DP mladincev (U18)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
27. november 2016
Gledalcev: 64

 HD Jesenice – SKHL Crvena Zvezda

1 – 2

(0:0,1:0,0:2)

Gibanje rezultata:
1:0 IVANČEVIČ (Jakupović, Brglez) 21′
1:1 Gajić (Gvozdenović, Pantić) 45′
1:2 Anđelković (Vuković) 45′

Streli na gol: HD Jesenice  22 (1,9,12); SKHL Crvena Zvezda  23 (6,7,10)
Kazni: HD Jesenice  4 (2,2,-); SKHL Crvena Zvezda   8 (2,4,2)

Glavni sodnik: Luka Kamšek
Linijska sodnika: Peter Bizalj, Grega Markizeti

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 3 Mašič N., 15 Zor, 17 Pivk, 24 Finžgar, 11 Pogačar (C), 23 Podrekar, 22 Jakupović, 14 Mašič B., 13 Nastran, 18 Potočar, 10 Homan, 9 Lukan D., 5 Murnik, 6 Smolej, 19 Kobal, 20 Podlipnik, 4 Ivančevič, 21 Brglez, 16 Lukan A., Škof
Trener: Dejan VARL

SKHL Crvena Zvezda: 1 Mitić (GK), 2 Mladenović (GK), 7 Jovović, 5 Miljković, 22 Gajić, 4 Pejčić, 8 Michal, 15 Dragović, 11 Anđelković, 17 Tarakan, 16 Vuković, 13 Ivković, 10 Rajić, 18 Gvozdenović, 9 Grujović, 20 Pantić, 3 Mladenović
Trener: Jovica Rus
 

Tesno (z 2:3) so mladinci pred dobrim mesecem in pol že izgubili eno tekmo proti Crveni Zvezdi Podmežaklo. Gostje iz Beograda so tokrat nastopili v rdečih dresih, Jeseničani pa  belih in menda je v tem obratu šlo za domačo tekmo Crvene Zvezde; Beograjčani sicer načeloma vse tekme v slovenskem državnem prvenstvu morajo odigrati v Sloveniji. Prihaja pa tudi do drugačnih dogovorov in aranžmajev med posameznimi klubi … Kakorkoli že, ekipi sta ponovno odigrali rezultatsko tesno, trdo in bojevito tekmo, v kateri pa žal peščica gledalcev ni mogla uživati v prav osupljivem hokeju. 

img_8449

Trd boj brez pravih priložnosti

Domači trener Dejan VARL, ki ima – kot že tolikokrat povedano – za tekmovanje v mladinski konkurenci na voljo večinoma kadetsko ekipo, si je tokrat spričo poškodb in bolezni preprosto “moral sposoditi” dva igralca iz ekipe U20. Na pomoč sta priskočila Brglez in Ivančevič. Oba bi lahko zaradi svoje starosti tudi sicer bila del te ekipe, a fanta pač večinoma igrata v bolj zahtevnem tekmovanju (Ligi EBYSL). Nekaj uvodnih napadov na eni in drugi strani se je razbilo ob obrambnih zidovih obeh ekip. Potem pa je sredi pete minute glavni sodnik zaradi spotikanja dosodil dve minuti kazni hokejistu Crvene zvezde Vukoviću. Ničesar niso skupaj spravili železarji v powerplayu, ostali so celo brez neposrednega strela proti beograjskim vratom. Prav obratno – rdeči so ob dveh priložnostih vnesli precej zmede v jeseniško obrambo. Kazen se je iztekla in ekipi sta mrtvi tek nadaljevali ob izenačenih močeh vse do konca uvodnih dvajsetih minut. Nekaj bledih poskusov železarjev je zletelo mimo beograjskega gola, tako da so ob koncu tretjine Jeseničani zabeležili celo en sam poskus znotraj proporcev gola Zvezdinega vratarja Juga Mitića. Beograjčani tudi niso blesteli v tem pogledu, a so proti golu Nejca ŽAGARja, ki se je v eni ali dveh situacijah prav imenitno izkazal, vseeno sprožili šest strelov. Nekaj od teh je bilo tudi plod powerplay postavitve, saj je bil sredi devetnajste minute zaradi spotikanja izključen branilec Jesenic Murnik. 

