Liga EBYSL
Keine Sorgen Eisarena Linz
2. oktober 2016
Gledalcev: 100

EHC Liwest Black Wings Linz – HD Jesenice 

2 – 3

(1:3,1:0,0:0)

Gibanje rezultata:
0:1 ŠTURM (Žbontar, Ivančevič) 7′
0:2 TOMAŽEVIČ (Rajsar, Sodja) 11′
0:3 TOMAŽEVIČ (Sodja, Urukalo) 12′
1:3 Gaspar (Freunschlag, Schwarzbauer) 17′
2:3 Gaspar (Maurer, Roth) 29′

Streli na gol: EHC Liwest Black Wings Linz    23 (4,10,9); HD Jesenice   42 (14,13,15)
Kazni: EHC Liwest Black Wings Linz   6  (2,2,2); HD Jesenice   6 (-,4,2)

Sodnik: Andreas Supper
Linijska sodnika: Johannes Bartl, Michael Krausz

EHC Liwest Black Wings Linz: 1 Lehner (GK), 33 Jordan (GK), 6 Kemeny, 12 Waismayer, 17 Freunschlag, 19 Schwarzbauer, 20 Liesch ,22 Kitzmüller, 26 Roth, 49 Holzinger, 64 Ahonen, 68 Konya, 77 Moidl, 78 Gaspar, 85 Stadler, 87 Mayrhofer, 89 Maurer
Trener: Karel Soudek

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 8 Urukalo, 5 Brun Rauh, 2 Tomaževič, 4 Ivančevič, 6 Stojan, 21 Korošec, 24 Šturm, 9 Rajsar, 23 Sodja (C), 13 Crnović, 16 Brus, 22 Svetina E., 19 Seršen, 18 Pretnar, 14 Žbontar, 17 Šabanović, 20 Mašič, 10 Svetina R., 7 Hadžič, 11 Brglez,
Trener: Gaber GLAVIČ
Dan po zmagi v St. Pöltnu, se je četa trenerja Gabra GLAVIČa ustavila še v 125 km oddaljenem Linzu. Domača ekipa ima v aktualni sezoni precej slabe rezultate, ampak vsaka tekma se začne z 0:0 in noben nasprotnik se ne premaga kar sam. Tega so se dobro zavedali tudi železarji, ko so v času nedeljskega kosila stopili na ledeno ploskev Keine Sorgen Eisarene.

Domače nadigrali že v prvi tretjini

Hitro so pokazali Jeseničani domačim svoje namene. Vse od začetnega sodnikovega meta so prevladovali na ledeni ploskvi. V začetku pete minute tekme si je domači branilec Moidl prislužil izključitev zaradi držanja. Železarjem – pritisku navkljub – v powerplayu gola ni uspelo doseči, so pa matno mrežo okrog domačega vratarja spletli tik po tistem, ko se je kaznovani domačin vrnil na led. Žbontar in Ivančevič sta bila pri golu podajalca, Jaka ŠTURM pa je belo-rdeče popeljal v vodstvo. Železarji so svojo prednost podvojili ob koncu enajste minute, ko je po podaji Rajsarja zadel Blaž TOMAŽEVIČ. Isti igralec je za jesenice zadel še 21 sekund kasneje, med podajalce pa sta se ob tretjem zadetku vpisala Sodja in Urukalo. Tudi v nadaljevanju igralnega časa v prvi tretjini so prevladovali železarji. Neprevidnost se je zgodila le v 17. minuti, ko je Jureta LEGATA, ki je tokrat branil mrežo Jesenic, premagal domači napadalec Gaspar. Do konca tretjine so domači sprožili skupno le štiri strele proti Legatovemu golu, železarji pa so domačega vratarja spravili v škripce štirinajstkrat.

Domači agresivnejši

V drugi tretjini so domači nastopili odločneje. Železarji so bili še vedno zelo aktivni v napadalnih akcijah, nekoliko več želje pa so po zmanjšanju zaostanka pokazali tudi igralci Liwest BW Linz-a. Branilec železarjev Brun Rauh je bil zaradi zadrževanja s palico izključen v 28. minuti, Gaspar pa je po natančno pol minute domače številčne premoči dosegel powerplay gol za znižanje na 2:3. Igralci Linza so začutili svojo priložnost in spletli še nekaj nevarnih akcij, ki pa jim je bila obramba Jesenic na čelu z Legatom vsakič kos. Nevarni so bili na drugi strani tudi Jeseničani. V 34. minuti se je gostom ponudila lepa priložnost za nov pobeg na dva gola razlike, saj je bil zaradi držanja izključen domačin Maurer. Pritisk ni obrodil sadov v obliki četrtega gola. Po preteku domače kazni sta moštvi številčno izenačeni odigrali le 15 sekund, nato pa si je dve minuti kazni prislužil Šturm (spotikanje). Domači so znova močno pritisnili za morebitno izenačenje, ki pa ga na srečo železarjev vseeno ni bilo. Tudi po prihodu izključenega jeseničana nazaj na ledeno ploskev moštvi nista dolgo igrali v polnih postavah, saj je bil le šest sekund kasneje pri domačih zaradi zadrževanja s palico izključen še Schwarzbauer. Do konca tretjine se ni spremenilo nič. Domači so v boljši drugi tretjini sprožili deset strelov proti golu Jesenic, naši fantje pa trinajst v okvir vrat domačega čuvaja mreže.

Kontrolirano do točk

Železarjem je ostalo še 13 sekund powerplaya v začetku zadnje tretjine, vendar v tem času niso resneje ogrozili domačega vratarja. Pričakovati je bilo močan pritisk igralcev Linza. Vidna je bila sicer želja, a je na plano prišla dobra fizična pripravljenost belo-rdečih, ki so bili močnejši v bojih ob ogradi, hitreje drsali in suvereno pokrivali s svojo prisotnostjo vse igrišče. Domači so sicer sprožili nekaj nevarnih strelov, vendar pa se je zdelo, da so bližje železarji svojemu četrtemu zadetku, kakor domači izenačujočemu. To konec koncev potrjuje tudi statistika sproženih strelov v zadnji tretjini. Edini vpis v zapisnik v tem delu si je štiri minute in pol pred koncem prislužil Rajsar zaradi držanja palice. Devetindvajset sekund pred koncem je domači trener poizkušal rezultat izenačiti še z menjavo vratarja za šestega igralca, račun pa se mu ni izšel. Železarji so tudi v zadnji tretjini razmerje strelov imeli v svojo korist (9:15). Na mini avstrijski turneji so tako v dveh dneh osvojili popoln komplet točk, za kar jim je seveda potrebno čestitati.

Tekst: Marko L.
Foto: www.linzag.at