DP mladincev (U18)
Hala Tivoli, Ljubljana
10. marec 2017
Gledalcev: ni podatka

0 –  2

(0:0,0:2,0:0)

 

 

Gibanje rezultata:
0:1 SODJA (Ivančevič, Brun Rauh) 38′
0:2 KOROŠEC 40′

Streli na gol: HK Olimpija   16 (4,7,5), HD Jesenice    50 (18,20,12)
Kazni: HK Olimpija   4 (2,2,-), HD Jesenice   4 (-,-,4)

Glavna sodnika: Tilen Pahor
Linijska sodnika:
Matjaž Hribar, Gregor Miklič

HK Olimpija: 1 Usnik (GK), 35 Kavčič (GK),  55 Vuk, 22 Cjuha, 13 Lavriša, 19 Stražišar, 11 Ilić, 76 Erič, 9 Hoffman, 4 Keber,  7 Rus, 63 Jovan, 33 Ogrinc, 38 Ravnikar,  89 Pipan, 26 Kosmač, 39 Tomanovič
Trener: Ildar Rahmatullin

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 5 Brun Rauh,  6 Stojan, 24 Šturm, 13 Crnović, 22 Svetina E., 19 Seršen, 17 Šabanović, 11 Brglez, 21 Korošec, 18 Pretnar,  4 Ivančevič, 23 Sodja (C), 8 Urukalo (A), 7 Mravlje, 20 Mašič, 3 Zor, 16 Pivk
Trener: Gaber GLAVIČ
Končno je nastopil tudi čas za polfinale v kategoriji U18. V konkurenci so tako ali drugače ostale le še štiri ekipe, tako da so s tekmovanjem v končnici začele praktično v polfinalu. Na osnovi uvrstitev v rednem delu prvenstva sta se tako v “našem paru” v polfinalu srečali najvišje uvrščena ekipa Olimpije in zadnje rangirana Jesenic. Seveda pa v končnici za mladince več ne nastopajo kadeti, tako da je v Tivoli pripotoval večji del zmagovite ekipe s četrtkove tekme v ligi EBYSL. Jeseničani so že od samega začetka začeli narekovati tempo v igri, a je tudi Olimpija z nekaj napadi primorala obrambo železarjev, da je ostala zbrana. Vseeno je večino uvodne tretjine pak bil na palicah Jeseničanov, ki pa so v želji čim prej prebiti domači obrambni zid vse preveč komplicirali. Pogosto je igra potekala za ljubljanskimi vrati, prostor pred domačim golom pa je bil dobro varovan s strani igralcev Olimpije. Nekaj strelov od daleč ni bilo dovolj nevarnih, da bi železarji uspeli povesti, tako da je terenska premoč izzvenela v prazno. Pri domačih je v šestnajsti minuti prišlo do izključitve Vuka zaradi zadrževanja s palico. Igro z igralcem več so železarji izkoristili za nov močan pritisk proti domačim vratom, ki pa so ga igralci v zelenih dresih uspeli ubraniti. Sredi 18. minute sta ekipi spet nastopili s številčno izenačenima postavama. Do prvega piska sirene na tekmi se ni spremenilo v rezultatskem okviru nič in ekipi sta na prvi odmor odšli z rezultatom z začetka tekme. Razmerje strelov v prvi tretjini – 4:18 v korist Jesenic.

[easyrotator]erc_39_1489186866[/easyrotator]

Dolgo je bilo v drugi tretjini vse na las podobno dogajanjem v prvi. Jeseničani so pletli in pletli obroč okrog Olimpijinega vratarja Usnika, le-ta pa je bil dovolj zbran, da je s pomočjo soigralcev svojo mrežo dolgo časa ohranil nedotaknjeno. Obleganje ljubljanskih vrat je bilo le občasno prekinjeno, domači pa zdolgočasenega Kogovška pred jeseniškim golom praktično niso niti ogreli. Vsemu zapisanemu navkljub je ostajal občutek, da imajo Jeseničani z vsem napadanjem in pritiskom na ljubljanska vrata predvsem “veliko prometa in malo (nič) zaslužka”. Nekoliko več, kot v prvi tretjini, so železarji sicer poskušali delati gnečo in zastirati pogled ljubljanskemu vratarju, ki pa je vse do 37. minute svoje delo opravljal brezhibno. Končno je mrtvi tek uspelo z začetnega rezultata premakniti kapetanu Jaku SODJI, ki je zadel od blizu v 37. minuti (podaji Ivančevič in Brun Rauh, 0:1). Sledil je poskus napada Olimpije v zadnji minuti drugega dela, v katerem je v jeseniški obrambni tretjini pak ukradel Gašper KOROŠEC. Izpadlo je, da nima komu oddati ploščice, zato je  kar sam zadrsal v srednjo tretjino, kjer se mu je nenadoma odprlo ogromno prostora. Jeseniški branilec je lepo pospešil in s prefinjenim strelom v zgornji kot vratarja Olimpije v 17 sekund pred drugim piskom sirene povišal na dva zadetka razlike za Jesenice (0:2). Pičlih 5 sekund pred iztekom igralnega časa v tem delu je bil pri domačih izključen zaradi grobosti Jovan. Razmerje strelov v drugi tretjini – 7:20, seveda v korist Jesenic.

[easyrotator]erc_4_1489187598[/easyrotator]

Nič drugače od dogajanj v predhodnih dveh tretjinah, se ni godilo niti v zadnji. Domači so seveda morali odslužiti še skorajda polni dve minuti kazni za Jovana, navkljub obstreljevanju s strani železarjev, pa so zadevo končali v rezultatskem smislu nepoškodovano. V 44. minuti je zaradi udarca s palico na prisilni dvominutni podaljšek moral Brglez. Domači so si v prihajajočih dveh minutah lahko nekoliko oddahnili vsaj pred svojimi vrati, igra z igralcem več pa jim ni prinesla želenega gola. Jeseničani so tudi po končani kazni znova imeli pak na svojih palicah, poskušali prebiti domači zid okrog Usnika ter poskušali streljati tudi od daleč, a vse zaman. Olimpijina obramba je vzdržala vse nalete Jesenic. V zadnji minuti – natančneje: 45 sekund pred koncem – je bil zaradi zadrževanja s palico izključen Stojan, domači strateg Ildar Rahmatullin pa je ob tem vzel tudi pol minute time-outa. Igralci Olimpije so nato praktično prvič na tekmi zares oblegali vrata Žiga KOGOVŠKA. Iz igre so zeleni potegnili tudi svojega vratarja in poskušali ujeti priključek s šestimi igralci proti štirim, a je bila zbranost železarjev popolna. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 5:12, v korist koga, pa veste bralci menda tudi sami.

[easyrotator]erc_1_1489187837[/easyrotator]

Rezultat v boju na dve zmagi je tako 1:0 za Jesenice, ekipi pa se bosta znova srečali v ponedeljek v dvorani Podmežaklo.

OPOMBA: spodaj podpisani bi se rad zahvalil svojemu kolegu na tivolski strani za vso pomoč pri … no, on bo že vedel. Vladimir – hvala!

[easyrotator]erc_27_1489187962[/easyrotator]

Pokal

Tekst in foto: Marko L.