Jesenice, 16. november 2014
Športna dvorana Podmežaklo
DP dečkov

HD Jesenice – KHL Zagreb
12 – 2

(2:1,2:1,8:0)

1:0 SLIVNIK (Krmelj, Murnik) SH1 7′, 1:1 Burazin (Joureau, Supančić), 2:1 KRMELJ (Podrekar) 18′, 3:1 TOROK (Kobal, Jakupović) PP1 30′, 4:1 SLIVNIK (Krmelj, Fartek) 37′, 4:2 Supančić (Polonijo) PP1 37′, 5:2 SLIVNIK (Čop) 43′, 6:2 JAKUPOVIĆ (Torok, Kobal) 44′, 7:2 TOROK (Kobal) 44′, 8:2 KRMELJ (Finžgar) 45′, 9:2 KOBAL (Jakupović, Torok) 52′, 10:2 SLIVNIK (Krmelj, Murnik) 54′, 11:2 TOROK (Pogačar) 60′, 12:2 LUKAN A. (Podrekar) 60′

Streli na gol: HD Jesenice 59 (16,22,21), KHL Zagreb 19 (7,8,4)
Kazni: HD Jesenice 8 (4,2,2), KHL Zagreb 6 (4,2,0)

HD Jesenice: 10-Panjtar (GK), 1-Žagar, 11-Pogačar, 5-Murnik, 8-Krmelj, 23-Podrekar, 14-Čop, 12-Šega, 20-Kararić, 13-Kobal, 21-Slivnik, 19-Török, 24-Finžgar, 4-Fartek, 16-Lukan A., 22-Jakupović (C), 3-Verdnik, 25-Podlipnik, 6-Škof, 9-Lukan D.
Trener: Gaber GLAVIČ

KHL Zagreb: Budek (GK), Ivasović (GK), Modrušan M., Modrušan N., Burazin, Polonijo, Supančić, Bezuk, Maraković, Čiček, Cerovac, Malojčić, Joureau, Marinković
Trener: Ivica ŠPRLJAN

Sodnika: Matej Arlič in Sašo Gruškovnjak
Gledalcev 65

Dečki so po dveh zaporednih porazih na domačem ledu nujno potrebovali zmago. Zagrebčani so se za dvig samozavesti zdeli kot pravi nasprotnik, pa vendarle je četa trenerja Gabra Glaviča rezultatsko zelo dolgo lomila nasprotnike. Tekma se je sicer začela s 15-minutnim zamikom, saj so Zagrebčani prispeli na Jesenice dokaj pozno – na slovensko-hrvaški meji so porabili kar uro in pol časa. Domači so sicer začeli odločno, a so se gostje presenetljivo zagriženo branili. Matic Torok je v 7.minuti kot prvi hokejist na tekmi moral na kazensko klop, a je Luc SLIVNIK po podajah Murnika in Krmelja poskrbel za domače vodstvo ob igri z igralcem manj. V 9.minuti so gostje nekoliko nepričakovano izenačili. V 16.minuti je bil na domači strani izključen Pogačar, a mu je le dobre pol minute kasneje na kazensko klop sledil tudi eden od gostov. Igra štirih proti štirim je prinesla novo vodstvo domačim – po podaji Podrekarja je zadel Miha KRMELJ. Domači so v prvem delu sprožili proti gostujočim vratom 16 strelov, domači vratar Gašper PANJTAR pa je moral posredovati sedemkrat. Tik pred koncem tretjine so si gostje prislužili še eno izključitev, a novega gola gledalci v dvorani niso videli.

Tudi v drugi tretjini je bilo stanje na ledeni ploskvi podobno – domači so precej več napadali, a so se Zagrebčani dobro branili. NA 3:1 je po podajah Kobala in Jakupovića povišal Matic TOROK v 30. minuti in sicer v trenutnih številčne premoči, saj je na kazenski klopi sedel eden od gostov. Četrti domači zadetek je ponovno prispeval SLIVNIK (podajalca Krmelj in Fartek) v 37.minuti. Domače veselje se še ni poleglo, ko je na kazensko klop zaradi spotikanja moral Jakupović, gostje pa so dosegli svoj drugi zadetek le 8 sekund kasneje. Vse skupaj je bilo dobro opozorilo za zadnjo tretjino. Domači so v drugem delu sicer sprožili kar 22 strelov in gostom dopustili le 8 poizkusov.

V zadnjem delu je do izraza prišla odlična fizična pripravljenost domačih. Gostom je visok tempo vzel sapo, igra s samo dvema peterkama pa jim tudi ni dosti pomagala. Domači so valili napad za napadom, zadevali vratnice, preizkušali oba vratarja gostov in ob koncu v zadnji tretjini uspeli zadeti kar osemkrat. Na 5:2 je po podaji Čopa povišal SLIVNIK v 43.minuti, JAKUPOVIĆ pa je že v naslednji minuti povišal na 6:2 (podajalca Torok in Kobal). Le 27 sekund po šestem jeseniškem zadetku je TOROK zadel še sedmič za domače. Gostje so vzeli pol minute odmora in se poskušali nekoliko zbrati, pa vseeno je že v naslednji minuti po hitrem domačem protinapadu zadel KRMELJ (podajalec Finžgar). Na 9:2 je po podajah Jakupovića in Toroka povišal Marcel KOBAL v 52.minuti. Igra gostov je popolnoma razpadla, domači pa so jih potisnili povsem pred njihov gol. Deseti zadetek je na vstopu v 54.minuto ponovno dosegel SLIVNIK (podaji Krmelj in Murnik). Do zadnje minute se rezultat nato ni več menjal, so pa domači prav v zadnjih 48 sekundah zadeli še dvakrat. Najprej je TOROK po podaji Pogačarja povišal na 11:2, zadnji gol pa je po odbitem paku iz bližine v mrežo potisnil Aljaž LUKAN (podajalec Anže Podrekar).

Dečki bodo v sredo v Kranju odigrali zaostalo tekmo proti Triglavanom.

Gaber GLAVIČ, trener dečkov:
“Sam rezultat je dober. Vsi fantje so dobili priložnost za igro, tak je bil tudi moj načrt. Še so bile vidne pomanjkljivosti, a je bil nasprotnik pač preslab, da bi nas kaznoval. V sredo igramo proti Triglavu v Kranju in morali bomo biti še bolj osredotočeni.”

Tekst: Marko L.