DP mladincev (U18)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
20. februar 2016
Gledalcev: 77

HD Jesenice samo logo

5 –  0

(2:0,2:0,1:0)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 JAKUPOVIĆ (Zor, Krmelj) 15′
2:0 JAKUPOVIĆ 19′
3:0 PODREKAR 24′
4:0 JAKUPOVIĆ (Dežman, Mašič B.) 30′
5:0 DEŽMAN (Fartek) 52′

Streli na gol:  HD Jesenice  28 (12,6,10); SKHL Crvena zvezda  23 (5,9,9)
Kazni: HD Jesenice  6 (-,2,4); SKHL Crvena zvezda  8 (2,2,4)

Sodnik: Jan Černe
Linijska sodnika: Anže Bergant, Matevž Mali

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 3 Mašič N. (C),11 Pogačar, 23 Podrekar, 22 Jakupović, 14 Mašič B., 13 Nastran, 18 Potočar, 19 Kobal, 20 Kararić, 16 Lukan A., 2 Škof, 8 Krmelj, 10 Homan, 6 Košir, 15 Zor, 17 Pivk, 4 Fartek, 21 Dežman, 9 Lukan D., 7 Mravlje
Trener: Dejan VARL

SKHL Crvena zvezda: 1 Mitić (GK), 2 Mladenović U.(GK), Mladenović M., 21 Stojsavljević, 4 Jovović, 5 Miljković, 13 Ivković, 6 Ješić, 9 Grujović, 19 Vdović, 15 Dragović, 8 Michal, 16 Vuković, 11 Anđelković, 17 Tharakan, 18 Bogdanović, 12 Gvozdenović, 14 Vrućinić, 20 Pantić, 10 Rajić
Trener: Jovica Rus
Kakor je napovedal trener Dejan VARL, se je tudi uresničilo – trdo delo na dosedanjih tekmah teh nasprotnikov in občasno pomanjkanje sreče, sta se enkrat morala poznati. Mladinci so dosegli visoko zmago. Simpatični gostje so v neformalnih pogovorih nekaj sicer omenjali četrto tekmo v štirih dneh, a je tudi za mlajši (in tudi večinski) del jeseniške ekipe nocojšnja tekma pomenila četrti tekmovalni nastop v sicer šestih dneh. Pri gostih je manjkal eden od igralcev, sicer pa sta ekipi nastopili s popolnoma identičnima postavama, kakor dan prej.

IMG_0610

Na krilih Jakupovića do dveh golov prednosti

Trener Varl je znal dobro motivirati svojo ekipo. Le-ta je že od uvodnih minut krenila korajžno proti gostujočim vratom, ki pa so jih Beograjčani v začetku še dobro branili. Vse do začetka petnajste minute sta obe obrambi dovolj dobro opravljali svoje delo, da sta mreži mirovali. Potem pa je po nepopolni menjavi pri Jeseničanih uspel zadeti kombiniran prvo-drugi napad in domače povesti v vodstvo; med podajalce sta se vpisala Zor in Krmelj, gol pa je dosegel Ahmet JAKUPOVIĆ (1:0). Tudi na nedeljski tekmi so sicer domači povedli, a so jih v nadaljevanju Beograjčani znali ujeti in kasneje tudi prehiteti. Tokrat pa se ni godilo enako. Jeseničani so bili še naprej konkretnejši v svojih napadih, bilo pa bi nepravično zapisati, da tudi gostje v svojih – sicer nekaj redkejših zaključnih strelih – niso bili nevarni. Sredi 16. minute je bil zaradi naleta s palico izključen gostujoči hokejist Jovović. Domači so večino časa ob igri z igralcem več porabili za organizacijo svojih izhodov iz obrambne tretjine. Ko je peščica najbolj vnetih navijačev domačih že godrnjala v brk zaradi slabe igre petih proti štirim in se je čas za izključenega iztekel, je JAKUPOVIĆu končno uspelo pobegniti po levi strani in zadeti ravno tisti nebranjeni delček mreže, ki ga je gostujoči vratar pustil odprtega (2:0, 19. minuta). Zadovoljni železarji so prvo tretjino dobili tudi v strelskem smislu (12:5). 

