratni tekmi je manjkal prvi vratar Nejc Škrjanc, zato je med vratnicama domače ekipe stal Grega Avsenek. Precej dolgo je bila tekma popolnoma enakovredna v rezultatskem smislu, sicer pa so domači prevladovali na ledeni ploskvi. Prva omembe vredna situacija se je zgodila ob koncu 4.minute, ko so gostje povedli. V naslednji minuti je bil pri železarjih zaradi spotikanja izključen Urban Korošec. Le nekaj sekund po tistem, ko se je omenjeni vrnil na ledeno ploskev in so domači kazen uspešno ubranili, je tudi pri gostih prišlo do izključitve. Tudi domačim žal ni uspelo doseči zadetka v naslednjih dveh minutah. Prvič so železarji na tekmi zadeli po kombinaciji Matica Töröka (podajalec) in Luca SLIVNIKA (strelec) v 13. minuti. Do konca uvodne tretjine 44 gledalcev ni videlo nobenega zadetka več, je pa pri domačih na kazensko klop moral še Drejc Gasar. Domači so v prvih 15 minutah sprožili 9 strelov v okvir nasprotnih vrat, gostom je podobno uspelo vsega dvakrat.

Tudi v drugi tretjini so najprej povedli gostje in sicer po minuti in šestnajstih sekundah igre. SLIVNIK je podaji Taneja Mikliča rezultat ponovno izenačil dobri dve minuti kasneje, sledila pa je še izključitev Deje Glavič v začetku 20.minute. Aleks Rijavec in Slivnik sta bila podajalca za prvi gol Matica TÖROKa na tekmi v 22.minuti. Na 4:2 je po podajah Gasarja in Naceta Langusa povišal David BALOH. Gostje so si zaradi držanja prislužili novo kazen v 26.minuti, vse skupaj pa sta s pridom izkoristila SLIVNIK (strelec) in Török (podajalec) in povišala na 5:2. Zdelo se je že, da so gostje zlomljeni, a so gostje dve minuti kasneje ob izključitvi Nejca Grašiča dosegli powerplay gol in se približali na 5:3. S tem rezultatom sta ekipi odšli tudi na drugi odmor. Domači so v drugem delu sprožili 14 strelov, pri katerih je nasprotni vratar moral posredovati, gostje pa so sprožili osemkrat.

kakor že v prvih dveh tretjinah, so tudi v zadnji najprej zadeli gostje. V 30.minuti so namreč zmanjšali rezultat na 5:4 in domačim pošteno začeli dihati za vrat. K sreči sta v naslednji minuti Török (strelec) in Slivnik (podajalec) poskrbela za nov gol in tako domače zopet nekoliko oddaljila od vztrajnih tekmecev (6:4). V 32.minuti je ponovno na kazensko klop moral Gasar, gostje pa so po 46 sekundah igre dosegli powerplay gol in tako znova zaostajali le za en zadetek (6:5). K sreči so le nekaj sekund kasneje tudi sami storili prekršek, SLIVNIK pa je po podaji Juša Dobravca domače znova popeljal na varno razdaljo dveh zadetkov (7:5). K dodatnemu razburjenju je pripomoglo tudi naslednje znižanje rezultata Mariborčanov; svoj šesti gol so dosegli v 36.minuti. V začetku 39.minute so gostje rezultat celo izenačili na sedem, a sta še v isti minuti nato v razmaku 22 sekund za železarje zadela še Slivnik (podaja: Török) in David Baloh (podaja: Dobravec). V zadnjih petih minutah so gostje torej morali znova loviti dva gola zaostanka. Vsega skupaj so se lotili nekoliko preveč živčno in si na vstopu v 42.minuto prislužili kar dve izključitvi naenkrat. Že deset sekund kasneje je za tri zadetke razlike zadel Juš DOBRAVEC (podajalca Tim Dolinar in Slivnik), ko pa je v naslednji minuti ob igri petih proti štirim po novi podaji Dolinarja še tretjič na tekmi zadel Török, je bil zmagovalec končno odločen.

Po trdo prisluženi zmagi je trener mlajših dečkov Gaber Klinar povedal tole:
“S tekmo ne morem biti zadovoljen, saj igralci niso upoštevali dogovorov iz garderobe. Igrali smo po sistemu toplo-hladno. Namesto, da bi umirili nasprotnika po visokem vodstvu, smo dopustili da izenači. Imeli smo sicer nekaj svetlih trenutkov, vendar premalo, da bi bili lahko zadovoljni. Na srečo imamo v ekipi igralce, ki s svojo kvaliteto lahko odločijo tekmo. Pogrešam pa večji doprinos ostalih.”

