Zagreb, 18.januar 2015
Dvorana na Velesajmu
DP dečkov

KHL Zagreb – HD Jesenice  

3 – 9

(0:0,1:4,2:5)

0:1 JAKUPOVIĆ (Dežman) 22′, 0:2 POGAČAR (Panjtar) 31′, 0:3 TÖRÖK (Fartek) 33′, 0:4 SLIVNIK (Krmelj) 36′, 1:4 Čiček (Burazin) 40′, 1:5 DEŽMAN 48′, 1:6 SLIVNIK (Pogačar) PP1 50′, 1:7 POTOČAR 53′ SH1, 2:7 Supančić (Burazin) 57′, 2:8 PODREKAR (Krmelj) 58′, 2:9 KRMELJ 59′, 3:9 Polonijo F. (Pejaković) 60′

Streli na gol: KHL Zagreb 26 (9,6,11), HD Jesenice 31 (9,12,10)
Kazni: KHL Zagreb 2 (0,0,2), HD Jesenice 6 (2,0,4)

KHL Zagreb: Ivasović (GK), Budek (GK), Pejaković, Malojčić, Modrušan N., Polonijo M.(C), Supančić, Maraković, Marinković, Modrušan M., Joreau, Cerovac, Polonijo F., Bezuk, Domitrović, Burazin, Čiček
Trener: Filip Puzić

HD Jesenice: 1-Žagar (GK)25-Panjtar (GK), 11-Pogačar, 5-Murnik, 8-Krmelj, 21-Slivnik, 23-Podrekar, 12-Šega, 20-Kararić, 13-Kobal, 19-Török, 22-Jakupović (C), 24-Finžgar (A), 4-Fartek, 18-Potočar (A), 16-Lukan A., 9-Lukan D., 14-Čop, 7-Dežman, 3-Verdnik, 6-Škof, 10-Podlipnik
Trener: Gaber GLAVIČ

Sodnika: Filip Jarčov, Željko Hrelja

Po dveh zaporednih porazih so varovanci trenerja Glaviča dobili primernega nasprotnika za piljenje forme in dvig samozavesti – KHL Zagreb je v državnem prvenstvu dečkov najvišje uvrščena hrvaška ekipa, med drugim pa so premagali tudi ljubljansko Olimpijo. Nasprotnik torej ni bil od muh, prav gotovo pa vseeno ne gre za toliko kvalitetno ekipo, kot sta to npr. Slavija, ali Bled. Potovanje v Zagreb v zgodnjih jutranjih nedeljskih urah najbrž ni čisto po volji fantov pri dvanajstih, ali trinajstih letih, a ekipa je na pot odšla dobro razpoložena in – predvsem – polnoštevilna.

Prva tretjina je minila v obojestranskem “otipavanju”. Obe ekipi sta sprožili po 9 strelov, edina kazen v tem delu pa je doletela železarje, saj je v 18. minuti zaradi naleta na ogrado na kazensko klop moral Jaka Šega. Jeseničani so napade domačih uspešno ubranili, precej zaupanja pa je ekipi s svojimi posredovanji vlil tudi odlični Gašper PANJTAR. Prva tretjina se v dvorani na Velesajmu končala sicer brez zadetkov.

