HK Triglav : HD mladi Jesenice 1:3
(0:2, 0:0, 1:1) – v zmagah 1:1

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev: 80. Sodniki: Kralj, Černe, Miklič.

Strelci: 0:1 Jeklič A., 7., 0:2 Čamdžić (Jeklič M., 15., PP1),  1:2 Zupan (Fister, Kalan, 50.), 3:1 Jeklič M. (Rekar, 50.)

Kazenske minute: Triglav 6 (2, 4, 0), Jesenice 12 (0, 4, 8)
Streli na gol: Triglav 27 (7, 10, 10), Jesenice 27 (8, 11, 8)

HD mladi Jesenice: Vilman Vavpotič, Stan, Kraigher, Srpčič, Trkulja, Tomaževič, Jeklič M., Glavič, Krašovec, Podlesnik, Jazbec, Čamdžić (C), Jeklič A., Török, Tišov, Jensterle, Sintič, Rekar, Hadžič. Trener: Gaber Glavič.

Pred drugo četrtfinalno tekmo mladinskega državnega prvenstva, so bili Jeseničani v težjem položaju od nasprotnika. Kranjski hokejisti so v srečanje vstopili s prednostjo zmage Podmežaklo in bi si z uspehom na tej tekmi zagotovili mesto med najboljšimi štirimi ekipami v državnem prvenstvu. Zato je bila zmaga za mlade Železarje nujna. Ekipi je to pot pomagal branilec Jure Stan, ki je v primerjavi s tekmo pred tem, zamenjal mesto z Nejcem Kozarjem.  Obe ekipi sta srečanje pričeli nekoliko previdneje. Po začetnem otipavanju, pa je tekma iz minute v minuto pridobivala na tempu. Temu je pripomogel tudi hiter jeseniški zadetek, ki ga je prispeval Aleš Jeklič. Jeseničani so bili morda za odtenek boljši, v priložnostih pa je bila prednost na strani domače ekipe. Izid pa se ni spremenil vse do 15. minute. Ob edini izključitvi v tem delu srečanja, ko je na klop moral sesti domač hokejist, so Železarji ponovno našli pot ploščku v mrežo. Kapetan ekipe Aljoša Čamdžić je natančno akcijo kronal z zadetkom.

S prednostjo dveh zadetkov so Jeseničani krenili še v drugo tretjino. Ta je bila na precej višjem nivoju, kot prvi del srečanja. Obe ekipi sta igrali zelo aktivno in borbeno. V igri je bilo precej discipline, še posebej v obrambnih nalogah. Zato je bilo pravih priložnosti malo, te pa so bile plen obeh vratarjev. Tudi prekrškov je bilo malo, ti so prišli na vrsto šele v zadnjem delu druge tretjine. Najprej sta skoraj istočasno na klop sedla Jeseničan in domač hokejist, takoj za tem pa so Železarji zamudili priložnost v power playu. Ob koncu tretjine je nova kazen doletela še Jeseničane, večji del pa se je prenesel v tretji del.

Prednost ni bila izkoriščena, vendar so Jeseničani kmalu znova greli klop za kaznovane igralce. Ob prednosti igralca več je bila pobuda na strani domačih Orlov, vendar so se Jeseničani zanesljivo branili in se tudi ubranili. Prednost dveh zadetkov ni dajala nobene garancije za uspeh in potrebno je bilo napadati. Napadali pa so tudi Kranjčani in v 50. minuti je Žan Zupan zaključil natančno akcijo in znižal na gol zaostanka, A le za kratko. 18 sekund kasneje so nov zadetek dosegli tudi Jeseničani in ponovno skočili na dva zadetka prednosti. Zadetek je prispeval napadalec kadetske ekipe Matic Jeklič. Sledila je napaka, ki je za Jesenice pomenila novo kazen. Kljub dobremu branjenju z igralcem manj, se je v ekipo naselilo nekaj nervoze in do konca srečanja so bili Železarji še dvakrat gosti kazenske klopi. S tem so domačim dali lepo priložnost za znižanje izida. Obramba pa je vzdržala in spremembe izida ni bilo več. Izid v zmagah je izenačen, nov dvoboj, to pot odločilni, pa sledi v četrtek na začasnem jeseniškem igrišču Podmežakla.

Tekst: Drago Cvetanovič