DP mlajših dečkov (U12); prva tekma za tretje mesto 
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
18. marec 2017
Gledalcev: 86

2 – 3 (PS)

(1:1,1:1,0:0-0:1)

 

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HD JESENICE 3′
1:1 HK Slavija Jr.
1:2 HK Slavija Jr. 16′
2:2 HD JESENICE 22′
2:3 HK Slavija Jr. 45′ PS-GWS

Streli: HD Jesenice   14 (4,4,6); HK Slavija Jr.  16 (4,7,5)
Kazni: HD Jesenice  10 (-,4,6); HK Slavija Jr.  12 (2,2,8)

HD Jesenice: 1 Matkovič (GK), 25 Glavič (GK), 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 8 Vidic, 24 Crnkić, 7 Gregorič, 6 Ulčar, 9 Seršen, 23 Stević, 17 Bizjak, 13 Glavič A., 15 Gavljak, 16 Pogačnik, 4 Jan, 12 Planinšek, 5 Brglez, 10 Črtalič, 21 Por, 19 Mlakar
Trener: Luka POGAČNIK

HK Slavija Jr.: 1 Babnik M. (GK), 21 Lalić (GK), 9 Pezdir, 89 Babnik V., 4 Bizjak, 3 Gračan, 7 Janežič, 12 Klemenčič, 14 Kvartuh, 23 Marc (C), 88 Petrovič, 46 Šuštar, 56 Turšič Sečkar, 13 Špari Leben, 20 Špendal, 81 Golob, 5 Tomažič, 28 Brunček
Trener: Robert Pesjak

Sodnika: Denis Crnkić, Miha Bajt
Dve zmagi so varovanci Luke POGAČNIKa dosegli proti Založanom v rednem delu prvenstva. V borbi za tretje mesto ti dve zmagi ne pomenita nič, saj je za osvojitev želene pozicije potrebno zmagati še dvakrat. Da dva poraza v rednem delu prvenstva še ne pomenita avtomatično izgubljene borbe za tretje mesto, so na (zanje) najboljši možni način pokazali mali hokejisti iz Zaloga.

IMG_1318

Zdelo se je sicer, da bo tudi prva tekma za tretje mesto v državnem prvenstvu šla po jeseniških notah. Rdeči so namreč v tretji minuti povedli po gneči pred gostujočim golom (1:0). V prihajajočih minutah sta se ekipi izmenjavali v napadih, kakih večjih razburjenj pa ni bilo pred nobenimi vrati. Sredi devete minute so gostje izenačili (1:1) in dobro minuto kasneje storili prvi prekršek za izključitev na tekmi (udarec s palico). Prednost igralca več v tej kategoriji še ne prinaša kakih posebno izdelanih napadov, solo poizkusi pa domači vrsti tudi niso prinesli uspeha. Od sredine dvanajste minute sta bili ekipi spet številčno enakovredni, do konca tretjine pa se v rezultatskem smislu ni spremenilo več nič. Razmerje strelov v tem delu – 4:4.

IMG_1330

Gostje so odlično začeli drugo tretjino, saj so vodilni gol dosegli po vsega 56 sekundah nadaljevanja. Slabe pol minute kasneje je bil zaradi udarca s palico izključen domači napadalec, a k sreči tudi gostje niso uspeli doseči zadetka ob številčni prednosti. Po solo akciji so Jeseničani izenačili sredi dvaindvajsete minute tekme (2:2). Skorajda natančno minuto kasneje je bil pri domačih znova izključen isti igralec, tokrat zaradi spotikanja. Dvajset sekund pred iztekom njegove kazni, so tudi gostje storili napako in si prislužili kazen zaradi spotikanja. Ne ena in ne druga številčna prednost nista prinesli spremembe rezultata. Do konca drugih petnajstih minut tekme so bili nekoliko aktivnejši gostje, vendar je ostalo pri neodločenem rezultatu. Razmerje v strelih v tem delu – 4:7 v korist Slavije Jr.

IMG_1334

Obe ekipi sta v zadnjih petnajstih minutah mislili predvsem na to, kako nasprotnikom ne dopustiti novega zadetka. Do pravih razburjenj je prihajalo ob izključitvah, kako se je razpletlo, pa si preberite v nadaljevanju. Najprej je bila v 36. minuti  zaradi nabijanja na ogrado izključena domača kapetanka. Devet sekund kasneje ji je zaradi oviranja na kazensko klop sledil eden od gostujočih hokejistov. Dobro minuto kasneje je na prostor za kaznovane moral zaradi zadrževanja s palico tudi domači branilec, gostujoči trener pa je v tistem trenutku vzel time-out. Napad proti domačim vratom gostom ni prinesel vodstva. Ob igri petih proti petim si je novo kazen v 39. minuti zaradi nabijanja na ogrado prislužil nekdo od Založanov. To pa je bila priložnost za domačega stratega, da svojim fantom omogoči 30 sekund predaha in jim da koristnih napotkov. Znova je bila igra z igralcem več za domače neuspešna, igralci Slavije Jr. pa so celo zamudili priložnost v hitrem protinapadu. Še zadnjo priložnost za zmagoviti gol ob številčni prednosti so domači zapravili med 43. in 45. minuto, ko je bila na prisilnem počitku zaloška hokejistka (spotikanje), vendar je bil izkupiček popolnoma enak vsem prejšnjim – ni ga bilo. Natanko dve minuti pred koncem rednega dela je sicer prišlo tudi do obojestranske izključitve zaradi grobosti, vse skupaj pa na rezultat ni vplivalo. Strelski dvoboj so v zadnji tretjini sicer dobili domači s 6:5.

IMG_1336

S kazenskimi streli so začeli Jeseničani, ki so bili v svojih dveh prvih poizkusih neuspešni. Enako se je godilo Založanom. Tretji domači strelec je premagal gostujočega vratarja, vendar je tudi Bor GLAVIČ v jeseniških vratih moral iz mreže pobrati pak po strelu tretjega zaloškega izvajalca. V novi seriji, ki so jo tokrat začeli gostje, je isti strelec, kot nekaj trenutkov poprej, še enkrat premagal domačega čuvaja mreže. Enako ni uspelo tudi prej uspešnemu izvajalcu jeseniškega kazenskega strela, tako da so se gostje lahko razveselili prve od dveh potrebnih zmag za dokončno osvojitev tretjega mesta v državnem prvenstvu mlajših dečkov. 
Tekst & foto: Marko L.