Štiri tekme so v tem vikendu odigrali fantje v vseh kategorijah v državnem prvenstvu Slovenije. Na ledeno ploskev so poleg tega stopili tudi otroci v kategorijah U8 in U10, ki so se udeležili turnirja v Kranju. V sobotnem dopoldnevu so najprej v opremo zlezli mlajši dečki, nasprotnik pa je bil tradicionalni tekmec iz Tivolija – ljubljanska Olimpija.

DP mlajših dečkov

HK Olimpija – HD Jesenice 2-1 (0:1,0:0,1.0) SO

Gibanje rezultata. 0:1 HD Jesenice 11′, 1:1 HK Olimpija 45′ ; 1:2 HK Olimpija 45:00 (PS)

Kazenske minute: HK Olimpija 26, HD Jesenice 47
Streli na gol: HK Olimpija 23, HD Jesenice 24

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Škrjanec (GK), Škof, Mohorč, Verdnik, Potočar, KOBAL, Podlipnik, Fartek, Török (C), Slivnik, Baloh, Miklič, Rijavec, Dobravec, Svetlin, Junež in Čufer
Trener Gaber KLINAR, teh. vodja Boštjan Potočar

Edini gol v prvi tretjini so dosegli železarji, edino kazen pa so si prislužili domači. Razmerje v strelih ob koncu tretjine je bilo 8:6 v korist železarske čete, vse skupaj pa priča o izenačenosti tekmecev v uvodnih 15 minutah. V drugem delu tekme je prišlo do nekaj nepotrebne nervoze, posledica pa je bila veliko število kazenskih minut; domači so si tako prislužili 24 kazenskih minut, železarji pa 22. Gola nobena od ekip v drugem delu ni dosegla, razmerje v strelih pa je bilo tokrat 11:9 v korist zelenih. Železarji so si tudi v tretjem delu prislužili 25 minut kazni, domači pa so ob večji disciplini ostali nekaznovani. Vse do 10 sekund pred koncem so Jeseničani držali v rokah minimalno vodstvo, ob koncu pa po izgubljenem sodniškem metu nesrečno prejeli izenačujoči zadetek. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 7:6 v korist Jesenic. Tekmo so po kazenskih strelih dobili domači.

Ml. dečki OLI - HDJ OLI - HDJ 2 OLI - HDJ 3 OLI - HDJ 4 OLI - HDJ 5 OLI - HDJ 6 OLI - HDJ 7 OLI - HDJ 8 OLI - HDJ 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________

V zgodnjem večeru so na led dvorane Podmežaklo stopili kadeti. Podobno kot v torek proti Triglavu so tudi tokrat fantje premagali Slavijo s 5:3, a ob vsem skupaj pustili vtis, da znajo in zmorejo tudi bolje. Zmagi seveda ne gre gledati v zobe.

DP kadetov

HD Jesenice – HK Slavija Junior   5-3 (0:0,3:1,2:2)

0:1 Vidic (Čuden, Leben) 28′, 1:1 ŠTURM (Rajsar) 31′, 2:1 ŠTURM (Rajsar) 35′, 3:1 BRGLEZ (Seršen, Sodja) 36′, 4:1 SVETINA (Sodja, Brglez) 42′, 4:2 Novak 47′, 4:3 Leben (Kujavec) 47′, 5:3 KOROŠEC (Brus) 59′

Kazenske minute: HD Jesenice 2, HK Slavija Junior 12

Za HD Jesenice so nastopili: Povirk (GK), Hribar (GK), Klofutar, Urukalo, Rajsar (C), Seršen, Šturm, Zupan, Hadžić, Brglez, Sodja, Svetina, Šabanović, Brus, Brun Rauh, Korošec, Razinger, Ramšak, Pivač, Pavlič, Grašič in Pretnar
Trener Aleš SODJA, teh. vodja Borut Brglez

Uvodna tretjina je postregla s presenetljivim pritiskom gostov, vendar gledalci golov niso videli. Vse skupaj je bilo dobro opozorilo kadetom, da noben od nasprotnikov v Podmežaklo ne pripotuje z vnaprej razobešeno belo zastavo. Razmerje strelov ob koncu tretjine je bilo 14:9 v korist Slavije, obe ekipi pa sta si v prvem delu prislužili po 2 kazenski minuti. V drugem delu se je tehtnica vseeno nagnila v železarsko korist. Povedli so sicer Založani, a so domači v nadaljevanju dosegli tri zadetke in zadnjo tretjino pričakali z razliko +2. Razmerje v strelih v tem delu je bilo kar 14:3 v korist domačih. Rdeči si v tem delu tekme niso prislužili nobene kazni, gostje pa so na kazenski klopi odsedeli dve minuti. V zadnjem delu so domači najprej povišali razliko, a v 47. minuti dopustili gostom, da dosežejo kar dva zadetka in se povsem približajo. Nekaj tesnih zadnjih naslednjih minut je presekal z odločilnim zadetkom Gašper KOROŠEC, ki je minuto in 42 sekund pred koncem matiral vratarja gostov za končnih 5:3.

