DP mladincev (U18)
Dvorana Podmežaklo, Jesenice
2. oktober 2016
Gledalcev: 40

HD Jesenice – HK Triglav

5 – 0

(1:0,2:0,2:0)

Gibanje rezultata:
1:0 KRMELJ (Dežman) 5′
2:0 MRAVLJE (Mašič N.) 26′ PP1
3:0 JAKUPOVIĆ (Dežman, Zor) 38′
4:0 ZOR (Pivk, Mravlje) 48′
5:0 MRAVLJE (Pivk, Zor) 58′

Streli na gol: HD Jesenice   34 (6,19,9); HK Triglav   20 (7,7,6)
Kazni: HD Jesenice    12 (8,2,2) ; HK Triglav   6 (2,4,-)

Sodnik: Miha Bajt
Linijska sodnika: Grega Markizeti, Gašper Franc

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 11 Pogačar, 3 Mašič N., 15 Zor, 7 Mravlje, 17 Pivk, 24 Finžgar, 4 Fartek, 21 Dežman, 22 Jakupović, 8 Krmelj, 14 Mašič B., 9 Lukan D., 16 Lukan A., 2 Škof, 23 Podrekar, 13 Nastran, 5 Murnik, 10 Homan, 18 Potočar, 19 Kobal
Trener: Dejan VARL

HK Triglav: 1 Plavc (GK), 69 Pelko (GK), 10 Gartner, 23 Udir, 17 Vilfan (C), 8 Morel, 19 Štenkler, 81 Kremenović, 71 Jazbec, 12 Vidjak, 15 Nadižar, 4 Rogelj, 87 Pavlovič, 14 Kleindienst, 24 Lombar
Trener: Edo Hafner


img_7004

Naj vas zgornja uvodna fotografija ne zavede – dan po zmagi Jeseničanov v kadetski kategoriji, sta se ekipi v rahlo spremenjenih postavah pomerili še v kategoriji mladincev (U18) – in to v državnem prvenstvu Slovenije. Sama tekma je pravzaprav potekala po enakem scenariju, kakor tista dan prej. Kranjčani so – dokler so imeli moč – z železarji enakovredno drsali, kasneje pa so na svoj račun prišli podporniki domače ekipe. V spominu sta bili tudi še neprepričljiva predstava proti Slaviji in obupna igra z blejske tekme, tako da je nekaj malega vprašanj pred tokratno tekmo vseeno viselo v zraku.

img_6995

Hiter gol je domače sprostil

V prvi napad na tekmi so krenili Kranjčani, vendar so domači takoj vzpostavili ravnotežje v igri. Ekipi sta izmenjali nekaj napadov, potem pa je z golom udaril drugi jeseniški napad – po podaji Dežmana je zadel Miha KRMELJ. Slabi dve minuti kasneje – prva izključitev na strani železarjev. Zaradi udarca s kolenom je bil izključen A. Lukan. Rdeči so se zagriženo branili ob igralcu manj minuto in pol, nato pa je glavni sodnik izključil še Jakupovića (napad s telesom) in domači so se bili pol minute prisiljeni braniti z dvema igralcema manj. Z obilico požrtvovalnosti jim je to tudi uspelo. Dve sekundi pred koncem kazni za zadnjega izključenega, je sledila še obojestranska izključitev. Pri gostih je bil izključen Lombar, pri domačih pa Krmelj, oba zaradi grobosti. Sledilo je nekaj minut ne preveč lepe igre, v katerih sta obe ekipi poskušali nasprotnikom vsiliti svoj stil igre. Streli proti nasprotnikovim vratom so bili redki, nobeno od moštev pa tudi ni vzpostavilo kake prevlade na ledeni plsokvi. Sledila je izključitev domačega branilca Pogačarja (udarec s palico) v šestnajsti minuti, gostom pa v powerplayu ni uspevalo kaj dosti. Prva tretjina se je tako končala ob minimalnem vodstvu Jesenic. Gostje so v tem delu sprožili sedem strelov na gol Nejca ŽAGARja, domači pa šest pakov proti vratom gostujočega vratarja.

