DP dečkov (U14)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
4. december 2016
Gledalcev: 74

HD Jesenice samo logo slavija_junior2

8 –  0

(3:0,2:0,3:0)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HD Jesenice 1′ SH1
2:0 HD Jesenice 7′
3:0 HD Jesenice 9′
4:0 HD Jesenice 29′
5:0 HD Jesenice 40′
6:0 HD Jesenice 51′ SH1
7:0 HD Jesenice 51′
8:0 HD Jesenice 59′

Streli na gol:  HD Jesenice  46 (17,14,15) ; HK Slavija Jr.   17 (5,4,8)
Kazni: HD Jesenice  12 (6,-,6); HK Slavija Jr.   2 (-,2,-)

Sodnika: Sašo Gruškovnjak, Gašper Franc

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Glavič B.(GK), 9 Seršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 16 Bergelj, 12 Gasar, 13 Langus, 7 Rijavec, 10 Krupenko, 8 Baloh, 22 Miklič, 4 Rep, 5 Korošec, 21 Adrović, 15 Svetlin, 18 Kaltak, 3 Crnkić, 17 Čufer, 20 Sintič, 14 Glavič D.
Trener: Aleš SODJA

HK Slavija Jr.: 1 Kolin (GK), 31 Tomažič (GK), 9 Ćosić, 9 Pezdir, 38 Kocjančič, 6 Breznik, 13 Bitenc, 14 Beričič, 17 Ilovar, 7 Predalič, 22 Škerjanec, 23 Marc, 26 Jere, 36 Tomažič, 53 Pogačar, 21 Janežič, 65 Šiftar, 69 Valentič
Trener: Uroš Haler
Prav nasprotno od svojih starejših kolegov (kadetov), ki so grdo izgubili sobotno tekmo proti Založanom, so se odrezali dečki trenerja Aleša SODJE. Praktično od prve minute tekme so bili popolni gospodarji dogajanj (pa tudi rezultata) na ledeni ploskvi lepotice Podmežaklo. Začelo se je z izključitvijo domačega kapetana po tridesetih sekundah. Minilo je dodatnih dvajset sekund, da so domači povedli celo ob igri z igralcem manj. Še vedno je sicer tekla prva minuta tekme. Šokirani gostje si niso opomogli, domači pa so tudi v nadaljevanju narekovali visok tempo. Drugi gol so dosegli fantje iz prvega napada z lepo kombinacijo sredi sedme minute. Ko je bilo dobro minuto in pol kasneje na semaforju že 3:0 za domače, se je že videlo, da goste čaka Podmežaklo konkretna porcija. Zanesljivo vodstvo domačih ni uspavalo, ampak so še naprej mleli svoje zaloške nasprotnike. Novega gola kljub temu niso več uspeli doseči. Zadnja minuta tretjine je prinesla dve izključitvi na domači strani – najprej je bil zaradi naleta s palico izključen eden od železarjev, štiriindvajset sekund kasneje pa mu je sledil še moštveni kolega zaradi zadrževanja s palico. Tistih nekaj sekund do konca uvodnega dela so rdeči zdržali brez težav. Ob visokem vodstvu s 3:0 so si v prvih dvajsetih minutah pristreljali tudi konkretno strelsko premoč – 17:5.

img_8575

V prvih dveh minutah nadaljevanja so železarji brez resnejših težav opravili najprej z manjkom enega igralca, potem pa še z manjkom enega. Mreža Nejca ŠKRJANCA je ostala nedotaknjena, nato pa so domači znova začeli valiti napad za napadom. Prva izključitev na tekmi se je gostom primerila v osemindvajseti minuti, železarji pa so jo nemudoma izkoristili za dosego powerplay gol – zadeli so po petinpetdesetih sekundah številčne prednosti(4:0). Težko bi zapisali, da so železarji v nadaljevanju odigrali bolj ležerno, saj so proti zaloškim vratom ves čas napadali, streljali in poskušali zadeti. Novega gola vseeno niso dosegli vse do tik pred koncem tretjine – petnajst sekund pred drugim piskom sirene je tako na semaforju zasijala petarda (5:0). Tudi v drugem delu so domači strelski dvoboj dobili konkretno v svojo korist – 14:4. 

img_8591

Že premagani gostje so v zadnji tretjini pred svoj gol spustili še rezervnega vratarja. Tudi ta del tekme ni ponudil drugačne slike dogajanj na ledeni ploskvi. Domači so še naprej oblegali Slavijin gol. V devetinštirideseti minuti se je ponovil scenarij iz devetnajste, saj sta v zaporedju in z zamikom šestintridesetih sekund zaradi spotikanja na kazensko klop morala dva Jeseničana. Tako kot ob prvi priložnosti, so bili tudi drugič neuspešni gostujoči hokejisti, domačim pa je pičli dve sekundi pred iztekom druge kazni še enkrat uspelo doseči t.i. shorthanded gol (gol ob igri z igralcem manj). Dosegel ga je celo isti igralec, ki je dosegel prvega! Ko pa so železarji že ravno prišli na okus, pa so enajst sekund kasneje dosegli še svoj sedmi gol ob popolni postavi. Še zadnjo izključitev na tekmi so gledalci videli v začetku šestinpetdesete minute, ko je prisilni počitek doletel zaradi udarca s komolcem enega od domačih napadalcev. Železarji so tudi ta številčni manjko ubranili uspešno ter v začetku oseminpetdesete minute z osmim golom zabili še zadnji žebelj v krsto gostujočih želja po uspešnem nastopu. Razmerje strelov v zadnji tretjini – 15:8 za domače. 

img_8646

U14 železarji so tako še naprej vodilna ekipa v državnem prvenstvu, v zadnjih treh tekmah pa se poleg zanesljivih zmag lahko veselijo tudi dobre igre v obrambi, saj so v tem času v svojo mrežo spustili le en pak.

img_8620Aleš SODJA, trener dečkov:
“Kaj naj rečem? Ni bilo ravno brilijantno, saj zmoremo še več. Lahko bi bilo v določenih pogledih tudi bolje. Še vedno šepa realizacija. Veliko priložnosti si pripravimo, a tudi zapravimo. Odigrali smo toliko, kolikor je pač bilo potrebno za dober rezultat in s tem sem lahko zadovoljen. Veseli pa me dejstvo, da se v zadnjih tekmah kažejo učinki trdega dela v fazi obrambe.”

Tekst in foto: Marko L.