Jesenice, 10. marec 2014
DP kadetov, polfinale, 1. tekma

HD Jesenice – HK Triglav
3 – 0

(0:0,1:0,2:0)

1:0 ŠTURM (Rajsar, Seršen) 21′, 2:0 SODJA (Brglez, Zupan) 47′, 3:0 RAJSAR (Seršen, Šturm)

Kazenske minute: HD Jesenice 14 (4,4,6); HK Triglav 6 (2,4,0)
Streli na gol: HD Jesenice 50 (13,23,14); HK Triglav 16 (7,2,7)

Za HD Jesenice so nastopili: Legat (GK), Hribar (GK), Urukalo, Klofutar, Seršen, Šturm, Rajsar (C), Zupan, Hadžić, Sodja, Brglez, Svetina, Brus, Šabanović, Korošec, Razinger, Brun-Rauh, Pivač, Ramšak, Mežnar, Pavlič, Pretnar
Trener: Aleš Sodja, tehnični vodja Borut Brglez

Kadeti HD Jesenice so v rednem delu prvenstva osvojili prvo mesto, zato v četrtfinalu niso sodelovali, pač pa počivali. Kot nasprotnik se jim je zoperstavilo moštvo kranjskega Triglava, ki je pred tem v četrtfinalu izločilo HKMK Bled. Izkušnje iz preteklih tekem v tej sezoni so učile, da so Kranjčani žilav nasprotnik, ki goji obrambno igro in čaka na hitre protinapade. Tudi tokrat je bilo podobno. Domači so od samega uvoda oblegali gol gostov, le-ti pa so ga z veliko mero požrtvovalnosti uspešno branili. V prvi tretjini so tako domači sprožili 13 strelov, ob tem pa so si prislužili 4 kazenske minute, gola pa niso dosegli. Triglavani na drugi strani so uspeli streljati sedemkrat in si prislužili 2 kazenski minuti, mreži pa sta v prvih 20 minutah mirovali. V prvi minuti nadaljevanja je Jaka ŠTURM končno popeljal domače v vodstvo. Na ledeni ploskvi se po tistem ni kaj dosti spremenilo – domači so valili nove napade, gostje so se krčevito branili, mreži pa sta do konca tretjine ostali nedotaknjeni. Razmerje v strelih v drugem delu – 23:2 za domače.

Samo gol razlike po dveh tretjinah seveda ni bil zagotovilo, da bodo domači tekmo res zmagali, zato je bilo v tretjem delu tekme potrebno še napadati. Drugi gol je v 47. minuti dosegel Jaka SODJA in s tem malce razbremenil pritisk ob nizkem rezultatu. Gostom ni ostalo nič drugega, kot da svojo igro nekoliko odprejo in poizkušajo storiti kaj več, a jim domača zasedba tega preprosto ni dopustila. Ko je v 53. minuti še tretji zadetek dosegel Rajsar, pa je bilo bolj ali manj vse odločeno. Tudi v zadnjem delu so domači sprožili več strelov (razmerje 14:7) in se ob koncu veselili zanesljive zmage. Prav lepo je bilo tudi videti podrti gol na domači strani; taka gesta seveda sporoča veselje ob tem, da domači vratar skozi vso tekmo ohrani mrežo nedotaknjeno.

Druga polfinalna tekma je na vrsti v četrtek v Kranju.

Tekst: M.L.