Vse se je zasukalo drugače v drugem delu. Železarji so že v drugi minuti nadaljevanja dosegli vodilni gol – po podaji Dežmana je zadel Ahmet JAKUPOVIĆ. Jeseničani so po vodilnem zadetku prevzeli pobudo, a so se domači zbrano branili in prežali na napake gostov, ki pa jih tokrat ni bilo prav veliko. Drugi gol je v 31. minuti dosegel branilec Grega POGAČAR, med podajalce pa se je vpisal tudi vratar Panjtar. Tretji jeseniški gol dve minuti in sekundo kasneje je bil plod sodelovanja med Fartekom (podajalec) in Maticem TÖRÖKom (strelec). Do sekunde natančno tri minute so potem potrebovali Jeseničani, da so zadeli še četrtič – tokrat je bil uspešen Luc SLIVNIK (Hrvatje so ga sicer preimenovali v LuV-a), podaja pa je bila pripisana Krmelju. Poleg Slivnika je zapisnikarjem pri vnašanju imen težave delal tudi Kararić, ki je v isti dvorani s kadeti gostoval že dan prej. Če je bilo fantu v soboto “ime” AmaN KaraČiČ, so se gostitelji tokrat nekoliko bolj potrudili – zadeli so vsaj fantovo ime (Amar), če že ne priimka (KaraČić). Ampak za samo igro to seveda ni prav bistveno. V zadnji minuti druge tretjine so za zmanjšanje vodstva železarjev svoj uvodni gol dosegli tudi domači. Ob visokem vodstvu s tremi zadetki razlike so železarji v drugem delu domače tudi nadstreljali – 6:12.

Zadnja tretjina je bila še bolj golov polna. Začelo se je sicer z izključitvijo za Jakupovića (zaradi naleta s palico). Kazen so železarji s primerno dozo borbenosti ubranili. V 48. minuti je svoj prvi gol na uradni tekmi za Jesenice dosegel Žiga DEŽMAN, za kar mu seveda iskreno čestitamo! Po doseženem golu je Gašperja PANJTARja v jeseniškem golu zamenjal povratnik po bolezni Nejc ŽAGAR. V začetku 49. minute so si zaradi udarca s palico svojo edino izključitev na tekmi prislužili domači, SLIVNIK (strelec), pogačar (podajalec) in ostali pa so za šesti jeseniški gol potrebovali minuto in štirinajst sekund. V 51. minuti je bil nato zaradi naleta na ogrado izključen Krmelj, domačim pa to ni dosti pomagalo. Še več, Jeseničani so celo dosegli zadetek ob igri z igralcem manj – v 53. minuti je bil uspešen Rok POTOČAR. Tri minute kasneje je tudi v domača vrata vstopil rezervni vratar. Začetek 57. minute je domačim prinesel še drugi zadetek na tekmi. Morda bi si v 57. minuti pri rezultatu 2:7 kdo že mislil, da je zadetkov za to tekmo konec, a to nedeljo v Zagrebu ni bilo tako – sledili so še trije! Da, prav ste prebrali – še   t r i j e.  Najprej je v 58. minuti po podaji Krmelja za 8:2 zadel Anže PODREKAR, sam Miha KRMELJ pa je poskrbel še za deveti jeseniški gol 46 sekund kasneje. Zaključni zadetek na tekmi je pripadel domačim; dosegli so ga z brcanjem paka v gol, vendar je hrvaški sodnik vztrajal, da se je pak od domačih preprosto odbil. Pomagale niso nobene pritožbe in gol je obveljal. V zadnji tretjini so domači sprožili enajst strelov v okvir jeseniških vrat, železarji pa so domači gol ogrozili desetkrat.

Gaber Glavič, trener dečkov:
“Zdi se mi, da smo bili na tej tekmi v Zagrebu šele drugič letos v zares polni postavi. Tako smo lahko končno igrali na 4 izmene. S kratkimi menjavami smo nasprotnike utrujali in držali kar hiter ritem igre. Fantom sem po prvi tretjini (0:0) povedal, da se tekme ne odločajo v prvih 20 minutah, pač pa je potrebno nadaljevati v visokem ritmu skozi vse srečanje. Kasneje se je izkazalo, da smo tekmece zmleli prav z visokim tempom in kratkimi, a intenzivnimi menjavami. Pristop k tekmi je bil pravi. Vseeno pa bi še enkrat povedal, da je vtis proti resnejšim nasprotnikom lahko povsem drugačen. Videli bomo iz kakšnega testa so fantje, ko nam bodo nasproti spet stali močnejši nasprotniki, tokrat pa sem z videnim lahko zadovoljen.”

Tekst: Marko L.