img_8430

Hiter zadetek

Preostalih triindvajset sekund kazni za Murnika je minilo brez pretresov za železarje. Že tako neuigrane in adhoc sestavljene peterke je trener Varl v drugem delu v želji po spremembah spet premešal. Poteza se mu je hitro obrestovala. Gledalci se namreč po zaužitih sadnih napitkih v odmoru med tretjinama še niso dobro posedli na svoja mesta, ko je železarjem z bliskovitim napadom uspelo preiti v vodstvo. Na gostujoči modri liniji je s hitrostjo globinsko podajo iz svoje obrambne tretjine prejel prav Tim IVANČEVIČ, hitro zadrsal proti Mitiću in ga s sijajnim strelom v vratarjevo levo stran tudi lepo premagal (1:0, 21. minuta, podaji Jakupović in Brglez). V nadaljevanju sta ekipi vseeno prikazali nekaj več volje za pritisk proti nasprotnikovim vratom. Vse preveč pa je še naprej bilo nepovezanih akcij, slabih izhodov iz obrambnih tretjin in solo vložkov, ki so se razbijali nekje po vogalih polkrožne ograde okrog ledene ploskve. Znova se je nekajkrat lepo izkazal Nejc ŽAGAR, za katerega se po nekaj zadnjih predstavah zdi, da je v tem času v zelo dobri formi. V petintrideseti minuti se je Jeseničanom ponudila nova priložnost za morebiten powerplay gol, saj je bil zaradi nepravilnega oviranja izključen Zvezdaš Pejčić. Beograjčani so se krčevito branili, naslednji dve minuti pa zdržali brez prejetega zadetka. V zadnji minuti tega dela sta se ob borbi za pakom v srednji tretjini zapletla srbski in jeseniški napadalec. Beograjčan je izgubil pak in živce, domači hokejist pa se mu tudi ni pustil. Padlo je nekaj malega udarcev, sodnik pa je izključil oba – Michala pri C. Zvezdi in A. Lukana pri Jeseničanih. Ekipi sta zadnjih šestinštirideset sekund odigrali s po štirimi igralci, do spremembe rezultata pa ni prišlo. V drugi tretjini so železarji streljali devetkrat, Beograjčani pa sedemkrat. 

img_8420

Najprej nezbrani, nato pa še neučinkoviti

Minuto in štirinajst sekund sta ekipi še morali odigrati z igralcem manj. Moči so bile seveda izenačene in zdelo se je, da bo tudi zadnja tretjina ponudila “mrtvi tek”, taktično igro in predvsem onemogočanje nasprotnikov ter čakanje na morebitne napake, ki bi lahko ponudile priložnost za doseganje zadetka. Potem pa je prišla na vrsto “črna” petinštirideseta minuta. Beograjčani so po izgubljenem paku enega od železarjev v obrambni tretjini zabili za izenačenje (Gajić), zbegani domači zasedbi pa šestinštirideset sekund kasneje z novim golom (Anđelković) že ušli na gol razlike. Oba zadetka sta bila plod napak Jesenic. Železarji so se tako slabih petnajst minut pred koncem tekme znašli v situaciji, ko so morali napasti dobro organizirano ekipo iz srbske prestolnice. V nadaljevanju so to sicer tudi počeli, pri tem pa žal niso bili uspešni. Dve minuti in enaidvajset sekund pred koncem je domači strateg ob prekinitvi zahteval time-out, iz igre povlekel vratarja Žagarja in ga v želji po izenačenju nadomestil z dodatnim napadalcem. Enkrat ali dvakrat so Beograjčani pak izbili iz svoje obrambne tretjine in bili blizu zadetka v prazno mrežo. Železarjem na drugi strani pritisku navkljub ni uspelo premagati Mitića. Zadnjih petinpetdeset sekund so Jeseničani napadali celo s šestimi igralci proti štirim, saj je bil zaradi zadrževanja s palico izključen Michal, do izenačenja pa tudi to ni pomagalo. Železarji so v zadnji tretjini v okvir Zvezdinega vratarja ustrelili dvanajstkrat, Beograjčani pa v okvir Žagarjevih desetkrat. 

img_8418

dejan-varl-6Dejan VARL, trener ekipe U18:
“Nismo bili pravi. Igrali smo prestrašeno, v krču. Nisem zadovoljen. Bolj od samega rezultata me skrbi način, na katerega smo tekmo odigrali. Premalo smo drsali, se umikali paku in bili precej premalo agresivni.  Ne bi rekel, da gre za tako reakcijo predvsem na tekmah v kategoriji U18, saj smo dve prejšnji – proti Olimpiji in Triglavu – odigrali zelo pogumno. Je pa tako – imamo precej bolanih in poškodovanih. Nekateri igralci, ki so doslej igrali manj, so kar naenkrat dobili pomembne vloge in ogromno igralnega časa. Najbrž potrebujejo tudi nekaj tekem in izkušenj. Pa tudi – za mlajši del ekipe je bila to praktično peta tekma v osmih dneh. Menda je bilo prisotne tudi nekaj utrujenosti. Vseeno pa to ne bi smel biti izgovor za našo anemičnost. Ampak tako pač je, vedno so prisotna nihanja. Danes si bomo nekoliko odpočili, tudi fantom bo prišlo prav. Potem pa bomo nadaljevali z delom …”

Tekst in foto: Marko L.