HD Jesenice B – HK Slavija Junior   2:13 (0:6,1:7,1:0)

Za HD Jesenice B so nastopili: Žagar (GK), Panjtar (GK), Lukan D.(A), Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Podlipnik(A), Török, Slivnik, Mohorč, Kenig, Verdnik, Dobravec in Baloh; trener Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar

Še tretja tekma mlajših dečkov B v treh dneh ni bila podobna prejšnjima dvema. Če so v četrtkovi tekmi fantje osvojili svojo prvo točko in v petkovi dodobra namučili svoje starejše kolege, je bilo v tekmi proti Slaviji pravzaprav videti samo enosmerni promet proti vratom domačih. Pred meseci so naši mali fantje v Zalogu prikazali sijajno predstavo proti enemu od favoritov za osvojitev naslova državnih prvakov in izgubili z znosnih 0:4. Tokrat je najbrž zmanjkalo moči, saj smo bili od uvodnega sodniškega meta priča obleganju jeseniških vrat. Najbrž k nekoliko slabši predstavi pripomore tudi dejstvo, da sta bila v moštvu le dva branilca, po spletu okoliščin (bolezni) pa so branilske naloge opravljali tudi napadalci. V ekipo se je sicer vrnil prvi vratar, vendar ni mogel preprečiti rezultatskega poloma.

Roko na srce je ekipa mlajših dečkov Slavije za ekipo B prehud in premočan zalogaj. Žal je tokrat manjkalo tudi nekaj žara in prizadevnosti, a najbrž pride tudi tak dan. Že v prvi tretjini so gostje dosegli šest zadetkov; občutek je bil, da lahko dosežejo zadetek vsakič, ko si tega zares zaželijo.

Tudi menjava vratarjev v drugi tretjini ni prinesla bistvenih sprememb, saj so gostje v tem delu dosegli še sedem golov in izdatno napolnili mrežo domačih. Tudi domači so sicer v enem od redkih napadov spravili plošček za hrbet gostujočega vratarja. Nevarnih akcij za gostujoči gol pa je bilo najbrž manj kot je prstov na eni roki.

Tretji del igre je bil tako bolj kot ne rutinski. Gostje so nekoliko upočasnili tempo, tudi domači so – po vnovični menjavi vratarja – le nekoliko bolj začeli upoštevati trenerjeva navodila in zadnjo tretjino celo dobili z 1:0.

Tudi s take tekme se je potrebno kaj naučiti. V zadnjem srečanju prvega dela sezone mlajši dečki B gostijo vrstnike iz Celja. V drugem delu državnega prvenstva bodo nasprotniki bolj po meri fantičev v rdečih dresih – morda pa spet presenetijo in si priborijo kako točko.

Tekst: M.L.