IMG_0623

Podvojili svoje vodstvo

Gol gostov bi njihov zaostanek prepolovil in ekipi spravil na le zadetek razlike, zato je bilo potrebno v drugem delu igrati z vso potrebno previdnostjo in zavzetostjo. Domači strateg je možnost za igranje ponujal vsem štirim svojim peterkam. Prav četrta je – po zaslugi sijajne akcije Anžeta PODREKARJA – na 3:0 za železarje povišala ob koncu 24. minute. Po treh zadetkih prednosti so se domači dokončno sprostili in v nadaljevanju igrali povsem razbremenjeno. Gledalci so videli nekaj lepih akcij. Plod ene od takih je bil še tretji zadetek JAKUPOVIĆa na tekmi, ko je v 30. minuti pospravil v mrežo odbiti pak po podaji/strelu  Dežmana in B. Mašiča (4:0). Gostujoči strateg se je nato tik pred polovico tekme odločil zamenjati svojega vratarja. Ta je vlil novih moči svojim soigralcem, ki so v nadaljevanju spletli nekaj lepih akcij, a je pred jeseniškim golom kraljeval Nejc ŽAGAR. V eni od gostujočih akcij ga je sicer rešila tudi prečka, gostje pa so ga v tem delu nastreljali tudi v čelado, toda mreža železarjev je ostajala nedotaknjena. Priložnost za nov gol se je domačim ponudila sredi 34. minute, ko je bil zaradi grobosti izključen Tharakan. Zdelo se je, da bodo domači le nekoliko nevarnejši ob številčni prednosti, kakor so bili to v prvem poizkusu, a so po 50 sekundah po zadrževanju s palico (Mravlje) tudi sami ostali brez enega moža na ledeni ploskvi. Nobena od ekip v tistih sekundah, ko je igrala z igralcem več, ni dosegla zadetka. Do izteka 40. minute se nato v statističnem oziru ni zgodilo kaj dosti zanimivega. Gostje so v strelskem smislu ta del sicer dobili s 6:9, na semaforju pa je po dveh tretjinah pisalo visokih 4:0 za Jesenice. Zanimivost: tekmo si je v družbi brata s tribune ogledal tudi bivši trener ekipe Aleš Sodja, ni pa manjkal niti D.Horvat (aktualni trener v mlajših kategorijah v Beljaku), ki je sicer pogost gost tekem mlajših kategorij v lepotici Podmežaklo. 

IMG_0595

Ohranili čiste rjuhe

Menda bi bilo prav, če bi po večkratnih obiskih (tudi že prej v sezoni) skupine beograjskih zaljubljencev v hokej omenili tudi le-te. Simpatična skupina je v dvorani Podmežaklo razvila srbsko zastavo in svoje fante občasno glasno podpirala tudi ob visokem zaostanku. Če so ušesa spodaj podpisanega slišala prav, je skupina v zadnji tretjini v spomin na neke minule čase nekaj časa skandirala tudi Ju-go-sla-vi-ja, Ju-go-sla-vi-ja, njihovim hokejistom pa vse skupaj ni kaj dosti pomagalo. Ob koncu 46. minute je bil zaradi spotikanja izključen Michal, a domači niso uspeli zadeti ob igri z igralcem več. Jim je pa to uspelo ob naslednji podobni priložnosti, saj je bil sredi 50. minute zaradi udarca s kolenom izključen še Anđelković. Domači so potrebovali minuto in enainštirideset sekund številčne prednosti, nato pa so z golom Žige DEŽMANa povedli s 5:0 (52. minuta, podajalec Fartek). Potolčeni in utrujeni gostje so se v nadaljevanju prejkone vdali v svojo usodo. Nič posebej nevarnega niso spravili skupaj niti ob izključitvi Farteka (spotikanje) med 56. in 58. minuto. Ko je bil po daljšem prerivanju pred gostujočimi vrati zaradi naleta s palico 18 sekund pred koncem igralnega časa izključen še Zor, je domačim ostala edinole ena želja – do konca ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. To jim je brez večjih težav tudi uspelo, tako da so se ob koncu na čelu z Žagarjem lahko razveselili “čistih rjuh”. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 10:9 za Jesenice.

IMG_0601

 

varl-3Dejan VARL, trener ekipe:
“Čestitke fantom za samozavestno igro. Dogajanja smo nadzorovali tri četrtine tekme. Nekoliko smo po visokem vodstvu popustili le proti koncu drugega dela, ko smo začeli igrati preveč ležerno. V tistih minutah je svojo kvaliteto pokazal vratar Žagar, ki je tudi ob koncu zasluženo ostal nepremagan. Fantje postajajo homogena ekipa, ki dela drug za drugega. Sedaj nam ostane še ena tekma v DP U18, nato pa bo sledila končnica. Verjamem, da so fantje sposobni doseči marsikaj …”

Tekst in foto: Marko L.