Liga IHL U18
tretja tekma finala:

HD Hidria Jesenice vs. HK Triglav
5 – 0
(2:0,0:0,3:0)

Dan po bledi predstavi v Kranju, so varovanci trenerja Aleša SODJE preprosto demolirali Triglavane. Niti v enem trenutku zmaga domačih v dvorani Podmežaklo ni bila ogrožena. Železarji so začeli agresivno in Kranjčanov prvih nekaj minut preprosto niso spustili iz njihove obrambne tretjine. Gostje so se sicer zagriženo branili, vendar jim ob izključitvi v 9. minuti ni bilo več pomoči. Enaindvajset sekund power playa je potrebovala domača vrsta, da je Lan BRUN RAUH z golom z modre črte ekipo popeljal v vodstvo (1:0). Ko je v 15. minuti po podaji Fartka zadel še kapetan Miha KRMELJ (2:0), je že postajalo jasno, da bodo Kranjčani sila težko parirali razigranim hokejistom v rdečih dresih. V 17. minuti je pak po nesreči iz obrambne tretjine izbil Kararić in bil izključen, gostje pa v power playu praktično niso niti enkrat streljali na domača vrata, ki jih je tokrat čuval Žiga KOGOVŠEK. Prva tretjina se je ob razmerju strelov 13:3 končala z lepim vodstvom za Jesenice (2:0).

V drugi tretjini razmerje sil na ledeni ploskvi ni bilo dosti drugačno. Železarji so še naprej pritiskali, gostje pa se na vse kriplje branili. Med 23. in 25. minuto so domači zapravili power play priložnost za dodatno povišanje vodstva. Nesrečni Kararić je bil v 35. minuti izključen še drugič na tekmi, tokrat zaradi sumljivo dosojenega spotikanja. Domači se niso preveč razburjali, saj so vse vajeti igre trdno držali v svojih rokah. Z napačno menjavo so si domači prislužili novo kazen v 38. minuti, gostje pa vnovič niso spravili skupaj ničesar omembe vrednega. Razmerje strelov v drugi tretjini – 14:6 za Jesenice.

V zadnji tretjini, ko so domači menda dejansko nekoliko stopili s plina, pa so kljub temu dosegli kar tri zadetke. Kapetan (KRMELJ) je po podajah Fartka in Töröka povišal na 3:0 v 47. minuti. V nadaljevanju so sledili jalovi napadi Jesenic, o igri Triglava pa se pravzaprav da zapisati le to – ni je bilo. Ko je bil zaradi zadrževanja s palico v 53. minuti izključen Dežman, se je Kranjčanom praktično ponudila zadnja priložnost, da vsaj malce začnejo razmišljati o preobratu, a jim borbeno nastrojena domača vrsta ni prepustila niti trohice upanja. V 58. minuti je na sceno stopil še Grega POGAČAR, ki so mu bili v letošnji sezoni Kranjčani “stalne stranke” in zabil za 4:0. In ko sem spodaj podpisani uradni napovedovalec že začel odštevati zadnje sekunde tekme, je gol 6 sekund pred koncem po podaji Potočarja zabil še Aljaž LUKAN (5:0). Razmerje strelov v zadnji tretjini – 9:5 za Jesenice.

Sledila je še slovesnost ob podelitvi medalj in pokalov; najprej so svoje nagrade za trdo delo v tej sezoni dobili poraženi Triglavani. Ob velikem navdušenju domačega občinstva so nato medalje – ter kasneje še (dva) pokala za naslov v IHL ligi in prvo mesto v državnem prvenstvu prejeli še hokejisti v rdečih dresih – prvaki z Jesenic!

Ob koncu sezone je za izvrstno delo potrebno pohvaliti celotno ekipo ter predvsem strokovni štab s trenerjem Alešem SODJO na čelu. BRAVO EKIPA!!!

Tekst: Marko L.
Foto: Domen Jančič, Mojca Rožič