Državno prvenstvo mlajših dečkov, zaostala tekma:

HD Jesenice – HK Celje   3:6 (0:3,1:1,2:2)

Za HD Jesenice B so nastopili: Žagar (GK), Panjtar (GK), Lukan D.(A), Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Podlipnik(A), Fartek, Török, Slivnik, Mohorč, Kenig, Verdnik, Dobravec in Baloh; trener Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar.

Jeseničani so se srčno borili

Ekipa mlajših dečkov B je odigrala še zadnje srečanje prvega dela prvenstva proti Celju. Sama tekma ni odločala več o ničemer, obe ekipi sta že pred tekmo bili zacementirani na osmem in devetem mestu na lestvici.

Prva tretjina je postregla z dokaj izenačenim hokejem. Žal se je našim fantičem ponovno ponovila bolezen te sezone – po prvem golu jih hitro sledi še nekaj – in tudi tokrat je bilo tako. Gostje so preveč na lahko dosegli tri zadetke in tretjino visoko dobili v svojo korist. Železarčki sicer niso bili nenevarni, pa tudi v polju so se dokaj enakovredno kosali s tekmeci, vendar je pač manjkala pika na i. – kak gol.

Borbenost je bila nagrajena tudi z zadetki

Druga tretjina je bila v tem oziru uspešnejša. Gostje so sicer še povečali svoje vodstvo na 0:4, a so zadeli tudi naši fantje (1:4).

Zadnja tretjina pa je bila že povsem spodobna. Tudi tokrat so sicer najprej zadeli gostje in visoko povedli (1:5). Korajžna igra z obilico napadi in agresivno pokrivanje nasprotnikov so najprej imeli za posledico znižanje rezultata na 2:5. Po še nekaj obetavnih napadih so fantje znižali še na 3:5 in zazdelo se je, da bi goste lahko tudi ujeli. žal je za kaj takega zmanjkalo tudi nekaj sreče, gostje pa so ob koncu tekme zadeli še šestič in zanesljivo zmagali.

Tudi v drugem delu se bosta obe ekipi še dvakrat srečali; morda pa bo takrat priložnost za boljši rezultat. Vsekakor pa je malim železarčkom potrebno čestitati za lepo in borbeno predstavo.

Tekst: M.L.
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=75]