Liga EBYSL
Dvorana Podmežaklo, jesenice
4. december 2016
Gledalcev: 100

7 – 5

(5:2,1:2,1:1)

 

 

Gibanje rezultata:
0:1 Jović 4′ PP1
1:1 KOROŠEC (Glavič) 9′
2:1 BRGLEZ (Hadžić, Rajsar) 14′
3:1 IVANČEVIČ (Mašič, Avsenek) 15′
4:1 TOMAŽEVIČ (Jezovšek) 16′
4:2 Smolec 18′ SH1
5:2 STOJAN (Jezovšek, Tomaževič) 19′ PP1
5:3 Kramarić (Trstenjak) 21′
6:3 JEZOVŠEK (Mašič) 23′ PP1
6:4 Fičur (Paulović, Smolec) 27′
7:4 GLAVIČ (Tomaževič, Stojan) 45′ PP1
7:5 Krikšić 48′

Streli na gol: HD Jesenice   46 (14,13,19); KHL Medveščak  25 (5,9,11)
Kazni: HD Jesenice   4 (2,2,-); KHL Medveščak  12 (2,6,4)

Glavni sodnik: Ervin Čamdžić
Linijska sodnika:
Matej Arlič, Gašper Franc

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 2 Tomaževič, 12 Glavič, 8 Urukalo, 5 Brun Rauh, 15 Avsenek, 6 Stojan, 21 Korošec, 9 Rajsar, 23 Sodja (C), 24 Šturm, 13 Crnović, 16 Brus, 22 Svetina E., 19 Seršen, 17 Šabanović, 4 Ivančevič, 7 Hadžić, 11 Brglez, 10 Svetina R., 18 Jezovšek
Trener: Gaber GLAVIČ

KHL Medveščak: 29 Junker Durić (GK), 58 Nikolić (GK), 13 Kopričanec, 30 Joja, 68 Kramarić, 69 Babić, 81 Stančić, 97 Smolec, 6 Paulović, 8 Trstenjak, 9 Crnec, 11 Vrabinčić, 14 Stanćić, 16 Jović, 17 Krikšić, 18 Tadić, 40 Fičur, 46 Stubičar, 87 Ličina, 94 Vragolović
Trener: Danijel KolomboŽe v prvi tretjini napolnili mrežo Zagrebčanov

Domači so po lepi zmagi v Kranju med tednom, želeli niz dobrih iger nadaljevati tudi proti Medveščaku, ki so ga nedavno zanesljivo premagali tudi v Zagrebu. Nobene panike ni bilo zaznati na domači klopi, ko je bil v tretji minuti zaradi oviranja izključen Hadžić, ki v zadnjih tekmah ponovno igra na branilskih položajih. Gostje so po enainštiridesetih sekundah powerplaya v začetku četrte minute srečanja povedli (0:1, Jović). Domačih to ni spravilo iz tira in v nadaljevanju so odločno napadli. V deveti minuti je po podaji Glaviča tako izenačil branilec Gašper KOROŠEC (1:1). Železarji so povedli v štirinajsti minuti, ko je po lepi akciji Hadžića in Rajsarja zadel rekonvalescent Nik BRGLEZ, ki je tudi sicer precej ugajal s svojo igro na tekmi. Le sedemintrideset sekund kasneje je bilo že 3:1 za domače, saj je zadel še Tim IVANČEVIČ (podaji Mašič in Avsenek). Novo matno situacijo za gostujočega vratarja sta v šestnajsti minuti spletla igralca članske ekipe Blaž TOMAŽEVIČ (4:1, strelec) in Jezovšek (podajalec). Nedolgo zatem je bil pri gostih zaradi spotikanja izključen Babić. Nekoliko preveč ležeren pristop k igri je botroval, da so gostje z golom Smoleca v osemnajsti minuti znižali celo ob igri z igralcem manj (4:2). Domača peterka je nato v začetku devetnajste minute v powerplayu vseeno dosegla gol in povišala na 5:2. Strelec je bil Nejc STOJAN, podaji pa sta prispevala Tomaževič in Jezovšek. Prva tretjina se je končala torej s 5:2, domači pa so s 14:5 dobili tudi strelski dvoboj.

