IHL U12:

HD Hidria Jesenice vs. HDK Maribor
3 – 0

(1:0,1:0,1:0)

Hitro so minili dnevi po nesrečnem porazu proti Založanom in spet se je morala četa Luke POGAČNIKa pripraviti na tekmo. V zaspani prvi tretjini so Železarčki sicer pokazali nekaj več iniciative od svojih štajerskih gostov, hokejska predstava pa ni bila prav dih jemajoča. Vseeno so v deveti minuti igralci v rdečih dresih zadeli za prvo vodstvo in rezultat obdržali do taključka petnajste minute. Gol je padel  v trenutkih, ko sta obe ekipi igrali s po štirimi igralci na ledeni ploskvi. Domači so v prvi tretjini proti okvirju gostujočih vrat ustrelili šestkrat, Mariborčanom pa sploh ni uspelo ogroziti Luke MATKOVIČa.

Podobno predstavo je dobrih 60 gledalcev videlo v drugi tretjini. Še naprej so bili Jeseničani nekoliko bolj angažirani. Spet so dosegli en gol in sicer v 28. minuti, ko si je gostujoča obramba privoščila napako, Železarčki pa so povedli z 2:0. Na koncu drugih petnajstih minut so v statistiki imeli sedem strelov na gostujoči gol, Štajercem pa je le uspelo dvakrat ustreliti v okvir proporcev domačega čuvaja mreže. 

Kakor že v prvih dveh tretjinah, so domači tudi v zadnjem delu dosegli en gol. Padel je v predzadnji minuti, ko je po strelu od daleč eden od domačih hokejistov pred gostujočim vratarjem preusmeril pak in učinkovito zadel. Nekoliko več volje so v tem delu kazali tudi Mariborčani, saj so s 3:5 celo nadstreljali domače moštvo. Vseeno jim ni uspelo doseči častnega zadetka in fantje v rdečih dresih so po pisku ob koncu tekme z največjim veseljem prevrnili domači gol v znak “čistih rjuh” …

Tekst in foto: Marko L.