DP mlajših dečkov (U12); tretja tekma za tretje mesto 
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
4. april 2017
Gledalcev: 64

3 –  2 (PS)

(0:1,2:0,0:1)

 

 

 

Gibanje rezultata:
0:1 HK Slavija Jr. 1′
1:1 HD JESENICE 19′
2:1 HD JESENICE 22′
2:2 HK Slavija Jr. 34′
3:2 HD JESENICE 65′ PS

Streli: HD Jesenice   32 (11,9,12); HK Slavija Jr.  14 (3,7,4)
Kazni: HD Jesenice  4 (-,2,2); HK Slavija Jr.  2 (-,2,-)

HD Jesenice: 1 Matkovič (GK), 25 Glavič (GK), 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 8 Vidic, 24 Crnkić, 7 Gregorič, 6 Ulčar, 9 Seršen, 23 Stević, 17 Bizjak, 13 Glavič A., 15 Gavljak, 16 Pogačnik, 4 Jan, 12 Planinšek, 5 Brglez, 10 Črtalič, 21 Por, 19 Mlakar, 22 Fartek
Trener: Luka POGAČNIK

HK Slavija Jr.: 1 Babnik M. (GK), 21 Lalić (GK), 9 Pezdir, 89 Babnik V., 4 Bizjak, 7 Janežič, 12 Klemenčič S., 10 Klemenčič I.,14 Kvartuh, 23 Marc (C), 88 Petrovič, 56 Turšič Sečkar, 13 Špari Leben, 20 Špendal, 3 Tomažič, 19 Stele, 11 Bolte
Trener: Robert Pesjak

Sodnika: Denis Crnkić, Miha Bajt
Padel je zastor tudi nad tekmami v kategoriji U12. Moštvi Jesenic in Slavije Jr. sta potrebovali kar nekaj tednov, da sta uspeli uskladiti dovolj terminov za tri dodatne tekme, ki so bile potrebne za določitev končnega tretjega mesta v DP. Dve zmagi v rednem delu prvenstva varovancem Luke POGAČNIKa nista prinesli nobene prednosti v boju za tretje mesto in Založani so prvo tekmo Podmežaklo po izvajanju kazenskih strelov dobili. Tudi povratna tekma v Zalogu je pokazala, da sta moštvi v tem delu sezone precej izenačeni, ob pomoči boginje Fortune pa so zmago z obrobja glavnega mesta odnesli železarčki.  O končnih dobitnikih bronaste medalje (mimogrede: HZS jih ima navado poslati po pošti) je tako odločala včerajšnja tekma Podmežaklo.

Ni se začelo po željah domačih. Založani so na krilih glasne podpore peščice svojih navijačev odločno krenili proti domačim vratom in povedli po vsega 34 sekundah igre (0:1). Ker se je podoben scenarij z zgodaj prejetim golom pred tedni kasneje končal z neprijetnim porazom, je tudi tokrat seveda obstajala bojazen, da bi se ponovilo kaj takega. Domači pa so v prihajajočih minutah – uvodnemu šoku navkljub – vseeno napadli za izenačenje. Gostje so se dobro branili, domačim pa je za izenačenje v nekaterih situacijah manjkalo več sodelovanja, v drugih pa so spet preveč komplicirali. Obe ekipi sta v prvem delu igrali zelo disciplinirano, pisk sirene po petnajstih minutah pa je bolj prav prišel zadovoljnim gostom, ki so po prvi tretjini imeli minimalno vodstvo. Razmerje strelov v tem delu – 11:3 za Jesenice.

Še trideset minut upanja je ostalo domačim v začetku druge tretjine. Zaostanek je bil minimalen, ob dobri igri v prvi tretjini pa tudi ni bilo bojazni, da domači ne bi kake od priložnosti končno izkoristili. So pa svojo predstavo v drugi tretjini na višji nivo dvignili igralci Slavije Jr. Ampak pojdimo lepo po vrsti – v začetku 19. minute so železarčki po novem pritisku končno izenačili (1:1). Izenačujoči zadetek je domačim dal kril, tako da so v nadaljevanju napadli še odločneje. Plod take igre je bil vodilni zadetek dobre tri minute kasneje (2:1, 22. minuta). Ko je v začetku 23. minute prišlo do prve izključitve na tekmi – zaradi spotikanja je bil izključen hokejist Slavije Jr. – se je domačim ponudila priložnost, da Založanom še nekoliko bolj uidejo, vendar je domači niso izkoristili. Po tistem, ko so v 25. minuti gostje spet zaigrali v polni postavi, so tudi sami nanizali enkaj nevarnih napadov, s katerimi pa je odlično opravil domači vratar Bor GLAVIČ. Domačim se je izključitev primerila v 29. minuti (zadrževanje s palico) in znova je bilo do konca druge tretjine nekajkrat vroče pred domačim golom. Po dveh tretjinah so tako za gol vodili domači hokejisti; razmerje strelov v tem delu pa je bilo 9:7 v korist Jesenic.

Štiriindvajset sekund kazni je ostalo izključenemu Jeseničanu za uvod v zadjo tretjino. Domači so se ob igri z igralcem manj uspešno ubranili, vendar pa so nenavaden zadetek prejeli v začetku 34. minute; strel od daleč je namreč v loku preletel vse igralce, branilce pred domačim vratarjem in samega vratarja, ki paka preprosto ni videl in je šel “na tla” … V 34. minuti je bilo tako na semaforju 2:2, zadnjih enajst minut pa je obetalo srdit boj za zmagoviti zadetek. Pobudo so znova prevzeli železarji, ki pa jim je v prihajajočih minutah nekajkrat manjkal tudi kanček sreče. Ko je bil ob koncu 42. minute – tako rekoč tik pred koncem – zaradi spotikanja izključen eden od domačih, se je za trenutek morda pojavila bojazen, da se bodo stvari iztekle za domače neprijetno. Obrambna formacija rdečih je z nalogo opravila odlično (ni prejela zadetka),zadnja minuta pa ni prinesla zmagovalnega zadetka nobeni ekipi. 

Po krajšem premoru je sledilo izvajanje kazenskih strelov. Začeli so gostje, ki jim je GLAVIČ strel ubranil. V nadaljevanju je še svoj tretji zadetek na tekmi dosegel isti domači igralec in Jeseničani so povedli. Tudi drugi igralec gostov svojega strela ni izkoristil. Za domače je bil na vrsti fantič, ki je včeraj ravno praznoval rojstni dan, z zadetkom, s katerim so domači dokončno osvojili tretje mesto v DP, pa si je najlepše čestital sam.

Čestitkam – tako strelcu, kakor celotni ekipi in trenerju – se ob koncu pridružujemo tudi mi. 

Gregorič 1

Tekst: Marko L.
Foto: Matej Gregorič