Liga IHL (U18):

HD Hidria Jesenice vs. HDK Maribor
6 – 0

(2:0,1:0,3:0)

Letošnja ekipa U18 je sestavljena iz peščice starejših fantov, ki so že lani v tej kategoriji osvojili naslov državnih prvakov in večine tistih, za katere rečemo, da so vstopni letnik.  Zraven je tudi nekaj fantov, ki so še kadeti; tudi ti pa so, vključno z vstopnim letnikom, lani slavili v svoji kategoriji. Trener Aleš SODJA je, vsem težavam navkljub, ekipo skozi redni del prvenstva pripeljal na zanesljivo prvo mesto. 

S tekmovanjem v playoffu so začeli Železarji z zanesljivo zmago. Dobrih 14 minut so potrebovali rdeči, da so prvič prebili mariborsko obrambo, zadel pa je Aljaž PIVK (1:0). Tik pred koncem tretjine je nato zadel še Ahmet JAKUPOVIĆ (2:0). V prvi tretjini, ko so gostje imeli dve izključitvi, domači pa eno, so Železarji sprožili enajst strelov v okvir gostujočih vrat, Mariborčanom pa je na nasprotni strani to uspelo trikrat. 

V drugi tretjini so bili gostje precej nedisciplinirani, saj so si ob treh izključitvah za dve minuti prislužili še disciplinsko kazen desetih minut. Domači so v 30. minuti izkoristili eno od iger z igralcem več, na 3:0 je povišal kapetan Miha KRMELJ. Po tretjem golu je gostujoči trener zamenjal tudi svoja vratarja, rezervni pa se je do konca tretjine izkazal izvrstno. Železarji so v drugih dvajsetih minutah streljali v okvir gostujočih vrat kar enaindvajsetkrat, Lisjaki pa so znova zmogli le tri strele.

V zadnji tretjini so Mariborčani dokončno padli – tako kondicijsko, kot tudi rezultatsko. Sledila je nova serija izključitev; spet po trikrat dve kazenski minuti in ena disciplinska kazen desetih minut. Domači številčnih prednosti niso izkoristili, so pa ob konstantnem napadanju dosegli še tri zadetke. Najprej je po odbitku v 44. minuti zadel Matic TÖRÖK (4:0). Branilec Bine MAŠIČ je bil uspešen v 54. minuti (5:0), kapetan KRMELJ pa še drugič na tekmi v 58. minuti (6:0). V zadnji tretjini so Mariborčani le enkrat ustrelili proti golu zdolgočasenega Nejca ŽAGARja, medtem ko se je zaloški vratar na začasnem delu v Mariboru moral spoprijeti z novimi dvajsetimi streli. 

Prva zmaga v končnici je tako na računu železarjev. Kdaj bo druga tekma, trenutno še potekajo pogovori.

Tekst: Marko L.
Foto: Mojca Rožič