Liga EBYSL (U20)
druga tekma četrtfinala

Okanagan HCE vs. HD Hidria Jesenice
3 – 1
(1:0,1:1,1:0)

Tri dni po prvi četrtfinalni tekmi, v kateri so Železarji premagali člane hokejske akademije iz St. Pöltna, se je četa Dejana VARLa soočila z istimi nasprotniki na njihovem ledu. Domači so prvo tretjino odigrali nekaj bolje od Jeseničanov, ki pa so tokrat v primerjavi s prvo tekmo nastopili v precej spremenjeni postavi. Razen Jaka Šturma je v moštvu namreč manjkala večina fantov, ki v letošnji sezoni pomagajo v članski ekipi, saj so večer poprej igrali derbi lige AHL proti Ljubljančanom. V šesti minuti so tako domačini dosegli edini gol v uvodni tretjini (1:0). Jeseničanom ni uspelo izenačiti ob številčni prednosti med 9. in 11. minuto. Pri minimalnem vodstvu domačih je ostalo vse do izteka igralnega časa v prvi tretjini. Domači so v tem delu sprožili 12 strelov v okvir vrat Žige KOGOVŠKa, Železarji pa 7 proti njegovemu kolegu na drugi strani. 

Isti igralec, ki je zadel že v prvi tretjini (D. Gellon), je Jeseničanom zabil še v 24. minuti (2:0). Spet je sledila izključitev pri domačih, vendar Železarji niso odigrali celotnega power playa; slabo minuto kasneje je namreč prišlo tudi do prve izključitve na njihovi strani (Urukalo, udarec s palico). Nobena od ekip ni izkoristila časa, v katerem je imela številčno prednost in boj se je nadaljeval. Sredi 32. minute so si domači prislužili naslednjo kazen, končno pa so priložnost za gol ob igralcu več izkoristili Jeseničani – natanko minuto kasneje je zadel Nik BRGLEZ (2:1). Isti domači igralec, ki je Železarjem “pomagal” do prvega gola, je bil spet izključen v 35. minuti, a je tokrat obramba Okanagan HCE pritisk naših fantov zdržala. Tudi v drugem delu so domači malenkostno nadstreljali naše fante (12:10).

V zadnji tretjini je tako Jeseničanom preostal le lov na domače vodstvo. Poskušali so Varlovi fantje na vse načine, a je bila domača vrta tokrat pač nekoliko prezahteven nasprotnik. Nobena od discipliniranih ekip si v zadnji tretjini ni prislužila izključitve, obe obrambi pa sta bili trdni kot jeklo. Jeseničani so dve minuti in pol pred koncem tekme poskušali izenačiti še brez vratarja (ter z dodatnim napadalcem), a se račun ni izšel, saj so domači zadeli prazno jeseniško mrežo 76 sekund pred zaključnim piskom sirene. 

Tretja tekma med tekmeci bo predvidoma odigrana v nedeljo …

Tekst: Marko L.