DP mlajših dečkov (U12)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
12. oktober 2016
Gledalcev: 50

 HD Jesenice – EC VSV

1 – 5

(0:0,1:2,0:3)

Gibanje rezultata:
0:1 EC VSV 19′
0:2 EC VSV 25′
1:2 HD JESENICE 27′
1:3 EC VSV 41′
1:4  EC VSV 43′
1:5 EC VSV 44′ PP1

Streli na gol: HD Jesenice 17 (14,6,7); EC VSV 23 (5,9,9)
Kazni: HD Jesenice  6 (2,-,4); EC VSV 2 (-,2,-)
Sodnika: Sašo Gruškovnjak, Peter Bizalj

HD Jesenice: 25 Glavič B.(GK), 25 Matkovič (GK), 14 Glavič D.(C), 15 Gavljak, 19 Mlakar, 24 Crnkić, 20 Rep, 9 Seršen, 16 Pogačnik, 17 Bizjak, 21 Por, 13 Glavič A., 4 Jan, 3 Kobal, 2 Fartek, 12 Planinšek, 7 Gregorič
Trener: Luka POGAČNIK

EC VSV: 1 Erd (GK), 2 Steiner P.(GK), 11 Lonzinger, 21 Tschurnig, 10 Florianschitz, 17 Neumann, 8 Valentan, 12 Steiner T., 4 Schäffer, 11 Stele, 5 Kronig, 9 Scherzer, 16 Flaschberger, 13 Nussbaumer, 19 Andric, 7 Ropatsch
Trener: Oliver OberraunerSosedje iz Beljaka so bili še tretja ne-slovenska ekipa v zaporedju, ki so jo fantiči iz ekipe U12 gostili v dvorani Podmežaklo. Žal je bil tudi tretjič zapored točkovni izkupiček enak. Je pa že kar v uvodu potrebno povedati, da je bil trener Luka POGAČNIK prisiljen svojo ekipo popolniti s hokejisti, ki tekmovalnega hokeja zaradi svoje (nizke) starosti sploh še ne igrajo, saj je kar nekaj standardnih članov ekipe U12 trenutno poškodovanih.

img_7268

Prva tretjina je minila v obojestranskem preverjanju moči nasprotnikov. Dosti dobrega hokeja ni bilo videti. Obe ekipi sta večino svojih akcij zaključili po individualnih poizkusih, največ hokeja pa je peščica gledalcev lahko spremljala v srednji, nevtralni tretjini. Redki streli v okvir vrat enega ali drugega vratarja so bili plen obeh dobro razpoloženih čuvajev mrež. Če ne bi bil v začetku štirinajste minute zaradi udarca s kolenom izključen eden od domačih branilcev, bi pravzaprav rubrika s statističnimi podatki v prvi tretjini ostala skorjda nepopisana. Domači so z veliko mero borbenosti do konca tretjine svojo mrežo ob manjku enega igralca uspeli ohraniti nedotaknjeno. Železarčki so v prvi tretjini na gol gostov z druge strani Karavank sprožili štiri strele, pet pa so jih v okvir vrat Bora GLAVIČA ustrelili Beljačani.

img_7281

Šest sekund kazni je ostalo v začetku druge tretjine domačemu branilcu. Fantje (in dekle) v rdečih dresih so z nalogo zanesljivo opravili in tekma se je lahko nadaljevala ob izenačenih močeh na ledu. V devetnajsti minuti so gostje dosegli vodilni zadetek, ki pa razmerij na ledeni ploskvi ni v ničemer spremenil. Obe ekipi sta še naprej igrali precej nepovezano, to pa je za nivo mlajših dečkov pravzaprav precej običajno. Nekaj upanja za izenačenje se je domačim ponudilo v začetku dvajsete minute tekme, ko je zaradi spotikanja na klop za kaznovane moral eden od gostujočih malčkov. O kakem resnem powerplayu seveda na tem nivoju še ne more biti govora, otroci teh zadev seveda še niti ne trenirajo. Domači so vseeno poizkušali storiti kaj več ob prednosti igralca več, a se ni izšlo po željah ekipe trenerja Pogačnika. Petindvajseta minuta je prinesla nov zadetek v domačo mrežo, gostje pa so tako povedli z dvema goloma prednosti. Roko na srce je bila druga tretjina v smislu prikazanega hokeja na obeh straneh precej boljša od prve. Žarek upanja je domačim posijal po lepi akciji prvega napada v 27. minuti, ko je po podaji z leve strani domačemu napadalcu preostalo le še potisniti pak v nebranjeno mrežo za znižanje rezultata na 1:2. Do tridesete minute sta ekipi poizkušali še z nekaj solističnimi akcijami, rezultat pa se ni več spremenil. Domači so v drugi tretjini streljali šestkrat, gostje pa devetkrat.

img_7276

Gol razlike je seveda dajal upanje za izenačenje domači ekipi pred zadnjimi petnajstimi minutami. Gostje tudi – nekoliko več poizkusom proti domačim vratom navkljub – niso bili izrazito boljši, tako da se je ekipa železarčkov v zadnjem delu želela izogniti še tretjemu zaporednemu domačemu porazu. Eden od domačih napadalcev si je v silni vnemi v 35. minuti prislužil kazen zaradi napada s telesom. K sreči je celotno kazen fantič presedel na prostoru za kaznovane; z drugimi besedami – gostom ni uspelo povišati rezultata ob prednosti igralca več. Tudi rdeča četa je v teh minutah prikazala nekaj več agresivnosti in želje po doseganju zadetka. Žal so gostje v enainštirideseti minuti z novim zadetkom ušli na dva gola razlike (1:3). Dobre štiri minute pred zaključnim piskom sirene to seveda ni bil dober obet za uspešen rezultat, se ja pa zadeva še dodatno poslabšala v triinštirideseti minuti, ko so Beljačani izredno lepo z leve strani zabili še svoj četrti zadetek (1:4). Sledila je nova izključitev v vrsti domačih, tokrat zaradi nabijanja na ogrado. Zadnji žebelj v krsto domačih so gostje zabili dobro minuto kasneje s powerplay golom. V zadnjem delu so domači v okvir vrat beljaškega vratarja sprožili sedem strelov, gostje pa proti Glavičevim vratom devet.

img_7289

Poraz sam po sebi seveda ni tragičen, ekipi domačih je pokazal kje je trenutno v svojem hokejskem razvoju. V naslednjem krogu ekipa igra v soboto pri večnih tekmecih v Tivoliju. 

Luka POGAČNIK, trener:
“Mislm, da smo se kljub mlajši zasedbi enakovredno kosali z nasprotniki. Na koncu nam je zmanjkalo malo poguma, in smo se preveč pomaknili pred naš gol. Čaka nas še veliko trdega dela.”

Tekst in foto: Marko L.