Liga IHL (U16):

SKHL Crvena zvezda vs HD Hidria Jesenice
2 – 6

(1:2,0:1,1:3)

Po zanesljivi zmagi mladincev včeraj, so tudi kadeti s svojo beograjsko nalogo opravili odlično. Marcel KOBAL je v 5. minuti Železarje povedel v vodstvo, vendar je domačim dobro minuto in pol kasneje uspelo izenačiti (1:1). Filip FARTEK je bil zaradi zadrževanja s palico izključen v enajsti minuti. Jeseniški penalty kill je z nalogo opravil brezhibno, izključeni branilec pa se je za napako odkupil sredi 17. minute, ko je goste z golom popeljal v novo vodstvo (1:2).
Podobno se je godilo v drugi tretjini, saj je bil že po slabih dveh minutah izključen David BALOH (igranje z visoko palico). Znova je jeseniška obramba odlično oddelala branjenje z igralcem manj, izključeni pa se je odkupil z golom v 30. minuti (1:3). V naslednji minuti je na kazensko klop moral še eden od domačih hokejistov, nove spremembe rezultata pa to ni prineslo.

Največ golov je padlo v zadnji tretjini. Najprej je na tri zadetke razlike v 42. minuti s svojim drugim golom na tekmi povišal BALOH. Ko je enako storil še KOBAL v 47. minuti, so Železarji vodili že z 1:5. Domačim je v 50. minuti še uspelo doseči gol za nekaj malega upanja (2:5), vendar so v 53. minuti napačno menjali, si prislužili kazen in prejeli zadetek (Matic TÖRÖK, 54. minuta, 2:6). Zmagovalci so bili tako odločeni, ničesar pa več ni spremenila niti nova izključitev pri domačih pičlih trinajst sekund pred koncem tekme. 

Z novo zmago so tako akdeti le potrdili trenutno prvo mesto na prvenstveni lestvici. 

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK