IHL U18
Team Zagreb vs HD Jesenice   4 – 5 (2:0,2:2,0:2,0:0) SO

Medtem ko je precejšen del ekipe, ki igra v kategoriji U18, v resnici pa sodi še med kadete (U16), zagrebške vrstnike premagal že v soboto, so se jim na nedeljski tekmi pridružili tudi ostali kolegi, sicer “originalni mladinci”. Da je bila ekipa spet močno oslabljena, najbrž ni več potrebno omenjati, poleg obolelih in poškodovanih pa so tokrat v moštvu, ki je sredi tedna v Ljubljani izgubilo svojo prvo tekmo v aktualni sezoni, manjkali še Krmelj, Zor in Dežman, ki so igrali na U20 tekmi v Avstriji. Če ob tem omenimo še Finžgarja, ki v tej sezoni prejkone igra prav tako v kategoriji U20 ter Bruna-Rauha in Kogovška, ki bi po letniku rojstva tudi še lahko igrala za ekipo mladincev, postane jasno, da ima trener Aleš SODJA na voljo zelo močno selekcijo, to pa kažejo tudi njeni letošnji rezultati. 

Domači se na tegobe z oslabljenostjo Jesenic seveda niso ozirali in so brezkompromisno napadli Železarje. V tretji minuti tekme so tako povedli z 1:0, dobri dve minuti in pol pred koncem tega dela pa svoje vodstvo podvojili. V vmesnem času so si Železarji prislužili dve izključitvi; druga (Jakupović) pa se je tudi končala s power play golom za Hrvate. Eno priložnost za gol ob igri z igralcem več so imeli tudi naši fantje, vendar je niso izkoristili. 

Nova izključitev Jakupovića že po 28 sekundah nadaljevanja bi se skorajda iztekla dobro za ekipo z Jesenic, a se je prav ob izteku kazni domačim uspelo odlepiti na visoke tri zadetke razlike (3:0). V 24. minuti je prvi jeseniški gol dosegel Matic TÖRÖK (3:1), nezbrana obramba železarjev pa je še četrti zadetek dobila le dobro minuto kasneje (4:1). To je bil znak za trenerja Sodjo, da zamenja vratarja – Nejc ŽAGAR je mesto med vratnicama prepustil Gašperju PANJTARju, ki je v nadaljevanju – “zaklenil”. Marcel KOBAL je nato v 30. minuti znižal na 4:2. Preostali del druge tretjine je minil v neuspešnih poizkusih Železarjev, da svojim gostiteljem pridejo še bližje.

Dolgo, dolgo so se domači upirali v zadnji tretjini in menda je komu že dišalo po novem porazu Jesenic, a se fantje Aleša SODJE s tem niso strinjali. Ob prednosti dveh igralcev več je v 56. minuti Jeseničane na le gol zaostanka z novim zadetkom spravil KOBAL (4:3). Dobri dve minuti in pol pred koncem je ledeno ploskev zapustil PANJTAR, Jeseničani pa so zaigrali z dodatnim napadalcem. Poteza se je obrestovala, saj je v 59. minuti za izenačenje zadel Aljaž PIVK (4:4). Tik pred iztekom regularnega dela tekme se je še tretja izključitev primerila Jakupoviću, kar je pomenilo, da …

… so Železarji 1:57 časa v podaljšku morali odigrati z igralcem manj. Pet minutni podaljšek zadetka sicer ni prinesel, zato pa so Jeseničani po velikem preobratu ob izvajanju kazenskih strelov z golom Luca SLIVNIKa premagali domači Team Zagreb in se prešerne volje v nočnih urah vrnili v domači kraj.

Statistika: KLIK

Tekst: Marko L.
Foto: trover.com, KLIK