DP dečkov (U14)
Dvorana Tivoli, Ljubljana
9. oktober 2016
Gledalcev: ni podatka

HK Olimpija – HD Jesenice 

7 – 2

 

(1:1,4:1,2:0)

Gibanje rezultata:
1:0 HK Olimpija 8′ PP1
1:1 HD Jesenice 20′
1:2 HD Jesenice 21′
2:2 HK Olimpija 24′
3:2 HK Olimpija 28′ PP1
4:2 HK Olimpija 30′
5:2 HK Olimpija 33′
6:2 HK Olimpija 48′ PP1
7:2 HK Olimpija 58′

Streli na gol: HK Olimpija   29 (10,11,8); HD Jesenice   21 (4,8,9)
Kazni: HK Olimpija    8 (4,2,2); HD Jesenice   12 (4,6,2)

Sodnika: Henrik Hoffman, Gregor Miklič

HK Olimpija: 1 Zupančič (GK), 35 Kavčič (GK), 5 Pratneker Hatić, 19 Sojer (C), 15 Šubic, 8 Sečen T., 18 Sopotnik Just, 9 Brodnik, 14 Matičič, 3 Žibert, 27 Jurič, 23 Petronijevič Lepša, 21 Hebar, 7 Sečen N., 17 Sever, 11 Žeželj, 13 Kopač, 26 Kramar
Trener: Igor Beribak

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Glavič (GK), 9 Sršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 13 Langus, 6 Šmid, 21 Adrović, 7 Rijavec, 11 Dobravec, 8 Baloh, 12 Gasar, 22 Miklič, 4 Rep, 5 Korošec, 3 Crnkić, 10 Krupenko, 20 Sintič, 17 Čufer, 18 Kaltak, 16 Bergelj
Trener: Aleš SODJANezadovoljen je bil trener Sodja po zadnjih zmagah v kategoriji u14, saj je po njegovih besedah ekipa vse preveč odvisna od učinka dveh igralcev, ostali pa preveč pasivno čakajo na to, kaj se bo iz vsega skupaj izcimilo.

Podobno se je pokazalo tudi na tekmi med tradicionalnimi slovenskimi hokejskimi rivali. Začelo se je sicer kar po željah gostov z Gorenjske, saj je bil v začetku tretje minute zaradi spotikanja že izključen prvi domači igralec. Ob igri z igralcem več železarji niso uspeli povesti. Nedovoljeno nabijanje na ogrado je v sedmi minuti tekme prineslo tudi izključitev v vrste Jesenic. Domači so z golom po minuti in dvaindvajsetih sekundah powerplaya prvič na tekmi povedli. Zaradi naleta s palico je bil v 12. minuti izključen branilec Jesenic, številčne prednosti pa domači k sreči niso izkoristili za podvojitev svoje prednosti. Eden od domačih igralcev je moral za dve minuti na prostor za kaznovane v 17. minuti, do izenačenja rezultata pa železarji v powerplayu niso prišli. Jim je pa to uspelo ob igri petih proti petim 23 sekund pred iztekom uvodne tretjine. Da sta gol in podajo dosegla spet igralca, ki ju je imel v mislih trener, najbrž ni potrebno posebej poudariti. Razmerje strelov v prvi tretjini – 10:4 v korist Olimpije.

img_8482

Tako kot so železarji prvo tretjino zaključili, tako so začeli tudi v drugi – z golom. Prav ste uganili, podajalec in strelec sta bila ista igralca, ki pa sta tokrat svoji vlogi v primerjavi s prvim golom – zamenjala. Nekako s tem se je tudi nehal resnejši odpor železarjev na tekmi. Kapetan je zaradi poškodbe tekmo tako ali tako odigral z opornico na roki, prostali del ekipe pa se je preveč zanašal na učinek omenjenih dveh igralcev. Že v 24. minuti so zeleni izenačili na 2:2. Zaradi spotikanja je v začetku 27. minute sledila kazen za železarje. Triinštirideset sekund kasneje je prišlo še do obojestranske izključitve; pri Ljubljančanih zaradi naleta s palico, pri Jeseničanih pa zaradi grobosti. Vse skupaj se je končalo s powerplay golom domačih v 28. minuti (3:2). Samo dobro minuto kasneje je semafor po novem golu domačih kazal že 4:2 za zmaje. Peti gol domačih v 33. minuti je tehtnico dokončno nagnil na domačo stran. Sledila je še izključitev enega od Jeseničanov (nabijanje na ogrado), ostalo pa je pri vodstvu domačih s tremi goli razlike. Domači so v srednjem delu tekme strlejali na vrata Nejca ŠKRJANCa enajstkrat, železarji pa proti golu Ljubljančanov osemkrat.

img_8486

Domači so si privoščili nalet s palico v 44. minuti, a razglašeni ekipi z Jesenic to ni prav dosti pomagalo. Zadrževanje s palico je na klop z kaznovane peljalo tudi enega jeseniškega hokejista v 48. minuti, domači pa so enaipetdeset sekund kasneje rezultat povišali na štiri gole razlike v svojo korist (6:2). V nadaljevanju se ni zgodilo nič pretresljivega. Za dobro mero so zeleni v 58. minuti dosegli še sedmi zadetek na tekmi in tako železarjem odčitali pošteno lekcijo. Razmerje strelov v zadnji tretjini – 8:9 v korist železarjev.

img_8487

Aleš SODJA, trener:
“Povedal sem že po prejšnji tekmi in povedal bom spet – premalo je, če igra samo nekaj igralcev. Nekateri fantje v moji ekipi ne kažejo nobene želje, nobene volje. Kakor sem jih opazoval, jih prav dosti ni prizadel niti visok poraz proti tradicionalnim tekmecem. Zanašanje na dva igralca se ekipi maščuje. Nekaterim se prav dosti ne da ne na treningih, še manj pa na tekmi. Potem pa pridemo v situacijo, ko nam recimo igralec na menjavo drsa po deset sekund … Ni tragično, če tekmo izgubiš, a ob tem daš vse od sebe. Mi pa nismo pokazali pravzaprav ničesar. Ni kaj, nasprotnikom smo stisnili roke, mi pa bomo morali pošteno zavihati rokave.”

Tekst: Marko L.
Foto: Anita P. Mrak