DP kadetov (U16); prva tekma četrtfinala
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
28. februar 2017
Gledalcev: 87

7 – 3

(4:2,1:0,2:1)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 SLIVNIK (Török, Kobal) 2′
2:0 DOLINAR (Slivnik, Török) 4′ PP1
2:1 Flajs J. (Flajs Ž.) 7′
3:1 JAKUPOVIĆ (Krmelj, Mašič) 12′ PP2
4:1 PODREKAR (Murnik, Kararić) 13′
4:2 Mirkov (Danji) 15′ PP1
5:2 JAKUPOVIĆ (Mašič, Fartek) 22′ PP1
6:2 JAKUPOVIĆ (Krmelj) 48′
7:2 PODREKAR 59′ EN
7:3 Flajs Ž. (Polonijo) 60′

Streli na gol: HD Jesenice   42 (16,16,10); HDK Maribor   13 (6,3,4)
Kazni: HD Jesenice   10 (6,4,-); HDK Maribor   16 (8,4,4)

Sodnik: Ervin Čamdžić
Linijska sodnika: Anže Bergant, Matej Arlič

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 22 Jakupović (A), 16 Lukan A.,14 Mašič, 7 Slivnik, 19 Török, 13 Kobal, 5 Murnik, 23 Podrekar, 18 Potočar, 2 Škof, 10 Podlipnik, 21 Dežman, 8 Krmelj (C), 20 Kararić, 4 Fartek, 24 Finžgar, 15 Dolinar, 9 Lukan D.
Trener: Dejan VARL

HDK Maribor: 1 Budek (GK), 35 Ilijin (GK), 16 Bugarski, 13 Danji, 5 Marković, 6 Ninković, 88 Polonijo, 17 Tomašević, 32 Racić (C), 77 salom, 87 Mirkov, 10 Flajs Ž., 20 Flajs J., 97 Bizjak, 71 Greif J., 9 Greif V., 22 Rajbenšu, 52 Svenšek
Trener: Aleš Burnik
Odločno so začeli domači napad na prvo četrtfinalno zmago. Z golom Luca SLIVNIKa so povedli že v svoji drugi menjavi (1:0, podajalca Török in Kobal), minila pa je šele minuta in enajst sekund tekme. V tretji minuti je bil zaradi zadrževanja s palico izključen gostujoči hokejist Bizjak, železarji pa so za gol ob igralcu več porabili natanko 26 sekund igre (4. minuta, 2:0, strelec Tim DOLINAR, podaji Slivnik in Török). Zamujanje in slabo pokrivanje v domači obrambi so v 7. minuti pomagali gostom do prvega zadetka, zanj pa sta poskrbela brata Flajs (2:1). Nepravilen nalet z dvignjenima rokama v srednji tretjini je izključitve stal domačega branilca D. Lukana v 9. minuti tekme. Gostje so številčno prednost imeli dobro minuto, potem pa si je tudi pri njih izključitev prislužil kapetan Racić (10. minuta, zadrževanje s palico). Le 21 sekund kasneje mu je na kazensko kop zaradi udarca s kolenom sledil soigralec Marković in kar naenkrat so domači imeli prednost enega igralca. Ta se je še povečala s povratkom izključenega domačega branilca, železarji pa so prednost dveh mož kronali z zadetkom  sredi 12. minute; po podajah Krmelja in Mašiča je zadel Ahmet JAKUPOVIĆ (3:1). Preostanek kazni za drugega izključenega so gostje vzdržali, vendar pa prejeli zadetek že ob igri petih proti petim  v naslednji minuti. Za četrti jeseniški gol je poskrbel Anže PODREKAR, med podajalce pa sta se vpisala Murnik in Kararić (4:1, 13. minuta). Še v isti minuti je bil zaradi zadrževanja s palico pri domačih izključen Slivnik. Dvanajst sekund kazni je še ostalo domačemu napadalcu, ko so Mariborčani uspeli znižati na dva zadetka razlike (4:2, 15. minuta, Mirkov). Preostali del prve tretjine so domači napadali, vendar novega zadetka niso več dosegli. V 19. minuti je bil zaradi zadrževanja s palico izključen še Jakupović. Dobre pol minute pred koncem uvodne tretjine so gostje izvedli napačno menjavo in si zaradi šestih igralcev na ledeni ploskvi prislužili malo kazen, s katero so izenačili številčno stanje obeh ekip na ledeni ploskvi. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 16:6 za domače. 

