HDD Telemach Olimpija : HD mladi Jesenice 4:3
(3:2, 1:0, 0:1)

Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 80. Sodniki: Kralj, Čamdžič, Markizeti.

Strelci: 1:0 Režek (Uduč, Čepon, 10.), 2:0 Truden (Humar, 10.), 2:1 Bizalj, 12., 2:2 Zupančič (Sodja, Lahajnar, 15., PP1), 3:2 Režek (Pesjak, Uduč, 19.), 4:2 Pesjak (Oberstar, 30., PP1), 4:3 Kozar (Podrekar, 43.)

Kazenske minute: Olimpija 6 (2, 2, 2), Jesenice 6 (0, 4, 2)
Streli na gol: Olimpija 29 (14, 10, 5), Jesenice 32 (13, 5, 14)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Kraigher, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Stan, Jeklič A., Tőrők, Hadžič, Jazbec, Podlesnik, Jeklič M., Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Novo gostovanje in nov neuspeh. Jeseničani se iz Ljubljane vračajo poraženi. Domača Olimpija je bila v derbiju mladih ekip za odtenek boljša. Srečanje se je pričelo previdno, nato pa je bilo iz minute v minuto več akcije. Borbenost obeh ekip ni dovoljevala lahkih napadalnih akcij. A skozi srečanje so tudi napadalci umerili merke in prvi so zadeli domači. Gregor Režek je v drugem poskusu po hitrem napadu uspel kot prvi premagati nasprotnega vratarja. Vsega nekaj sekund kasneje je nov poskus Olimpije končal za hrbtom  Jureta Pavliča, to pot pa je z močnim strelom uspel Nik Truden. Jeseničani niso vrgli puško v koruzo, ampak so v lovu za nasprotnikom našli ploščku pot v mrežo. Za znižanje je poskrbel Peter Bizalj. Ob edini izključitvi v prvi tretjini so Jeseničani uspeli izid izenačiti, zadel pa je Anže Zupančič. Žal izid ni ostal izenačen do konca prvega dela. Dobro minuto pred koncem je bil še enkrat uspešen Režek.

V drugi tretjini je bila Olimpija boljši nasprotnik, predvsem v napadu pa odločnejši. Premalo natančnih poskusov Jesenic ni prineslo veselja ob zadetku. Čeprav so branilci pred Juretom Pavličem poskušali odbiti vse napade, pa se jim na sredini srečanja ni uspelo ubraniti ob igri z igralcem manj. Uspešen je bil Miha Pesjak. Za še ulovljiv zaostanek po prvih dveh tretjinah pa gre zasluga tudi Juretu Pavliču.

Železarjem ni preostalo drugega, kot napasti na vso moč. Agresivnost je hitro prinesla uspeh, za znižanje pa je poskrbel Nejc Kozar. Izključitev kmalu za tem ni prinesla novega zadetka domači ekipi in Jeseničani so ponovno lovili prednost Olimpije. Igra, kot smo jo vajeni od jeseniške ekipe, je navdajala z upanjem, vendar pravega strela. ki bi prinesel uspeh pa ni in ni bilo. Jeseničani so se borili, trmasto vztrajali in poskušali na vsak način izenačiti. Tudi poskus brez vratarja ob power playu ni prinesel želenega in zmaga je ostala v Ljubljani. Časa za analize pa ni. Že jutri je na sporedu nov dvoboj, na Bled namreč prihaja celovški KAC.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=88]