Liga IHL U14,
druga tekma četrtfinala:

HD Hidria Jesenice vs. EC KAC
12 – 5

(2:4,6:0,4:1)

Že pred dnevi so fantje trenerja Anžeta TÖRÖKa odigrali tekmo polno zadetkov na gostovanju v Avstriji, ko so na prvi četrtfinalni tekmi lige IHL zmagali z neverjetnih 11:9. Tudi tokrat niso izneverili svojih navijačev in so mrežo gostov iz Celovca dodobra napolnili, le Korošcem niso pustili do tolikšnega števila golov, kot na prvi tekmi.
V prvi tretjini se Železarji niso odrezali prav obetavno. Že v začetku tretje minute so Celovčani povedli (0:1). Deveta minuta je najprej prinesla izenačenje domačim, a so gostje znova povedli le 16 sekund kasneje (1:2). K sreči so že v deseti minuti Jeseničani znova izenačili (2:2). V nadaljevanju tretjine so bili vseeno nekoliko aktivnejši igralci KAC-a, ki so z goloma v 15. in 17. minuti prvo tretjino nato tudi dobili (2:4). 

Trener je v odmoru med tretjinama očitno našel prave motivacijske metode za svoje fante, saj je bila predstava Železarjev v drugi tretjini zares atomska! V domačih vratih je prišlo tudi do menjave, Grega AVSENEKa je zamenjal Mark JUSTIN. Najprej so Jeseničani z goloma  v 23. in 26. (PP gol!) minuti zaostanek izničili (4:4). Ko so z novim power play golom v 31. minuti prvič na tekmi povedli, za goste več ni bilo rešitve (5:4). Še tretjič zapored so z igralcem več Železarji zadeli v 33. minuti (6:4) in pravljični sedmi zadetek dosegli v začetku 34. minute (7:4). Da bi bil preobrat v odlični drugi tretjini res popoln, so domači zadeli še 40 sekund pred iztekom igralnega časa v tem delu tekme (8:4).

V zadnji tretjini je bilo tako le še do konca potrebno opraviti s poslom. Še svoj četrti power play gol na tekmi so domači dosegli v 48. minuti (9:4). Dvakrat so nato rdeči zadeli znotraj dvanajstih sekund v 55. minuti (11:4) ter dobro minuto kasneje zabili še dvanajstič. Potolčenim Celovčanom so v samem zaključku tekme ob igralcu manj tudi sami dopustili še en zadetek (12:5), ki pa v ničemer več ni spremenil odličnega vtisa, ki ga je zapustila domača četa.

[masterslider id=”21″]

Tekst: Marko L.
Foto: Peter Oblak