IMG_0653

Izključeni domači napadalec se je po 22 sekundah vrnil na ledeno ploskev, gostujočemu hokejistu, ki je služil kazen zaradi preveč igralcev na ledu, pa je ostala še dobra minuta kazni. Železarjem je prednost igralca več uspelo s pridom izkoristiti, saj so prav z golom JAKUPOVIĆa v začetku 22. minute povedli s 5:2 (podaji Mašič in Fartek). Gostujoči trener je v tistem trenutku zamenjal svoja vratarja; prvotnega Ilijina je zamenjal rezervni Budek, ki je v nadaljevanju branil zelo dobro, z nenatančnimi streli pa so mu k dobri statistiki pomagali tudi železarji. Kaj hitro je bil sicer na resnih preizkušnjah, saj je bil v 24. minuti zaradi spotikanja izključen njegov soigralec Polonijo. Železarji so močno pritisnili in večkrat streljali ob igralcu prednosti, rezervni mariborski vratar pa je bil dobro ogret in dovolj zbran, da domačim ni pustil doseči novega zadetka. Pritisk železarjev se je nadaljeval tudi po tistem, ko sta ekipi spet zaigrali številčno izenačeni, gostje pa so bili v svojih redkih napadih praktično nenevarni. Gostujoči vratar je še naprej odlično branil. Do obojestranske izključitve je prišlo v 37. minuti – pri Štajercih si jo je zaradi držanja prislužil Marković, pri domačih pa zaradi napada s telesom Jakupović. Že slabe pol minute kasneje je pri domačih na klop za kaznovane moral še Fartek (spotikanje), do izteka igralnega časa v drugi tretjini pa se v rezultatskem smislu ni spremenilo nič. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 16:3 za domače. 

IMG_0663

V tretji tretjini je tempo v igri padel. Razlika treh golov je v eni tretjini sicer še ulovljiva, a gostje iz štajerske prestolnice pač niso premogli dovolj kvalitete, da bi železarje resneje lovili. Domači so z golom JAKUPOVIĆa (podaja Krmelj) v 48. minuti praktično edinkrat, odkar je vstopil v igro, premagali rezervnega gostujočega vratarja za povišanje vodstva na 6:2. Izključitvi pri Mariborčanih v 50. (J. Greif, nalet s palico) in  56. minuti (J. Flajs, spotikanje) domačim nista prinesli novega zadetka. Do nenavadne situacije je prišlo v predzadnji minuti tekme, ko je gostujoči vratar zapustil svoje delovno mesto, presenečenemu domačemu napadalcu PODREKARju pa ni bilo težko zadeti prazne mreže za 7:2. Ko se je že zdelo, da se bo tekma tudi končala s tem rezultatom, pa je gostom prav pičlo desetinko sekunde pred iztekom igralnega časa uspelo po lepi miniaturi Ž. Flajsa zadeti še tretjič na tekmi (7:3).

Železarji imajo tako v kadetski kategoriji prvo četrtfinalno zmago v žepu. Ekipi se bosta na drugi tekmi srečali v soboto v Mariboru. Za morebitni naslov državnih prvakov ekipa v končnici potrebuje šest zmag, stanje na tem področju pa si lahko pogledate v skici na koncu prispevka …

IMG_0660

IMG_0665Dejan VARL, trener:
“Prva tekma je za nami, dosegli smo zmago. Dobro je bilo, da smo hitro zadeli, saj smo v nadaljevanju igrali premalo zbrano v obrambi. Nekajkrat je prišlo do podvajanja gostov, predvsem nismo bili dovolj pozorni na njihove protinapade. V igri sami imamo še veliko rezerv. Dosti smo streljali, a bili premalo učinkoviti. Na vseh tekmah morda ne bomo imeli toliko strelov, zato bo potrebno dvigniti glavo in pogledati kam streljamo ter izkoriščati svoje priložnosti. Načeloma pa sem s tekmo zadovoljen, zmaga je na “računu” …”