img_6996

V drugem delu konkretno premočni

Tudi srednja tretjina je bila na las podobna včerajšnji kadetski tekmi – domači so kaj hitro prevzeli vse niti igre v svoje roke. Gostom je znova pošla sapa, res pa je tudi, da so igrali samo s trinajstimi hokejisti. V 24. minuti je bil zaradi udarca s kolenom izključen gostujoči branilec Gartner. Železarjem je po minuti in 39 sekundah uspelo prednost moža več izkoristiti za svoj drugi gol – po podaji Mašiča je gol dosegel kapetan Matic MRAVLJE. Ko je bil v 29. minuti pri gostih zaradi udarca s palico izključen še Kleindienst, je igra Kranjčanov razpadla. Domači sicer tretjega zadetka ob igri z igralcem več niso dosegli. V 33. minuti je zaradi oviranja na klop za kaznovane moral še Fartek, gostje pa so bili ob igri petih proti štirim prejkone nenevarni. Vse preostale minute druge tretjine so domači napadali, večino časa prebili v napadalnem delu igrišča in Triglavanom pravzaprav niso pustili prav dosti prostora za organizacijo igre. Tretji domači gol v 38. minuti tekme je bil posledica odločnosti in vztrajnosti pred gostujočim golom. Po podajah Dežmana in Zora je gol dosegel Ahmet JAKUPOVIĆ. Domači so v drugi tretjini vratarja gostov ogrozili devetnajstkrat, gostje pa Žagarja znova sedemkrat.

img_7010

Tekmo zaključili z nedotaknjeno mrežo

Zaradi naleta s palico je v drugi minuti zadnjega dela tekme na prostor za kaznovane znova moral Krmelj. Gostje so v pomanjkanju idej vse stavili na posamične akcije, ki pa v hokeju seveda le redko prinašajo uspeh. Železarji so se brez večjih težav obranili in v nadaljevanju spet ogrožali gostujoča vrata, ki jih je v zadnjih dvajsetih minutah branil stari jeseniški znanec Pelko. Četrti gol so železarji dosegli  po lepi akciji prvega napada v 48. minuti. Zanj sta zaslužna podajalca Pivk in Mravlje, gol pa je dosegel Matic ZOR.  Triglavani so še naprej poizkušali skupaj spraviti kak protinapad, vendar je bila domača obramba tokrat dovolj zbrana. Gostje so poizkušali tudi s podajanjem paka svojemu fizično močnemu igralcu Vilfanu, ki je poskušal s solo prodori. Nekajkrat je bil sicer v prodorih uspešen, so ga pa ob koncu domači vsakič uspeli blokirati. V eni od akcij so gostje poškodovali tudi domačega branilca Fartka, vendar je sodniška piščalka ostala nema. Povsem izmučeni gostje občasno niso prišli iz svoje tretjine niti takrat, ko je proti njim igrala tretja (ali celo četrta) jeseniška peterka, tako da še peti gol v gostujoči mreži v 58. minuti ni presenetil nikogar več. Tudi peti gol je bil plod akcije prvega napada, znova pa je zadel MRAVLJE (podajalca Pivk in Zor). V nekoliko mirnejši zadnji tretjini so domači sprožili devet strelov v okvir vrat Triglava, Kranjčani pa šest strelov proti – ob koncu tekme nepremaganemu – domačemu vratarju. Jeseničani so tako po neprijetnem porazu v prejšnjem krogu končno prikazali lepo predstavo, zanjo pa si zaslužijo vse čestitke!

img_7016

Dejan VARL, trener:
“V prvi tretjini smo bili nesproščeni, a smo vseeno povedli. Fantom je samozavest rasla iz minute v minuto. Ko so se v drugi tretjini sprostili in spoznali, da so ob pravi zavzetosti od gostov danes boljši, je igra lepo stekla. Videl sem dovolj pozitivnih stvari, da sem fante lahko pohvalil, bomo pa na določenih segmentih igre seveda morali še delati. Ni bilo slabo!”

Tekst in foto: Marko L.