DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana na Bledu
7. november 2015
Gledalcev: ni podatka

 HKMK Bled A – HD Jesenice

5 – 1

(1:0,2:0,2:1)

Streli na gol: MK Bled A – 27 (7,12,8), HD Jesenice   21 (5,10,6)
Kazni: MK Bled A – 14 (2,4,8), HD Jesenice   4 (2,0,2)

HKMK Bled A: Justin (GK), Borse, Lesničar, Pazlar, Bohinc (C), Babenko, Križnar, Vilman B., Vilman J., Džafić, Oblak, Titov, Oštir, Gomboc
Trener: Aljaž Novak

HD Jesenice: 1 Avsenek (GK), 25 Glavič (GK), 13 Langus (C), 24 Crnkič, 12 Bergelj, 20 Rep, 5 Korošec, 11 Sintič, 18 Kaltak, 15 Gavljak, 7 Glavič A., 21 Adrović, 14 Glavič D., 22 Šmid, 10 Krupenko, 4 Jan, 9 Seršen
Trener: Gaber Klinar

Sodnika: Robert Bohinc, Uroš Franc

Pošteno je treba povedati – blejski mlajši dečki (v obeh verzijah: A in B) so v tem trenutku v boljšem stanju od vrstnikov z Jesenic. Četica trenerja Gabra KLINARja se je v blejski dvorani domačim sicer pogumno zoperstavila in bila v uvodni tretjini dostojen nasprotnik. Med deveto in enajsto minuto tekme so železarčki imeli tudi priložnost doseči zadetek ob igri z igralcem več, domači pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Blejci so edini gol v prvem delu tekme dosegli v 13. minuti. Edina izključitev Jeseničanom se je primerila pičlo sekundo pred iztekom igralnega časa v prvi tretjini. Razmerje strelov v prvih petnajstih minutah pa je bilo 7:5 za domače.

Uvodni slabi dve minuti druge tretjine so se bilo torej železarji prisiljeni braniti z igralcem manj. Z nalogo so uspešno opravili, a žal dopustili domačim, da še drugič na tekmi zadanejo minuto po tistem, ko sta ekipi spet zaigrali v polnih postavah (2:0). Priložnost za gol priključka se je ponudila ob drugi izključitvi na domači strani v 20. minuti, a pritisk Jeseničanov ni obrodil sadov v obliki paka v domačo mrežo. V 28. minuti so domači z novim golom ušli na tri zadetke razlike (3:0). Novo priložnost za prvi zadetek na tekmi so železarji dobili v zadnjih dveh minutah druge tretjine, ko je bil znova izključen eden od domačih hokejistov. Tudi tretji powerplay ni prinesel veselja gostom. V zanimivi drugi tretjini je domača ekipa sprožila dvanajst strelov proti golu Gregorja AVSENEKa, Jeseničani pa so proti domačim vratom streljali desetkrat.

Tudi tretja tretjina se je začela po receptu iz prejšnjih dveh – z golom domačih in hitro izključitvijo za tem. Blejci so tako v 33. minuti povedli z visokih 4:0 in si v naslednji minuti prislužili še svojo četrto izključitev na tekmi. železarji tudi četrtič niso izkoristili prednosti igralca več. V 36. minuti je tudi pri Jeseničanih prišlo do izključitve (nepravilna menjava), ob tej priložnosti pa je trener Klinar možnost nastopa ponudil tudi rezervnemu vratarju Boru GLAVIČu. Tudi Blejce je doletela nova mala kazen (izključitev zaradi spotikanja) v naslednji minuti. Ko so v 40. minuti domači dosegli še svoj peti zadetek na tekmi, je že kazalo na katastrofo železarjev. Po znanem receptu so si domači le nekaj sekund kasneje prislužili novo – spet z golom nekaznovano – izključitev. Ko pa so v 43. minuti Blejci še sedmič na tekmi morali na kazensko klop (šestič zaradi spotikanja), pa je železarjem končno uspelo doseči vsaj častni gol. V zadnji tretjini so domači streljali proti golu obeh jeseniških vratarjev vsega skupaj osemkrat, železarji pa so zmogli šest strelov v okvir vrat domačega čuvaja mreže.

Gaber KLINAR ni bil povsem nezadovoljen, pri delu z ekipo opaža napredek:
“Odigrali smo kar dobro tekmo, prisotne pa je bilo tudi kar nekaj smole. Drsalno smo bili precej boljši kot na prejšnjih tekmah, vendar nam v napadu še vedno manjka zbranost, da bi uspešno zaključili akcije. Počasi napredujemo v vseh elementih igre, čaka pa nas še veliko dela.”

Tekst: Marko L.
Foto: goodfon.su