Razmerje v strelih ob koncu tekme je bilo 38:24 v korist železarjev.

_________________________________________________________________________________

Tretji so na ledeno ploskev v dvorani na Zlatem polju v Kranju stopili otroci v kategorijah U8 in U10. Omenjeni v državnem prvenstvu tekmovalno še en nastopajo, zato jih tokrat omenjamo samo na kratko. V tekmovalnem smislu pa so popoldan nastopili dečki. Domača tekma proti HK Celju je vnaprej vzbujala mešane občutke. Lepa zmaga v Tivoliju je pokazala, da tudi dečki znajo odigrati soliden hokej, tekma med obema nasprotnikoma pred časom v Celju pa je pokazala, da tudi visoko vodstvo še ni zagotovilo za dokončno zmago. Takrat so železarji v Celju že visoko vodili z 9:4, a ob koncu še kako trepetali za tesno zmago (9:8).

DP dečkov

HD Jesenice – HK Celje   6-3 (2:1,4:1,0:1)

Gibanje rezultata: 1:0 HD Jesenice 6′, 2:0 HD Jesenice 7′, 2:1 HK Celje 11′, 3:1 HD Jesenice 21′, 4:1 HD Jesenice 24′, 4:2 HK Celje 27′, 5:2 HD Jesenice 34′ (SH), 6:2 HD Jesenice 35′, 6:3 HK Celje 57′ (PS)

Za HD Jesenice so nastopili: Pelko (GK), Žagar (GK), BRUN RAUH (C), Pogačar, ALAGIĆ, Mravlje, Pivk, Šega, Murnik, TÖRÖK, Jakupović, Slivnik, Kararić, Lukan D., Lukan A., ČOP, Podrekar, Smolej in Homan
Trener Aleš SODJA, teh. vodja Ibrahim Jakupović

V uvodni tretjini je bilo videti nekaj drsanja, kroženja paka in ostalih stvari, ki jih trener Sodja uči dečkov. V razmaku 32 sekund so domači dosegli dva zadetka, vendar pa v 11. minuti enega tudi prejeli. Domači so si v uvodnem delu tekme prislužili 4 kazenske minute, gostje pa so ostali nekaznovani. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 9:7 v korist domačih. Nekaj več razlike so si železarji ustvarili v drugi tretjini, ko so povedli že s 6:2, ob tem pa peti zadetek dosegli tudi ob igri z igralcem manj. Razmerje v strelih v tem delu je tudi bilo v korist domačih – 13:8. Domači so si prislužili novih 8 kazenskih minut, gostje pa v srednjem delu tekme 4. Zadnji del je minil v nekoliko bolj zadržanem ritmu. Tudi v tem delu je bilo razmerje v strelih rahlo v korist domačih (10:9), gostje pa so iz kazenskega strela dosegli edini zadetek v tem delu. Obe ekipi sta si v zadnji tretjini sicer prislužili po 6 kazenskih minut. Dečki bodo v pospešenem ritmu  – ob rednih tekmah – v prihodnjih dneh morali odigrati kar štiri zaostale tekme.

_______________________________________________________________________________________

Zadnji od kategorij HD Jesenice so nastopili najstarejši, v našem primeru torej kategorija U18. Ekipa trenerja Dejana Varla pili formo pred zaključkom sezone. Morda bi kdo tekmo proti Slaviji vzel lahkotno, a trener spodbuja svoje fante k resnem pristopu na prav vsaki tekmi.

Liga EBJL

HD Jesenice – HK Slavija Junior   9-2 (3:1,4:1,2:0)

1:0 JEKLIČ (Rekar, Glavič) 1′, 1:1 Čuden (Orehek) 4′, 2:1 KRAŠOVEC (Trkulja, Pelko) 17′, 3:1 SRPČIČ (Jeklič, Trkulja) 18′, 4:1 JEKLIč (Glavič) 27′, 5:1 GLAVIČ (Srpčič) 28′, 5:2 Stražišar (Orehek, Čuden) 29′, 6:2 REKAR (Jeklič, Glavič) 32′, 7:2 JEKLIČ (Glavič, Rekar) 36′, 8:2 GLAVIČ (Rekar, Jeklič) 51′ (PP1), 9:2 JEKLIČ (Glavič, Rekar) 59′ (PP1)

Kazenske minute: HD Jesenice 2, HK Slavija Junior 6

Za HD Jesenice so nastopili: Picelj (GK), Vavpotič (GK), Perat, Zupan, Hadžić, Trkulja, Žbontar, Žuber, Tarman, Pelko, Srpčič, Šturm, Kantarević, Seršen, Jeklič, Glavič, Krašovec (C), Avsenek, Rajsar, Svetina R. in Svetina E.
Trener Dejan Varl, teh. vodja Simon Seršen

Tekst: M. L.
Foto: Anita Mrak in Gregor Podlipnik