________________________________________________________________________________________

Jani hokej Medveščak 010 P

Jesenice, 23. november 2014
Športna dvorana Podmežakla
DP dečkov

HD Jesenice – KHL Medveščak

7 – 2

(3:0,2:1,2:1)

1:0 SLIVNIK (Čop) PP1 4′, 2:0 KRMELJ (Kararić)11′, 3:0 ŠEGA (Kararić) 19′, 3:1 Letang (Gulija) SH1 21′, 4:1 KRMELJ (Potočar) 28′, 5:1 KRMELJ (Potočar)35′, 5:2 Rakar 41′, 6:2 JAKUPOVIĆ (Török) 49′, 7:2 PODREKAR (Potočar) 56′

Streli na gol: HD Jesenice 36 (11,8,17), KHL Medveščak 20 (5,6,9)
Kazni: HD Jesenice 4 (0,2,2), KHL Medveščak 32 (8,14,10)

HD Jesenice: 1-Žagar (GK), 10-Panjtar (GK), 11-Pogačar, 5-Murnik, 8-Krmelj, 23-Podrekar, 14-Čop, 12-Šega, 20-Kararić, 13-Kobal, 21-Slivnik, 19-Török, 24-Finžgar, 4-Fartek, 16-Lukan A., 22-Jakupović (C), 3-Verdnik, 25-Podlipnik, 6-Škof, 9-Lukan D.
Trener: Gaber GLAVIČ

KHL Medveščak: Pilipović (GK), Ohundadajev (GK), Gulija (C); Čavlović, Šarlija, Rakar, Popović, Čuže, Letang, Čaić, Mihalić, Dimitrijević, Podboj Maroja, Vujasinović, Kapuđija, Belinić
Trener: Saša Hrnjak

Sodnika: Miha (Bajt&Bulovec)

Po spodbudni predstavi in nesrečnem porazu v sredo v Kranju, so tokrat dečki trenerja pričakali vrstnike Medveščaka iz Zagreba. Predstava tokrat je bila morda nekoliko slabša, kot tista v Kranju, a za dobro predstavo sta seveda potrebna dva nasprotnika. S tem seveda ne mislimo, da so bil Zagrebčani nekonkurenčni. V 3. minuti so si gostje že prislužili prvo malo kazen, za prvo spremembo rezultata pa je poskrbel Luc SLIVNIK po podaji Juša Čopa. V 7.minuti je prišlo do nove izključitve na strani gostov, izid pa se ob powerplayu domačih ni spremenil. V 11.minuti je Miha KRMELJ po predhodni podaji Amarja Kararića zadel za 2:0. V 16.minuti so si gostje prislužili že tretjo malo kazen v prvi tretjini, domačim pa ni uspelo povišati rezultata. Zato pa je to po lepi akciji in izjemnem strelu uspelo Jaku ŠEGI (znova je bil zadnji podajalec Kararić). Devet sekund pred koncem tretjine so si gostje prislužili novo kazen. Domači so v prvem delu streljali na vrata gostov enajstkrat, gostje pa so Nejca ŽAGARja ogrozili petkrat.

Na uvodu v drugo tretjino so seveda Zagrebčani igrali z igralcem manj. Namesto novega gola domačih, so gledalci videli znižanje visoke prednosti, saj je za goste zadel Letang. V 23. minuti je tudi na domači strani prišlo do prve izključitve, zaradi napada s telesom je bil izključen Aljaž Lukan. Gostom ni uspelo doseči novega gola, zato pa je v 27.minuti zadel znova KRMELJ (podaja Potočar). V 35.minuti je ista dvojica v istih vlogah poskrbela za peti jeseniški zadetek. Nekj sekund kasneje so gostje znova ostali z igralcem manj, šestega zadetka pa domačim v naslednjih dveh minutah ni uspelo doseči. Visoki in fizično zelo močni Ayden William Letang je z udarcem v glavo skorajda poškodoval enega od domačih v 37.minuti in si zato prislužil 2+10 minut kazni. Rezultat je do konca druge tretjine obstal pri 5:1. Domači so v drugem delu sprožili 8 strelov, gostje pa 6, kar priča o dokaj izenačeni tretjini.

Že v prvi minuti zadnje tretjine so gostje dosegli svoj drugi zadetek, a so bili domači na varni razdalji. A.Lukan si je prislužil novo malo kazen  v 47.minuti, utrujenim gostom pa to ni prineslo rezultatske koristi. Šesti gol za domače je po lepi akciji dosegel Ahmet Jakupović (podajalec Török) v 49.minuti. Igralec gostov Čavlović jo je pri enem od domačih naletov pošteno skupil in se ob tem glasno razjezil, sodnika pa sta mu prisodila 10-minutno kazen. Fantu je nalet nekoliko vzel sapo, tako da je bila na kazenski klopi potrebna zdravniška oskrba, a k sreči se je vse dobro izteklo. Zadnji gol na tekmi je s svojo tretjo podajo pripravil Rok Potočar, zadel pa je Anže PODREKAR. . V zadnjem delu so fizično vidno bolje pripravljeni domači sprožili novih 17 strelov, igralci Medveščaka pa so streljali devetkrat.

Izjava trenerja Gabra Glaviča še sledi.

Tekst: Marko L.
Foto: Gregor Podlipnik

Jani hokej Medveščak 004 P