DP dečkov, 12. krog

HD Jesenice – HK Triglav   6:10 (1:3,2:5,3:2)

Gibanje rezultata: 1:0 HD Jesenice 9′ PP2, 1:1 HK Triglav 15′ PP1, 1:2 HK Triglav 18′, 1:3 HK Triglav 20′, 1:4 HK Triglav 27′, 1:5 HK Triglav 27′, 2:5 HD Jesenice 29′, 2:6 HK Triglav 29′, 2:7 HK Triglav 30′, 2:8 HK Triglav 32′ SH1, 3:8 HD Jesenice 40′, 4:8 HD Jesenice 43′, 4:9 HK Triglav 52′ PP2, 4:10 HK Triglav 53′, 5:10 HD Jesenice 56′ PP1, 6:10 HD Jesenice 59′

Kazenske minute: HD Jesenice 12, HK Triglav 26

Za HD Jesenice so nastopili: Pelko (GK), Žagar (GK), Brun Rauh (C), Pogačar, Pivk, Mravlje, Čop, Šega, Kararić, Slivnik, Jakupović, Török, Lukan D., Smolej, Homan, Povirk, Podrekar, Lukan A.
Trener Aleš SODJA, teh. vodja ekipe Ibrahim Jakupović

Tudi dečki so se gledalcem – po večini staršem in drugim sorodnikom – predstavili v novih, rdečih dresih. Žal jih le-ti niso spodbudili k bolj zavzeti igri. V 12. krogu so dečki sicer odigrali šele svojo osmo tekmo, na prvenstveni lestvici pa zasedajo peto mesto. V uvodnih minutah je bila igra sicer odlična.  Tesno pokrivanje nasprotnika, drsanje in nekaj domiselnih akcij dečkov v rdečih dresih je najbrž presenetilo tudi Kranjčane. Ti so si pri branjenju svoje mreže pomagali tudi z nedovoljenimi prijemi. V 7. minuti je tako zaradi spotikanja na kazensko klop moral prvi gostujoči hokejist, 16 sekund pred iztekom kazni pa se mu je zaradi udarca s komolcem pridružil še soigralec. Prednost dveh igralcev na ledeni ploskvi so železarji izkoristili po devetih sekundah in povedli (1:0). Še kaki dve minuti je trajal enakovreden boj, potem pa so gostje začeli plesti mrežo okrog vrat Maja Pelka, ki je nekajkrat odlično posredoval. Gostje so zasluženo izenačili ob koncu 15. minute ob igri z igralcem več. Po prejetem zadetku je igra domačih povsem razpadla, vrstili so se napadi Triglavanov in v domači mreži sta do konca prve tretjine pristala še dva ploščka. Razmerje v strelih v prvi tretjini je dovolj zgovorno – 8:23 v korist Triglava.

Sam rezultat po prvi tretjini niti ni bil zaskrbljujoč. Bolj je bila zaskrbljujoča medla igra železarjev v drugem delu uvodne tretjine. V drugem delu se je nadaljevalo po receptu videnem ob koncu uvodnega dela. Gostje so oblegali vrata domačih, ki so občasno niti niso mogli spraviti paka iz svoje obrambne tretjine.  V 27. minuti so gostje dosegli dva zadetka in ušli na velike 4 gole razlike (1:5). Lan BRUN RAUH je sicer v 29. minuti dosegel prvega od svojih petih zadetkov na tekmi in zmanjšal izid na 2:5, a to slabega vtisa o igri domačih ni v ničemer spremenilo. Samo 23 sekund kasneje so gostje dosegli nov zadetek, ter po 31 naslednjih sekundah še svojega sedmega (2:7).  Po sedmem prejetem zadetku je v jeseniška vrata stopil Nejc Žagar. V 32. minuti so dosegli svoj osmi zadetek še ob igri z igralcem manj in katastrofa za domače je bila na vidiku. 15 sekund pred koncem drugega dela je ponovno zadel domači kapetan in izid znižal na 3:8. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 4:22 v korist Triglava.

V zadnjem delu se je zdelo, da je gostom nekoliko pošla motivacija. Domači so v 43. minuti znižali na 4:8. V naslednjih nekaj minutah je prišlo do kopice izključitev na obeh straneh. V 52. in 53. minuti so gostje dosegli nova dva zadetka, prvega ob igri z dvema igralcema več (4:10). Prednost šestih zadetkov je zmagovalca tekme že odločila in tudi domači so v naslednjih minutah prišli do nekaj priložnosti. V 56. minuti so tako ob igri z igralcem več najprej znižali rezultat na 5:10 in 62 sekund pred koncem s petim zaporednim golom kapetana postavili končni rezultat tekme (6:10). Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 12:16 v korist Triglava.

Izjava trenerja sledi.

Tekst: M.L.
Foto: Tomaž Homan