DP U16:
HD Jesenice vs HK Triglav   5 – 4 (0:1,2:2,2:1,1:0) OT

Prvi so v soboto na led stopili kadeti. Doslej so v državnem prvenstvu odigrali le eno tekmo in jo na Bledu v nesrečnih okoliščinah tudi izgubili. Tokrat je bila boginja Fortuna njihova zaveznica, saj so po trdem boju strli odpor žilavih Kranjčanov. Le-ti so povedli že v četrti minuti tekme (0:1). Domači v nadaljevanju niso izkoristili prednosti dveh igralcev več, tja do prvega odmora pa so se zapletali v solistične akcije, ki niso prinesle uspeha. Sredi 23. minute je palico za izenačenje podstavil Luc SLIVNIK. Ko je v 29. minuti Železarje v vodstvo popeljal Gregor PAZLAR, se je že zdelo, da bodo domači nadaljevanje speljali mirno. Niso pa tako mislili Triglavani, ki so v razmiku 46 sekund ob koncu tretjine dvakrat zadeli (2:3). Domačim je tako v zadnjem delu preostal lov na izenačenje. Z nalogo so opravili po dobrih petih minutah, ko je zadel Filip FARTEK, tokratni kapetan. Ni se še poleglo veselje pri domačih, ko so Kranjčani 39 sekund kasneje znova povedli (3:4). Spet jih je bilo treba loviti. Fantje v rdečih dresih so močno pritisnili, a se vse prevečkrat zapletali v nepotrebna preigravanja. K sreči je PAZLAR z novim golom obe ekipi spet izenačil v 53. minuti. Domači strateg Aleš REMAR je kratki gostujoči klopi tudi sam pariral z dvema domačima napadoma, ki sta do konca rednega dela uprizorila močan pritisk, sreče pri strelih na gol pa ni bilo. Slabo minuto in pol pred iztekom rednega igralnega časa je na klop za kaznovane moral Fartek, a so domači zadevo ubranili. Tudi v podaljšku je enako veljalo za preostanek kapetanove kazni, hiter protinapad Bineta MAŠIČa pa je sredi 63. minute odločil zmagovalce.

Več statističnih podrobnosti : KLIK

IMG_2144[1]

Liga EBYSL (U20):
EC VSV vs HD Jesenice   2 – 4 (1:1,0:2,1:1)

Opoldan so se svoje naloge lotili tudi doslej sto-odstotni igralci iz ekipe U20. Tekme proti nastrojenim sosedom v Beljaku so vedno zanimive in nič drugače ni bilo s tokratno. Železarje je že v prvi minuti v vodstvo popeljal Jaka ŠTURM, ki se zdi v uvodu v sezono v odlični formi. V dokaj enakovredni prvi tretjini je domačim uspelo izenačiti sredi enajste minute. Železarji so s pridom izkoristili prednost igralca več v trideseti minuti, ko jih je v novo vodstvo popeljal Žiga URUKALO (1:2). Tudi sicer so bili gostje v drugi tretjini nekoliko nevarnejše moštvo. To je dokazal tudi nov zadetek ŠTURMA dobrih pet minut po vodilnem golu (1:3). V zadnjo tretjino so domači vstopili odločeni, da Jeseničane še ujamejo. Še več upanja jim je vlil zadetek v 43. minuti (2:3). Pričakovati je bilo močan pritisk domačih za izenačenje, a je četa Dejana VARLa vse napade domačih zbrano odbijala. Modri so v zadnji minuti tekme poskušali tudi brez vratarja (in z dodatnim napadalcem), a so jim naši fantje po vsega devetih sekundah z golom Roka AVSENEKa stresli prazno mrežo in na ta način ostali še naprej sto-odstotni v letošnji ligi EBYSL.

Več statistike: KLIK

Kar na štirih tekmah so sodelovale naše ekipe tudi v nedeljo. Izkupiček je bil žal slabši od tistega, kar so si v ekipah želeli. Prvi so na led v obračunu s tradicionalnimi tekmeci iz Tivolija stopili dečki:

DP U14:
HD Jesenice vs HK Olimpija   3 – 6 (1:2,0:3,2:1)

Hokejisti Olimpije v kategoriji U14 veljajo za absolutne favorite v tej sezoni. Železarji kar vnaprej predaje niso podpisali in so z golom Maia CRNKIĆa v četrti minuti povedli. Vodstvo je zdržalo dobrih pet minut, potem pa so gostje iz Ljubljane izenačili. V dokaj enakovrednem nadaljevanju so bili gostje vseeno nekoliko nevarnejši, dobri dve minuti pred piskom sirene za odmor pa tudi povedli (1:2). Zaradi nepravilne menjave so še pred odhodom na počitek domači ostali brez izključenega igralca, Ljubljančani pa so prednost igralca več izkoristili po 24 sekundah igre v drugem delu (1:3). Do konca tretjine so belo-želeni zadeli še dvakrat in na krajšo drugo pavzo odšli z visokim vodstvom (1:5). Zaostanek je po 23 sekundah nadaljevanja zmanjšal Tjaš LESNIČAR (2:5), vendar se je gostom znova uspelo odlepiti na štiri gole razlike dobro minuto in pol kasneje (2:6). V zadnjih desetih minutah je domača vrata branil rezervni vratar Gregor AVSENEK in jih v tem času ohranil nedotaknjena, CRNKIĆ pa je s svojim drugim golom na tekmi dobre štiri minute pred koncem postavil končni rezultat tekme – 3:6.

