DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana v mestnem parku, Celje
3. december 2016
Gledalcev: 

hk-celje_logoHD Jesenice samo logo

3 – 4

(2:0,1:2,0:2)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HK Celje 5′
2:0 HK Celje 15′ PP1
3:0 HK Celje 18′
3:1 HD Jesenice 18′
3:2 HD Jesenice 29′
3:3 HD Jesenice 38′
3:4 HD Jesenice 43′ 

Streli na gol: HK Celje  18 (4,5,9); HD Jesenice   23 (5,9,9)
Kazni: HK Celje   6 (2,2,2); HD Jesenice   16 (12,2,2)

Sodnika: Robert Jeram, Boštjan Turk

HK Celje: 70 Zupanc (GK), 22 Ebner (GK), 84 Marinšek, 69 Blazinšek, 77 Rakita, 26 Bervar, 68 Petronijevič Lepša, 67 Krofl Ž., 50 Črepinšek (C), 86 Ramšak, 46 Zidanšek,  66 Krofl A., 63 Rakun, 20 Smolnikar
Trener: Jure Gajšek

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 9 Seršen, 15 Gavljak, 8 Vidic, 13 Glavič A., 24 Crnkić, 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 4 Jan, 23 Stević, 21 Por, 6 Ulčar, 10 Črtalič, 5 Brglez, 16 Pogačnik
Trener: Luka POGAČNIK
Namesto odpadle domače tekme proti Crveni Zvezdi so varovanci trenerja Luke Pogačnika odigrali zaostalo tekmo državnega prvenstva proti Celjanom v knežjem mestu. V začetku tekme so, kakor bi pričakovali, da bodo domači že ob samem pogledu na jeseniški dres priznali poraz, odigrali zelo neodločno. Luka MATKOVIČ je prvič pak v svojo mrežo spustil v začetku pete minute tekme. Zaspanim železarjem tudi v nadaljevanju prve tretjine ni šlo prav dosti od rok. Nekaj ostrejšo igro – tako fantič pač igra – je pokazal le eden od železarjev, ki pa je v trinajsti minuti dobil 2+10 minut kazni zaradi naleta v glavo enemu od domačih igralcev. Potrebno je povedati, da so bili domači okrepljeni z nekaterimi mlajšimi, pa tudi manjšimi hokejisti ljubljanske Olimpije. Pri tako majhnih fantičih pa kaj hitro pride do nevarnih situacij; za eno od takih je bil, prepričani smo da brez kake slabe namere, ob koncu trinajste minute kaznovan tudi omenjeni Jeseničan. Domači se niso pustili prositi in so v začetku zadnje minute prve tretjine z golom edinega dekleta v ekipi svoje vodstvo povišali na 2:0. Tik pred koncem uvodne tretjine so si domači prislužili tudi malo kazen zaradi zadrževanja s palico, nič pa se več ni spremenilo v zadnjih desetih sekundah. Razmerje strelov v obojestransko slabi prvi tretjini je bilo 4:5 za Jesenice. 

Prednost igrralca več tudi v začetku druge tretjine ni pomagala Jeseničanom do prvega gola. Kadar pa gre hudič na veliko potrebo … no, pa saj veste, kako se nadaljuje ta ljudska modrost … Celjani so v osemnajsti minuti s še drugim golom prej omenjene igralke povedli že s 3:0. Kdo bi si mislil, da se bodo železarčki po takem zaostanku še pobrali?! Pa so se! In to zelo na hitro. Svoj prvi gol na tekmi so namreč dosegli le šestnasjt sekund za tretjim celjskim in tako znižali na 3:1. Priložnost, da bi se domačim še bolj približali, so dobili v dvajseti minuti, ko je bil domači kapetan izključen še drugič – tokrat zaradi udarca s palico. Tudi v drugem poskusu železarjem ni uspelo zadeti ob številčni prednosti. V petindvajseti minuti so tudi domači dobili powerplay, saj je bil zaradi spotikanja izključen eden od jeseniških napadalcev. Vrata Matkoviča so ostala v tej situaciji nedotaknjena. Tudi v smislu napadalnega hokeja je bila druga tretjina za Jeseničane. precej boljša od prve. Plod takega pristopa je bil drugi pak v domači mreži v devetindvajseti minuti (3:2). V zadnji minuti tega dela srečanja se v rezultatskem smislu ni spremenilo nič, so si pa gostje končno prišli na jasno, da bo potrebno za točke v Celju resno garati. Razmerje v strelih v drugi tretjini ej bilo 5:9 v korist Jesenic.

Že po dobri minuti zadnje tretjine so imeli železarji spet igralca manj, saj je zaradi spotikanja na hlajenje moral stari znanec kazenske klopi iz prve tretjine. Pritisk domačih so Jeseničani zdržali in v nadaljevanju vzpostavili ravnovesje. V sedemintrideseti minuti je bil še tretjič na tekmi izključen domači kapetan (spotikanje),  Jeseničanom pa je v powerplayu po manj kot minuti uspelo rezultat končno izenačiti (3:3, 38. minuta). Obe ekipi sta zadnjih sedem minut odigrali zelo disciplinirano, saj si v nobenem taboru niso želeli privoščiti nove izključitve. Odločilni trenutek na tekmi se je zgodil v triinštirideseti minuti, ko so gostje z gorenjske prvič na tekmi povedli (3:4). Dve minuti in pol do konca tekme je bilo šokiranim domačim premalo za izenačenje in ob koncu so po tesnem porazu morali stisniti roke vztrajni ekipi iz železarskega mesta. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 9:9.

Luka Pogačnik, trener:
“Začeli smo dobro, potem pa popustili. Prvih nekaj izmen smo tudi tako rekoč ogrevali domačega vratarja, namesto bi mu resno streljali. Nekaj vetra iz jader so nam vzele tudi izključitve, morda včasih tudi pretirane. Domača hokejistka je bila za nas nerazrešljiva uganka, ampak … konec dober – vse dobro.”

Tekst: Marko L.
Foto: zpo.si