Jesenice, 28. december 2014
Športna dvorana Podmežakla
DP dečkov

HD Jesenice – HK Triglav 

6 – 3

(3:2,1:0,2:1)

1:0 PODREKAR (Slivnik) 2′, 1:1 Markun 4′, ŠEGA (Slivnik) 5′, 2:2 Markun 6′, 3:2 SLIVNIK (Podrekar) 13′, 4:2 SLIVNIK 22′, 4:3 Markun (Jazbec) PP1 49′, 5:3 SLIVNIK 51′, 6:3 POGAČAR 52′

Streli na gol: HD Jesenice 33 (9,16,8), HK Triglav 24 (7,9,8)
Kazni: HD Jesenice 6 (2,2,2), HK Triglav –

HD Jesenice: 25-Panjtar (GK), 1-Škrjanc (GK), 11-Pogačar, 5-Murnik, 21-Slivnik, 23-Podrekar, 12-Šega, 20-Kararić, 13-Kobal, 19-Török, 22-Jakupović (C), 24-Finžgar (A), 4-Fartek, 18-Potočar (A), 16-Lukan A., 9-Lukan D., 6-Škof, 7-Dežman, 10-Podlipnik, 3-Verdnik
Trener: Gaber GLAVIČ

HK Triglav: Žibert (GK), Elord Drole (GK), Udir, Rogelj, Markun (C), Klemenčič, Janežič, Pavlovič, Žagar, Eržen, Trampuš, Rutar, Lombar  Mravlje, Kleindienst, Gradišek, Stare, Jazbec, Škof, Jelar, Kremenović
Trener: Jure Kozjek

Sodnika: Matej Arlič in Anže Bergant

Kobal

Živ je bil še spomin na nesrečen poraz proti Triglavu v Kranju. A od tiste tekme, v kateri so železarji imeli kup pripomb na sojenje, pa razveljavljen zadetek in so ob koncu izgubili za en gol, je minilo nekaj tednov. Varovancem trenerja Glaviča je prav gotovo šola iz Kranja zelo koristila, saj jih je tam premagal pravzaprav en sam igralec,ki ga niso in niso znali zaustaviti – Lenart Markun. V ekipi je sicer tokrat manjkal napadalec prvega napada Miha Krmelj, bolan pa je bil tudi eden od obeh vratarjev, tako da je njegovo mesto tokrat zapolnil Nejc Škrjanc.

Jani

Takoj v uvodu so Kranjčani pritisnili prav po zaslugi omenjenega Markuna. Domači so prvi nalet nekako zdržali, v drugi minuti pa že povedli. Iz bližine je po gneči pred gostujočim vratarjem zadel Anže PODREKAR. Veselje se še dobro ni pomirilo, ko je slabi dve minuti kasneje za Triglavane izenačil – kdo drug kot – Markun. Pa tudi ta rezultat ni zdržal dolgo, saj so si domači v naslednji minuti priborili pak za gostujočim  golom, podajo Slivnika (ki je podal že pri prvem golu) pa je s strelom od daleč lepo zaključil Jaka ŠEGA. Atomske prve minute so se zaključile slabo minuto kasneje, ko je za goste znova zadel Markun in izenačil na 2:2. Oba vratarja sta v teh trenutkih prejela po dva zadetka iz dveh strelov proti njunim vratom in jasno je bilo, da se tekma ne bo mogla nadaljevati v takem ritmu. In res, domači so nekoliko čvrsteje prijeli edinega nevarnega gostujočega igralca, vendar pa so bili tudi Kranjčani pazljivi. V začetku 8.minute si je zaradi udarca s palico malo kazen prislužil Pogačar na domači strani. Domači so se v naslednjih dveh minutah dobro borili in zadevo mirno pripeljali do konca brez prejetega zadetka. V 13.minuti so železarji zadeli za še tretje vodstvo na tekmi – po podaji Podrekarja je zadel Luc SLIVNIK. Tokrat domači vodstva več niso izpustili iz rok. Do konca prve tretjine nobena od ekip več ni bila izključena. Domači so proti gostujočim vratom ustrelili devetkrat, Kranjčani pa so Gašperja PANJTARja ogrozili sedemkrat.

Pantar

V drugi tretjini je bila slika na ledeni ploskvi podobna. Domači so sicer izraziteje nadzorovali plošček in bili tudi bolj nevarni, gosteje pa so vedno znova iskali svojega edinega nevarnega igralca, ki pa je potem s solo akcijami poskušal zadeti. Že v drugi minuti nadaljevanja je nov zadetek dosegel SLIVNIK, tokrat z lepim backhand strelom v vratarjev levi zgornji kot. Kranjčani prav posebej nevarni niso bili, še najbolj med 30. in 32.minuto, ko so domači služili kazen zaradi nespretne menjave (preveč igralcev na ledeni ploskvi). Rezultat se kljub dobri in nevarni igri železarjev do konca druge tretjine ni spremenil. Domači so v tem delu igre gostujoča vrata ogrozili 16-krat, gostom pa dovolili 9 strelov.

Luc

Dva zadetka prednosti seveda nista zagotavljala mirnih zadnjih dvajset minut. A tokrat boljša ekipa preprosto ni mogla še drugič izgubiti v nekaj tednih. Nekaj skrbi je prinesel powerplay gol Markuna v 49.minuti, ko so domači služili kazen zaradi pokrivanja paka v vratarjevem prostoru. Slabi dve minuti kasneje je za novo vodstvo z dvema zadetkoma razlike poskrbel ponovno SLIVNIK, ki je tako dokazal, da za gostujočo “zvezdo” prav v ničemer ne zaostaja. Pravzaprav bi ta članek moral izpostaviti prav Luca SLIVNIKa, saj je fantič od vrstnikov dve leti mlajši, na tekmi pa je dosegel 3 zadetke in k temu dodal še dve podaji! Gostje so sicer poskušali storiti kaj več, a one-man-band igra na dolgi rok nobeni ekipi ne more prinesti uspeha. Domači so igrali trdo in na telo, ter zapravili še nekaj zelo lepih priložnosti. Vse skupaj je z golom v 52.minuti zaključil še domači branilec Grega POGAČAR. Tistih nekaj nevarnih situacij pred golom domačih se je – včasih tudi nekoliko s pomočjo sreče – ugodno razpletlo in dečki so se ob koncu veselili velike zmage. V zadnji tretjini sta obe ekipi sprožili po osem strelov.

Aljaž

Gaber Glavič:
“Zelo sem zadovoljen. Fantje so odigrali tako, kot smo bili dogovorjeni. Disciplino pri opravljanju nalog lahko sicer še nekoliko izboljšamo. Ekipa je pokazala pravi karakter. Gremo dalje, naš cilj je jasen že vse od maja, ko sem začel delati s to ekipo…”

Tekst: Marko L.
Foto: Grega Podlipnik