DP mladincev (U18)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
16. oktober 2016
Gledalcev: 110

 HD Jesenice – SKHL Crvena Zvezda

2 – 3

(0:1,1:0,1:2)

Gibanje rezultata:
0:1 Dragović (Michal) 12′
1:1 KRMELJ (Zor, Mašič N.) 28′
1:2 Michal 46′
2:2 KOBAL (Pogačar, Pivk) 54′
2:3 Dragović (Michal) 60′

Streli na gol: HD Jesenice   25 (5,8,12); SKHL Crvena Zvezda   38 (12,11,15)
Kazni: HD Jesenice  12 (2,6,4); SKHL Crvena Zvezda   8 (2,2,4)

Glavni sodnik: Miha Bulovec
Linijska sodnika: Nataša Pagon, Grega Markizeti

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 12 Šega, 3 Mašič N., 15 Zor, 7 Mravlje (C), 17 Pivk, 24 Finžgar, 11 Pogačar, 23 Podrekar, 22 Jakupović, 8 Krmelj, 14 Mašič B., 4 Fartek, 13 Nastran, 18 Potočar, 10 Homan, 9 Lukan D., 5 Murnik, 6 Podlipnik, 19 Kobal, 2 Verdnik
Trener: Dejan VARL

SKHL Crvena Zvezda: 1 Mladenović (GK), 2 Janićijević (GK), 21 Stojsavljević, 7 Jovović, 5 Miljković, 22 Gajić, 4 Ješić, 8 Michal, 15 Dragović, 11 Anđelković, 17 Tarakan, 16 Vuković, 19 Vdović, 14 Vrućinić, 10 Gvozdenović, 18 Bogdanović, 9 Vuković, 20 Pantić
Trener: Jovica Rus
 

Dan po visoki zmagi v kategoriji kadetov, so se železarji v nekolikanj spremenjeni postavi pomerili z beograjsko Crveno zvezdo še v kategoriji mladincev. Kakor že večkrat povedano, gre v kategoriji U18 tem fantom v smislu igre kar dobro, žal pa nekoliko trpijo sami rezultati.

img_7458

Gostje aktivnejši

Trdo so poprijeli Beograjčani domače v prvi tretjini. Dosti so se najbrž naučili iz sobotne tekme, ko so prav najmanjšim Jeseničanom puščali preveč prostora. Posledično so prejeli kup zadetkov, a to so bile težave Beograjčanov. Na nedeljski mladinski tekmi, so se – okrepljeni s starejšimi igrlaci – zadev lotili drugače, bolj “moško”. Železarjem je to v uvodnih dvajsetih minutah povzročilo kar nekaj težav, k sreči pa je bila motivacija na visokem nivoju. V domači vrsti je zaradi poškodb še vedno manjkalo kar nekaj igralcev, a tako pač v tem športu pogosto je. Nespameten prekršek so si železarji privoščili v šesti minuti tekme. Zaradi spotikanja gostujočega hokejista ob še enem domačem branilcu, je  na kazensko klop moral napadalec domačih Homan, k sreči pa gostje prvega powerplaya na tekmi niso izkoristili. V začetku devete minute je sledila izključitev gostujočega napadalca Michala (spotikanje), a žal tudi domača igra z igralcem več ni bila učinkovita. Beograjčani so povedli v 12. minuti, ko je po podaji Michala zadel Dragović. Tudi po vodilnem zadetku so bili gostje še vedno nevarnejši, agresivnejši in napadalnejši, vendar domačih niso več spravili v resnejše težave. Prva tretjina se je tako končala z minimalnim vodstvom Crvene Zvezde. Domači so  v tem delu v okvir vrat gostujočega vratarja sprožili le pet strelov, gostje pa so bili na drugi strani nevarni dvanajstkrat.

