DP mlajših dečkov (U12)
Športna dvorana Podmežaklo, Jesenice
15. januar 2017
Gledalcev: 27

0 – 3

(0:1,0:0,0:2)

 

 

Gibanje rezultata:
0:1 HD Jesenice
0:2 HD Jesenice 39′
0:3 HD Jesenice 42′

Streli na gol: SKHL Crvena zvezda   14 (5,4,5); HD Jesenice   24 (7,7,10)
Kazni: SKHL Crvena zvezda   2 (-,2,-); HD Jesenice   2 (-,2,-)

Sodnika: Gruškovnjak Sašo, Pagon Nataša

SKHL Crvena zvezda: 17 Korenić (GK), 1 Ilić (GK), 9 Marković, 2 Gaćeša, 5 Lazić, 13 Sekulovski, 11 Popović, 15 Mladenović (C), 19 Raičević, 18 Delić, 8 Urošević, 10 Lalošević, 4 Milošević, 16 Ivanović, 3 Dimitrijević
Trener: Vukašin Stević

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 9 Seršen, 15 Gavljak, 8 Vidic, 13 Glavič A., 24 Crnkić, 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 4 Jan, 23 Stević, 21 Por, 6 Ulčar, 10 Črtalič, 5 Brglez, 16 Pogačnik, 12 Planinšek, 17 Bizjak, 22 Kararić, 7 Gregorič
Trener: Luka POGAČNIK
Dve zmagi so dosegli varovanci Luke POGAČNIKa v dveh dneh! Formalno so na nedeljski tekmi nastopili kot gostujoča ekipa, saj Crvena zvezda po dogovoru vse tekme odigra v Sloveniji. Na prvi tekmi je razlika pred časom znašala en zadetek v korist Beograjčanov, tokrat pa so železarčki zadeve obrnili v svoj prid. Igralci Crvene zvezde so na pot iz srbske prestolnice krenili na dan tekme ob enih ponoči, tako da so praktično pred tekmo prispeli na Jesenice.

IMG_9674[1]

Železarčki se na te reči seveda niso ozirali in so Zvezdi poskušali vrniti za nesrečen poraz na prvi tekmi. Večino prve tretjine sta bili ekipi dokaj enakovredni. Za ta nivo je bilo videti precej dober hokej z veliko drsanja.  Dolgo praktično ni prišlo do nobene prekinitve. Jeseničanom je v začetku štirinajste minute uspelo zadeti in tako tretjino odločiti v svoj prid. Igralci Crvene zvezde so na vrata Bora GLAVIČa, ki je tokrat čuval jeseniško mrežo, v prvih petnajstih minutah ustrelili pet pakov, Jeseničani pa so njegovega kolega na drugi strani igrišča ogrozili sedemkrat. 

IMG_9666[1]

Tudi druga tretjina je minila ob enakovredni igri. Beograjčani so nekajkrat nevarno ogrozili vrata železarčkov; le-ti pa tudi niso stali križem rok. Nekaj lepih priložnosti je ostalo neizkoriščenih. V šestindvajseti minuti se je rdečim primerila izključitev zaradi udarca s palico, vendar je obramba  na čelu z Glavičem zdržala pritisk igralcev iz Beograda. V trideseti minuti so si tudi “Zvezdaši” prislužili malo kazen zaradi nepravilnega oviranja. Jeseniška igra z igralcem več je trajala le sedemnast sekund, nato pa se je oglasila sirena, ki je označila konec druge tretjine. V tem delu so igralci Crvene zvezde streljali štirikrat, Jeseničani pa znova sedemkrat.

IMG_9659[1]

Še največ razburjenj je ponudila zadnja tretjina. Številčna prednost v začetku tretjine ni prinesla spremembe rezultata. V nadaljevanju je nekoliko resneje pritisnila četa iz srbske prestolnice, a se je Jeseničanom z obilo požrtvovalnosti uspelo obdržati v vodstvu. Ob koncu devetintridesete minute je po samostojni akciji enega od jeseniških napadalcev četi v rdečih dresih uspelo povišati na dva zadetka razlike. Vse dvome o zmagovalcih tekme pa je ob koncu triinštiridesete minute razblinil tretji jeseniški zadetek, ki je bil zares plod lepe kombinacije. Zadnjih nekaj minut so bili Jeseničani dominantnejša ekipa, kar pa je verjetno ob v uvodu povedanem tudi razumljivo. Zadnja tretjina je postregla s petimi streli Zvezdinih igralcev in desetimi železarjev. Varovanci trenerja Luke POGAČNIKa so ob koncu z največjim veseljem podrli svoj gol, vratarju Boru GLAVIČu pa za nedotaknjeno mrežo podarili zadnji pak, s katerim sta ekipi zaključili tekmo.

Tekst in foto: Marko L.