DP kadetov (U16)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
15. oktober 2016
Gledalcev: 110

 HD Jesenice – SKHL Crvena Zvezda

9 – 2

(1:1,4:0,4:1)

Gibanje rezultata:
0:1 Dragović (Bogdanović) 4′ PP1
1:1 SLIVNIK (Török) 9′
2:1 FARTEK (Pogačar, Krmelj) 30′
3:1 SLIVNIK (Kobal, Török) 30′
4:1 KRMELJ (Jakupović, Fartek) 34′
5:1 KOBAL (Török, Slivnik) 40′
5:2 Popovič (Mitrović) 41′
6:2 KRMELJ (Jakupović, Fartek) 46′
7:2 FINŽGAR (Török) 46′
8:2 SLIVNIK (Török, Kobal) 50′ PP1
9:2 KOBAL (Šega, Török) 57′

Streli na gol:  HD Jesenice   24 (6,10,8); SKHL Crvena Zvezda  22 (7,8,7)
Kazni: HD Jesenice   4 (2,2,-); SKHL Crvena Zvezda   4 (2,-,2)

Sodnik: Ervin Čamdžić
Linijska sodnika: Matej Arlič, Uroš Franc

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 11 Pogačar, 12 Šega, 8 Krmelj (C), 22 Jakupović, 23 Podrekar, 24 Finžgar, 4 Fartek, 7 Slivnik, 19 Török, 13 Kobal, 14 Mašič, 5 Murnik, 9 Lukan D., 3 Verdnik, 10 Podlipnik, 18 Potočar
Trener: Dejan VARL

SKHL Crvena Zvezda: 1 Avramović (GK), 2 Pantić (GK), 21 Stojsavljević, 3 Mladenović, 4 Pejčić, 22 Golubović, 6 Jeremić, 17 Đerić, 12 Ristanović, 9 Šarac, 19 Vdović, 15 Dragović (C), 18 Bogdanović, 8 Popović, 10 Gvozdenović, 20 Mitrović, 11 Vuković, 14 Ranković, 16 Vidak
Trener: Jovica Rus
Kadeti nadaljujejo z zmagovitim nizom! Pred tekmo se je sicer zastavljalo nekaj vprašanj, saj so v domačem moštvu manjkali Škof, Kararić, Dežman in A. Lukan, živ pa je bil tudi še spomin starejšega dela ekipe, ki ga je Crvena Zvezda v lanski sezoni dvakrat pošteno nadigrala. Tokrat je bilo popolnoma drugače.

Neodločno v uvodni tretjini

Nekoliko preveč previdno so domači začeli srečanje, tako da je gostom uspelo vsiliti njihovo igro v prvih minutah. Večino časa je bil pak v obrambni tretjini železarjev, res pa je tudi, da gostje ob zgoščeni obrambi domačih niso prišli do kakega lepega strela. V tretji minuti so domači nespametno storili prekršek v napadalni tretjini, na kazensko klop pa je zaradi udarca s komolcem moral Podrekar. Pritisk gostov je obrodil sadove ob koncu četrte minute tekme, ko so z golom Dragovića v powerplayu povedli. K sreči so železarji v deveti minuti z golom Luca SLIVNIKa izenačili (podal je Török). Štiri minute kasneje je bil zaradi udarca s komolcem izključen tudi gostujoči hokejist Pejčić, domači pa v powerplayu niso uspeli povesti. Tudi v zadnjih petih minutah uvodne tretjine sta ekipi odigrali precej v krču, tako da prav dosti razburjenj ni bilo. V prvih dvajsetih minutah je domačim uspelo ustreliti šest pakov v okvir gostujočega vratarja, Beograjčanom pa sedem proti golu Gašperja PANJTARja. 