img_8690

Vse pod nadzorom v nadaljevanju

Ob visokem vodstvu so bili železarji nezbrani v začetku druge tretjine. Gostje iz hrvaške prestolnice so jim namreč gol zabili po vsega oseminštiridesetih sekundah nigre v tem delu.  Za znižanje na 5:3 je zadel Kramarić. Enaindvajseta minuta je zaradi držanja prinesla izključitev gostujočemu hokejistu Tadiću. Manj od minute je potrebovala jeseniška powerplay postava, da je dosegla šesti domači gol na tekmi – zadel je Žan JEZOVŠEK, podajalec pa je bil Mašič (6:3). Tomaževič, ki je bil med tednom obolel, je moral v petindvajseti minuit zaradi spotikanja na klop za izključene igralce. Znova so powerplay gol dosegli gostje na prelomu šestindvajsete in sedemindvajsete minute, zadel pa je Fičur (6:4). Gostje so si v triintrideseti in štiriintrideseti minuti prislužili dve zaporedni kazni zaradi nepravilnega oviranja. Igra petih domačih proti trem Zagrebčanom ter kasneje v razmerju pet proti štirim, ni prinesla novega rezutatskega premika v plus. V temd elu so bili nekoliko aktivnejši tudi gostje, za jeseniško vodstvo pa pravzaprav ni bilo nobene resnejše nevarnosti. Druga tretjina se je končala z dvema goloma naskoka za Jesenice, ki so v temd elu dobile tudi strelski dvoboj s 13:9.

img_8684

Tekmo umirjeno pripeljali do konca

Gostom se je primerila izključitev po sedeminštiridesetih sekundah igre v zadnji tretjini. Zaradi spotikanja je bil izključen Stančić. Domači so postavili napadalno formacijo, vendar se je razbranil, kot se temu reče v hokejskem žargonu, gostujoči vratar Vito Nikolić. Ostalo je pri dveh zadetkih razlike. Zaradi spodnašanja je bil v štiriinštirideseti minuti izključen Zagrebčan Kramarić, domači pa so izvrstnim reakcijam Nikolića navkljub znova zadeli v powerplayu – na 7:4 je po podajah Tomaževiča in Stojana v drugem poskusu povišal Gašper GLAVIČ. Kar se tiče izključitev, je bila tekma s tem zaključena. Stotnija gledalcev pa je videla še gol gostov v oseminštirideseti minuti, ko je Jureta LEGATa, ki je tokrat branil jeseniška vrata, premagal Krikšić (7:5). Tudi v zadnjih dvanajstih minutah je prevladovala domača ekipa, goste pa je s prav nekaj neverjetnimi obrambami višjega poraza reševal njihov vratar. V kar zanimivi zadnji tretjini je bilo razmerje strelov 19:11 za domače. Železarji so tako dosegli novo zmago, s katero še naprej ostajajo vodilni v svoji skupini mednarodne lige EBYSL. 

img_8675

glava-16Gaber GLAVIČ, trener ekipe:
“Začeli smo tako, kakor smo nehali v Kranju. Igrali smo tako, kakor od fantov zahtevam. Prva tretjina je bila zelo dobra, potem pa smo nekoliko popustili. Ampak saj to je človeško. Če bi igrali celo tekmo na nivoju iz prvega dela, bi najbrž gostom nasuli več kakor deset zadetkov. Ampak človek ni stroj, poleg tega pa se je zelo izkazal tudi Vito Nikolić, ki je zelo dober vratar. Kakorkoli že, ni bilo nobene panike, vse je bilo pod kontrolo …”

Tekst in foto: Marko L.