img_7460

Precej aktivneje v drugi tretjini

Domači napadalec Zor, ki je sicer na tekmi precej ugajal s svojo igro, je prekršek za izključitev (spotikanje) storil že po pičlih treh sekundah druge tretjine. Obramba na čelu z Nejcem ŽAGARjem je pritisk Beograjčanov uspešno izničila. Po povratku kaznovenega na ledeno ploskev so rdeči igrali v polni postavi le 36 sekund, potem pa je bil zaradi držanja izključen Fartek. Še hujše težave so se domačim napovedale minuto in devetindvajset sekund kasneje, ko je sodnik zaradi napačne menjave dosodil še dodatno malo kazen domači ekipi. Z obilo požrtvovalnosti so nato domači ubranili najprej manjko dveh igralcev, nato pa svojo mrežo ohranili nedotaknjeno še ob igralcu manj. Ko so v začetku 28. minute tekme končno spet zaigrali v polni postavi, pa so železarji potrebovali le štirideset sekund za izenačenje rezultata; za 1:1 je po podajah Zora in N. Mašiča zadel Miha KRMELJ. Gostom, ki so vse dotlej prevladovali, je uspelo v manj kot pol minute po izenačujočem golu storiti prekršek (oviranje), zaradi katerega so domači prišli v priložnost za dosego vodilnega gola. Žal je namera splavala po vodi, tako da sta ekipi v drugo polovico tekme vstopili rezultatsko izenačeni. Preostali del druge tretjine je minil v obojestransko odprti igri, pravzaprav kar solidni za ta nivo. Rezultat se ni več spremenil, ob koncu druge tretjine pa so statistiki zabeležili osem strelov domačih, ter enajst poizkusov gostujočih hokejistov.

img_7456

Zmanjkalo zbranosti in sreče

Tudi v začetku zadnje tretjine sta obe ekipi začeli odprto, napadalno in z željo po doseganju zadetka. Vrstile so se akcije na obeh straneh, prvi pa so v svoji nameri uspeli gostje, ki so preko Michala v 46. minuti znova povedli. Domačim to ni vzelo vetra iz jader. V nadaljevanju so vse moči usmerili k izenačenju. Do obojestranske izključitve je prišlo v petdeseti minuti, ko se je po prairavnjau pred gostujočim golom sodnik odločil “nahlajenje” zaradi grobosti poslati Zvezdaša Anđelkovića, zaradi držanja pa domačina Farteka. Čez minuto in pol je sledila nova kazen za goste (še eno držanje) in železarji so imeli lepo priložnost za izenačenje ob igri z igralcem več. Niso uspeli izenačiti, so pa goste dodobra utrudili. Dobro minuto po tistem, ko so Beograjčani spet zaigrali v polni postavi, je železarjem z golom Marcela KOBALa vseeno uspelo izenačiti (podajalca Pogačar in Pivk). Šest minut pred koncem rednega dela tekme so bile tako vse možnosti še odprte. Obe ekipi sta v nadaljevanju več pozornosti namenili trdni obrambi, kakor napadanju nasprotnikovega gola in zdelo se je že, da bo kakih 110 gledalcev deležnih podaljška … ki pa ga nato vseeno ni bilo. V 57. minuti je prekršek (udarec s kolenom) na sredini igrišča v nepravem trenutku storil kapetan Mravlje, tako da so železarji pošteno trpeli v prihajajočih dveh minutah. V predzadnji minuti sta se moštvi številčno spet izenačili. Vsako je še z zadnjim napadom poskušalo priti do zmage. Jeseničani so bili v svoji akciji nenevarni, prav enako pa je sprva kazalo tudi za beograjsko akcijo. Na nesrečo domačih so rdeči neprevidno izgubili pak v svoji obrambni tretjini, Dragović pa je še s svojim drugim golom na tekmi (podal mu je Michal) – tokrat le 26 sekund pred koncem – odločil zamgovalce. Domači so poskušali še z napadom brez vratarja in dodatnim napadalcem, je bil pa to račun brez krčmarja. V zanimivi zadnji tretjini so železarji sprožili dvanajst strelov, gostje pa petnajst.

img_7448

img_7444Dejan VARL, trener:
“Tekmo smo nesrečno izgubili, smo se pa trdo borili. Morda nam manjka še nekaj rutine. Crvena Zvezda bo v izdaji, kakršno je pokazala Podmežaklo, še marsikomu zmešala štrene. Svojim fantom nimam ničesar bistvenega za očitati. Veseli me, da fantje poskušajo igrati, da se ne predajajo ob zaostanku in da počasi postajajo prava klapa. V zadnji tretjini nismo izkoristili nekaj “smrtnih” priložnosti, ko bi lahko ušli tudi na več zadetkov razlike, a tako pač je. Včasih pak najde pot v mrežo, drugič pač ne, smo pa brez dvoma poskušali …”

Tekst in foto: Marko L.