Več podrobnosti o tekmi: KLIK

IMG_2149[1]

Liga EBYSL (U20):
Fehervar AV19 vs HD Jesenice   5 – 2 (1:0,0:0,4:2)

Vsak niz se enkrat konča in tudi lep niz Železarjev v uvodu v letošnjo sezono lige EBYSL se je. V šesti letošnji tekmi je četa Dejana VARLa doživela prvi poraz v sezoni, boljši pa so bili hokejisti iz madžarskega Szekesfehervarja. Domači so povedli v začetku četrte minute. V nadaljevanju prve – dokaj enakovredne tretjine – so bili Jeseničani od domačih malenkost konkretnejši v svojih akcijah, do izenačenja pa jim ni uspelo priti. V drugem delu je prevladovala madžarska ekipa, obramba Železarjev pa je svoje delo opravila odlično in moštvi sta tudi na drugi odmor odšli ločeni le z zadetkom razlike. Upi spričo dolge poti utrujenih Jeseničanov so se sesedli v prvih petih minutah nadaljevanja, ko so domači dvakrat zadeli in ušli na tri gole razlike. Nekaj malega upanja je z golom v začetku 52. minute vlil Patrik RAJSAR (3:1), vendar pa so domači dobri dve minuti kasneje znova zadeli (4:1). Še zadnji žarek upanja je posijal za Železarje v začetku 58. minute, ko je zadel Viktor KASTEL (4:2). Sledil je množičen pretep, po katerem je sodnik podelil kazni dvema domačima in štirim gostujočim hokejistom. Tekma se je v rezultatskem smislu končala v začetku zadnje minute s power play golom domačih (5:2). Jeseničani porazu navkljub ostajajo na vrhu lestvice v skupini A lige EBYSL. 

Podrobnosti o tekmi: KLIK

DP U18:
HKMK Bled vs HD Jesenice   1 – 5 (1:0,0:4,0:1)

Pet minut za kolegi na Madžarskem so s tekmo na Bledu začeli mladinci. Začetna nezbranost jih je hitro drago stala, saj so se domači praktično v prvi akciji na tekmi pripeljali s šolsko akcijo skozi celotno peterko Železarjev in že po devetnajstih sekundah povedli. Tudi preostanek uvodne tretjine se našim fantom ni uspelo zbrati, tako da so bili domači tisti, ki so nizali nevarne situacije pred vrati Jesenic. V drugem delu je Aleš SODJA  zaukazal odločen lov za domačimi. Ko je branilec Filip FARTEK ob koncu 25. minute z desne strani praktično iz mrtvega kota premagal domačega vratarja, je igra ekipe stekla. Vrstile so se nevarne situacije pred domačim golom. Vodilni gol za Železarje je v 29. minuti dosegel Matic MRAVLJE. Po nekaj zamujenih priložnostih je gol v 35. minuti zabil Ahmet JAKUPOVIĆ in si na ta način najlepše čestital za šestnajsti rojstni dan (1:3). Nov gol je manj kot minuto kasneje dosegel MRAVLJE (1:4). Blejska barka je bila tako precej naluknjana, jeseniškega trenerja pa je z nekaj odločitvami ujezil glavni sodnik. V zadnjem delu je za Železarje od daleč zadel še Tim DOLINAR (1:5). Zvrstilo se je nekaj nevarnih naletov na obeh straneh, tako da je v zadnjih desetih minutah “dišalo” po bolj trdih prijemih, vendar se je ob koncu vse končalo mirno. Posebno pohvalo za – v kritičnih trenutkih – suvereno predstavo si tokrat zasluži vratar Gašper PANJTAR, ki je spričo bolezni prvega vratarja dobil mesto med vratnicama belo-rdečih. Hokejisti “osemnajstice” tako ostajajo edini od naših kategorij, ki so v aktualnem prvenstvu še vedno sto-odstotni, tudi to zmago pa so posvetili obolelemu soigralcu Maticu NASTRANu.

Več statističnih podatkov o tekmi: KLIK

IMG_2151[1]

DP U12:
KHL Mladost vs HD Jesenice   5 – 4

V poznih popoldanskih urah so v glavnem mestu sosednje države tekmo odigrali tudi člani ekipe mlajših dečkov (U12). Žal je bilo gostovanje v Zagrebu rezultatsko neuspešno. Statističnih podrobnosti v hrvaški prestolnici niso javno objavili, zato bralcem z njimi ne moremo postreči.

Spletna stran, kjer bi načeloma morali biti statistični podatki o poteku tekme (a jih tam ni): KLIK

Tekst in foto: Marko L.