DP mlajših dečkov (U12)
Športna dvorana Podmežaklo, Jesenice
31. januar 2017
Gledalcev: 44

5 – 3

(1:1,3:0,1:2)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HD Jesenice 1′
1:1 HK Triglav 4′
2:1 HD Jesenice 18′
3:1 HD Jesenice 28′
4:1 HD Jesenice 29′
4:2 HK Triglav 31′ SH1
5:2 HD Jesenice 36′
5:3 HK Triglav 44′

Streli na gol: HD Jesenice    27 (5,11,11); HK Triglav   13 (4,3,6)
Kazni: HD Jesenice  4 (2,2,-); HK Triglav  2 (-,2,-)

Sodnika: Sašo Gruškovnjak, Denis Crnkić

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 9 Seršen, 15 Gavljak, 8 Vidic, 24 Crnkić, 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 21 Por, 6 Ulčar, 10 Črtalič, 5 Brglez, 16 Pogačnik, 12 Planinšek, 17 Bizjak, 7 Gregorič, 19 Mlakar, 23 Stević, 11 Šturm,
Trener: Luka POGAČNIK

HK Triglav: 20 Ocepek Likar (GK), 11 Zorn, 5 Vogrinc, 95 Bertoncelj, 37 Bitežnik, 6 Jošt, 86 Kuhar M., 15 Zupan Škrlj, 93 Kuhar L., 99 Veternik, 28 Eržen, 13 Vrečar, 9 Matelič, 24 Marn, 88 Gradišar
Trener: Domen Jemec
Zmago so potrebovali mlajši dečki na današnji tekmi proti Triglavu. In to ne kakršnokoli zmago – potrebovali so zmago, po možnosti višjo od treh zadetkov razlike. Le taka bi jim namreč ne glede na ostala dogajanja zagotavljala dokončno tretje mesto – med slovenskimi ekipami – v rednem delu prvenstva. Ekipa Luke POGAČNIKa je namreč na prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni v Kranju izgubila s 4:7, lahko pa bi se zgodilo, da bi obe moštvi ob koncu prvenstvo končali točkovno poravnani.

IMG_0067

Pogumno in odločno so se zato v tekmo podali železarčki. Rezultat takega pristopa je bil uvodni gol že v štiriinštirideseti sekundi tekme (1:0). Seveda je po prvi odigrani minuti nemogoče delati kake zaključke, a uvod železarčkov v tekmo je bil zares spodbuden. Gostje iz Kranja so tudi imeli svojo računico, po hitrem nasprotnem protinapadu pa nekoliko presenetljivo izenačili sredi četrte minute (1:1). V naslednji minuti je bil zaradi igranja z visoko palico izključen eden od domačih matadorjev, gostom pa v dveh minutah igre z igralcem več ni uspelo znova premagati domačega vratarja Bora GLAVIČa. Obe ekipi sta v nadaljevanju predvsem skrbeli, da jih nasprotno moštvo ne bi presenetilo. Ob obilici borbenosti in drsanja je bilo pravih nevarnosti za gol enega, ali drugega vratarja malo, do izteka prvih petnajstih minut pa ni več prišlo do spremembe rezultata. Razmerje strelov v okvir vrat v prvi tretjini – 5:4 za Jesenice.

IMG_0071

Domačim je zato preostala le igra na vse, ali nič v drugi tretjini. In res, fantje so zaigrali v slogu tiste znane krilatice rokometnega trenerja Vujovića, naj se potrudijo, kot da gre za konec sveta. Z novim golom najučinkovitejšega dvojca so povedli ob koncu osemnajste minute (2:1). V prihajajočih minutah je sledilo obleganje kranjskega gola, ki se je nekoliko zmanjšalo le v obdobju med enaindvajseto in triindvajseto minuto, ko je bil pri domačih izključen eden od napadalcev (udarec s kolenom). Spremembe rezultata ni bilo do osemindvajsete minute, ko je železarčkom uspelo povesti s 3:1. Le dobro minuto kasneje je rdeči stroj povedel že s 4:1 in prvič se je zazdelo, da bi fantje (in dekle) lahko tekmo končali s konkretno zmago. Devet sekund pred koncem drugih petnajstih minut se je gostom zaradi spotikanja primerila edina izključitev na tekmi. Do piska sirene se seveda rezultat ni več spremenil. V drugi tretjini so domači Kranjčane nadstreljali kar z 11:3.

IMG_0074

Kaznovani Triglavan je seveda večino kazni moral odsedeti v zadnji tretjini. Za rdeče je bila to lepa priložnost, da prvič na tekmi povedejo za potrebne štiri gole razlike. Razpletlo pa se je ravno obratno od želja domačih, saj so gostje po petintridesetih sekundah igre dosegli gol celo ob igri z igralcem manj (4:2). Odlična druga tretjina je vseeno vlivala domačim dovolj samozavesti za nove napade. Le-ti so sad v obliki petega zadetka obrodili v začetku šestintridesete minute (5:2). Znova je bila tako razlika tri zadetke, novo povišanje vodstva pa bi že pomenilo bližino izpolnitve cilja. Vseh teh kalkulacij seveda mali železarčki niso poznali, v igri pa so kar resno nadaljevali prizadevanja za še kak pak v gostujočo mrežo. Kar nekajkrat je gol visel v zraku, kakor se temu v žargonu reče. Staro športno pravilo pa pravi nekako v stilu – kdor ga ne da, ga pa dobi. In prav to se je zgodilo Jeseničanom; namesto povišanja na štiri (želene) gole razlike, so slabo minuto in pol pred koncem prejeli zadetek (5:3). Ob razmerju strelov 11:6 za domače v zadnji tretjini, so Jeseničani dosegli lepo zmago, o natančni razvrstitvi pa bo odločala usoda beograjskega kluba, ki naj bi se mu po nekaterih informacijah izbrisali vsi rezultati s tekem letošnje sezone. Pustimo času čas, fantom trenerja Pogačnika pa ob koncu čestitajmo za lepo predstavo in zasluženo zmago.

Tekst in foto: Marko L.