Po uspešnem gostovanju naših najmlajših, torej kategorij U8 in U10 v Sarajevu, so na vrsto za obisk tujine to pot prišli igralci kategorije U12 in U11. Trenerski štab z Luko Pogačnikom na čelu je tako v tekmah obeh kategorij lahko preiskusil vse svoje igralce, igralci sami pa so lahko videli kje so razlike med hokejskimi ekipami v Sloveniji ter na drugi strani Avstriji in Češki.

Da pa štiridnevno druženje ni bilo samo hokejsko obarvano, da so fantje izvedeli in videli tudi kaj novega, je poskrbela ekskurzija po Dunaju.

Na turnejo so odpotovali naslednji igralci:
Din KOVAČEVIĆ, Bert SMUKAVEC, Kenan ŠABANOVIĆ, Jan ULČAR, Jaka KLINAR, Žiga CUZNAR, Aljaž BALDERMAN, Jakob KORBAR, Erazem REBOLJ, Ožbej ZUPAN URH, Jan ŽIGON, Lan MAUČEC ŠUVAK, Nejc DOLENC, Jaša ŠPENDOV, Svit RAVNIK, Tadej HAFNER, David HAFNER, Tevž MLAKAR, Toni FARTEK, Aljaž GREGORIČ, Nik KOBAL, Nik ŠTURM, Luka PLANINŠEK, Martin BIZJAK, Aleks KLINAR

1. dan
LINZ, AVSTRIJA
U11 — LINZ : HD Hidria Jesenice 5 : 4

Keine Sorgen Eisarena, Linz
HD Hidria v Keine Sorgen Eisarena, Linz

2. dan
PISEK, ČEŠKA REPUBLIKA
U12 – IHC Pisek : HD Hidria Jesenice 2 : 12

Komterm Arena Pisek, Češka republika

ČEŠKE BUDJEVICE, ČEŠKA REPUBLIKA
U11 — CEZ Motor Češke Budjevice : HD Hidria Jesenice 4 : 5
U12 — CEZ Motor Češke Budjevice : HD Hidria Jesenice 7 : 10

Sproščeno v Čeških Budjevicah na glavnem trgu
Zmaga proti CZE Motor Češke Budjevice

3. dan
Dačice, ČEŠKA REPUBLIKA
U12 – HTA Ice Dragons Academy: HD Hidria Jesenice 13 : 6

4. dan
Ekskurzija po Dunaju

Po Dunaju…

Za konec, najlepša hvala vsem našim nasprotnikom za odigrane tekme, in vsem ki so tako ali drugače omogočili čudovite štiri dni druženja z prijatelji hokejisti iz domačega kluba in nasprotnih ekip.

foto: HD Hidria Jesenice