HD mladi Jesenice : HKD Maribor 7:2
(3:1, 1:0, 3:1)

Jesenice, igrišče Podmežaklo. Gledalcev: 40. Sodniki: Bohinc, Črv, Franc.

Strelci: 0:1 Unuk (Roter, Robar, 5.), 1:1 Tomaževič (Glavič, 11.), 2:1 Glavič (Tomaževič, 17.), 3:1 Pelko (Tomaževič, Glavič, 20., PP1), 4:1 Pelko (Tomaževič, 26., PP1), 5:1 Trkulja (Krašovec, Avsenek, 46., PP1), 5:2 Dežman, 48., 6:2 Tomaževič (Glavič, Blažič, 53.), 7:2 Avsenek, 60.

Kazenske minute: Jesenice 6 (2, 2, 2), Maribor 12 (4, 4, 4)
Streli na gol: Jesenice 39 (19, 9, 11), Maribor 21 (4, 10, 7)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Ažman, Tarman, Pelko, Glavič, Tomaževič, Rekar, Srpčič, Žuber, Krašovec (C), Avsenek, Trkulja, Blažič, Perat, Razinger, Rajsar, Svetina, Seršen. Trener: Dejan Varl.

Končno tekma na domačem ledu. Jeseniškim hokejistom v vseh mlajših kategorijah in njihovim trenerjem je končno nekoliko odleglo. Skrbi z organizacijo tekem in treningov je manj, misli pa so sedaj lahko usmerjene le v igro in odpravljanje napak na treningih ob normalnih urah. Tudi jeseniški kadeti so lahko preizkusili razkošje domače ledene ploskve v dvoboju z mariborskimi lisjaki. Očitno je bila želja po tekmah doma velika, saj so Jeseničani v prvem delu dominirali.  V uvodu se jim je prikradla ena napaka, ki so jo gosti kaznovali z zadetkom, nato pa so s pritiskom na nasprotnika prihajali v priložnosti in si do konca prve tretjine ustvarili lepo prednost dveh zadetkov. Blaž Tomaževič in Gašper Glavič sta bila nezaustavljiva in sta prispevala vsak po zadetek, Jon pelko pa je bil natančen ob igri z igralcem več (na posnetku).

Druga tretjina je izgubila nekaj energije, ki sta jo ekipi kazali v prvem delu. Jeseničani so bili še naprej boljši nasprotnik, vendar so veliko manj poskušali, saj so gosti dobro odbijali njihove napade. Tudi Jeseničani so delo v obrambi opravljali dobro in nasprotniku niso dovolili čistih strelov. Že v šesti minuti nadaljevanja so sicer Železarji izkoristili novo prednost z igralcem več, kjer je bil strelec ponovno Jon Pelko, uspešnih napadov pa nato ni bilo več. Vendar je bila prednost treh zadetkov lepa in je dajala nekaj mirnosti za zadnji odločilni del.

V tretji tretjini so se Jeseničani vrnili v star ritem in več napadali. Dejan Trkulja je v šesti minuti tretjega dela prednost Jesenic še povečal in nekako že odločil tudi zmagovalca. Ampak gosti so opozorili domače, da bo vsako popuščanje hitro kaznovano. Z zadetkom so se nekoliko približali domačim, za kaj več pa ni bilo pravih priložnosti. Blaž Tomaževič je nato kronal boljšo igro Jesenic, v mirnem nadaljevanju pa je darilo gostov nekaj sekund pred koncem izkoristil še Rok Avsenek in postavil končni izid srečanja.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija & video: Vid Novak

[nggallery id=53]