img_7366

Prelom na polovici tekme

V prvi tretjini so domači menda dobili občutek, da se proti C. Zvezdi da odigrati na dober rezultat. Precej učinka so najbrž imele tudi besede trenerja Dejana VARLa med odmorom, tako da so fantje v rdečih dresih v drugem delu pokazali precej več volje. Panjtar je v 24. minuti izvrstno ubranil gostujočo situacijo 2 na 1 in s tem svojim soigralcem dal izvrsten impulz. Zaradi udarca s kolenom je bil v 27. minuti sicer izključen domači branilec Finžgar, gostje pa so v powerplayu silovito pritisnili. Z veliko mero borbenosti so domači ohranili mrežo prazno. V 29. minuti z bližine gostujočega vratarja iz lepe priložnosti ni uspelo matirati Podrekarju, nato pa so železarji končno pokazali kaj znajo in zmorejo. V 30. minuti je tako dobrih sto gledalcev videlo dva paka v gostujoči mreži. Najprej je po podajah Pogačarja in Krmelja za domače vodstvo poskrbel Filip FARTEK, samo trideset sekund kasneje pa so  – tokrat izjemni – fantje iz drugega napada izigrali gostujočo obrambo za še tretji jeseniški gol. Strelec je bil znova SLIVNIK, podajalca pa Kobal in Török. V 34. minuti je bilo na semaforju po golu kapetana Miha KRMELJa (in podajah Jakupovića in Farteka) že 4:1. Gostujoči trener je vzel pol minute odmora in poskušal svoje fante na novo organizirati. Domača četa pa še ni odnehala; Kobal je v 37. minuti zadel stičišče vratnice in prečke gostujočega čuvaja mreže. Ko so prav po golu Marcela KOBALa  v 40. minuti domači povedli s 5:1 (podajalca Török in Slivnik), je bilo že bolj ali manj jasno, da bodo gostje le težko prišli do točk Podmežaklo. V drugi tretjini so domači streljali desetkrat, gostje pa osemkrat v okvir vrat svojih nasprotnikov.

img_7377

Nadaljevali z učinkovito igro

Silovito so pritisnili gostje v začetku zadnje tretjine in že po dobri minuti in pol dosegli svoj drugi gol (5:2, Popović). Tudi v nadaljevanju so domači nekajkrat brezglavo izbili pak iz svoje obrambne tretjine, vendar se gostom ni uspelo še bolj približati. Upanj za goste je bilo dokončno konec po šestem golu domačih, ki so ga železarji dosegli praktično iz prve resnejše akcije v zadnji tretjini v 46. minuti. Za povišanje vodstva na 6:2 je zadel kapetan Miha KRMELJ, podala pa sta mu Jakupović in Fartek. Gostujoči strateg je po šestih prejetih zadetkih zamenjal vratarja. Le-ta je zelo kratek čas ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, saj so samo osem sekund kasneje po novi podaji Töröka železarji zadeli še preko Matjaža FINŽGARja (7:2). Zadrževanje s palico je v 49. minuti na klop za kaznovane spravilo gostujočega hokejista Ristanovića, domači pa so po 43 sekundah powerplaya zadeli za 8:2 – znova je zadel SLIVNIK, podala pa sta mu Török(!) in Kobal. Zadnjih deset minut ni ponudilo več veliko razburjenj, so pa domači z golom KOBALa slabe štiri minute pred koncem postavili končni rezultat na 9:2. Še peto podajo na tekmi je prispeval Török, med odajalce pa so sodniki prišteli tudi Šego. Razmerje strelov v zadnji tretjini – 8:7 za železarje.

img_7398

Dejan VARL, trener kadetov:
Svojim fantom bi najprej čestital za zmago. Prvo tretjino semo sicer odigrali vseeno nekoliko v krču, v drugi in tretji pa smo se sprostili. Morda rezultat na prvi pogled vara, a potrebno je povedati, da je Crvena Zvezda zelo čvrst in kvaliteten nasprotnik. Bili smo zelo učinkoviti na eni strani in imeli odlično razpoloženega vratarja Panjtarja na drugi. Mogoče imamo nekaj težav še pri igri v obrambi, ampak teh stvari še nismo dovolj trenirali. Kakorkoli že, pridobivamo an samozavesti in nadaljujemo zmagoviti niz. Zadovoljen sem.”

Tekst in foto: Marko L.