DP kadetov, 13. krog

HD Jesenice – Team Zagreb   3:2 (2:1,1:1,0:0)

1:0 HADŽIĆ (Šturm, Sodja) 5′, 2:0 BRGLEZ (Svetina, Zupan) 9′, 2:1 Mikić (Šutevski, Crnec) 13′, 3:1 SVETINA (Zupan) 30′, 3:2 Vuglač (Kramarič) 38′

Kazenske minute: HD Jesenice 33, Team Zagreb 39

Za HD Jesenice so nastopili: Legat (GK), Hribar (GK), Urukalo, Brus, Rajsar (C), Razinger, Šturm, Zupan, Hadžić, Brglez, Sodja, Svetina, Pivač, Ramšak, Šabanović, Korošec, Jamnik, Pavlič, Pretnar in Brun Rauh
Trener: Aleš SODJA; teh vodja: Borut Brglez

Neodločen rezultat v letošnjih medsebojnih srečanjih s selekcijo zagrebških klubov so pred tekmo imeli kadeti HD Jesenic – v Zagrebu so železarji zmagali s 4:0, a tudi izgubili tekmo Podmežaklo z 1:2. Načrt trenerja Aleša Sodje in njegovih varovancev je bil vrniti Hrvatom za neprijeten poraz v domači dvorani.
Že v prvih minutah je bilo videti, da bo tekma trda. Jeseničani so prevladovali na ledeni ploskvi, a zaprta igra gostov ni puščala veliko možnosti. K sreči so gostujočo mrežo domači načeli že v 5. minuti, ko je po podajah Jake Šturma in Jake Sodje zadel Alen HADŽIĆ (1:0). Ob golu je eden od gostov napravil tudi grob prekršek in si prislužil dvominutno kazen. Domači so pritisnili, a do povišanja vodstva v naslednjih dveh minutah ni prišlo. V začetku 9. minute pa so domači le podvojili svojo prednost – tokrat sta podaji prispevala Erik Svetina in Peter Zupan, zadel pa je Nik BRGLEZ (2:0). Gostje so redko prihajali pred vrata Jureta LEGATA, a so bili takrat nevarni. V 13. minuti so rezultat zmanjšali in pokazali, da se ne mislijo predati kar brez boja (2:1). V 16. minuti je na kazensko klop zaradi udarca s komolcem moral eden od gostov, minuto in pol pred koncem tretjine pa je dvominutno kazen dobil tudi Brglez na jeseniški strani. Rezultat se v prvi tretjini ni več spreminjal, razmerje v strelih pa je bilo kar 13:5 za domače.

V drugem delu sta bili ekipi nekoliko bolj izenačeni. Železarji dolgo niso našli poti do zagrebških vrat, v začetku 30 . minute pa je vodstvo še enkrat na dva gola povišal SVETINA ; podajalce je še enkrat bil Zupan (3:1). Nobena od ekip v drugem delu ni bila kaznovana s kako izključitvijo, čeprav smo videli kar nekaj ostrih naletov. Na trenutke je vse skupaj izgledalo kar precej grobo, a hokej je pač moški šport. Nekaj iskric med igralci je obetalo, da bi se lahko vnel plamen, a so se strasti nekako le umirile. V 38. minuti so se gostje še enkrat približali na gol razlike (3:2). Razmerje v strelih v drugi tretjini – 10:8 za Jesenice.

V tretji tretjini je zopet prišlo že v začetku do nekaj grobih naletov. V 43. minuti so najprej gostje zaradi udarca s kolenom imeli enega izključenega igralca, v 44. minuti pa je bil izključen zaradi grobosti tudi Zupan na jeseniški strani. V 46. minuti je dokončno zavrelo; za jeseniškim golom je prišlo do dveh grdih naletov gostov, stepla sta se po dva fanta na vsaki strani in razburjenje je doseglo vrhunec. Sodnik si je vestno zabeležil dogajanje in na jeseniški strani Zemirju Šabanoviću dosodil 5+20 kazenskih minut, ter ga tako poslal pod prho. Tudi enemu od Zagrebčanov se je godilo enako, s tem da je igralec, ki je odšel pod prho dobil 2+5+20 minut kazni. Tudi Lan Brun Rauh, ki se ni pustil starejšemu nasprotniku v drugem pretepaškem paru je dobil 2+2 kazenski minuti, ravno tako tudi njegov nasprotnik. Ekipi sta nadaljevali tekmo s po štirimi igralci na ledeni ploskvi, saj kazni do konca pred pretepom še ni odsedel Zupan. Po 21 sekundah se je tudi on vrnil na ledeno ploskev in železarji so imeli powerplay. Do spremembe izida ni prišlo. Domači so sicer ves zadnji del oblegali hrvaška vrata, a pak nikakor ni našel poti do gostujoče mreže.  69 sekund pred koncem je prišlo do nove izključitve na gostujoči strani, domači trener pa je vzel 30-sekundni odmor in svoje fante pripravil na zaključek tekme. Fantje so jo tudi v resnici suvereno pripeljali do konca in poželi buren aplavz prisotnih staršev in peščice drugih gledalcev. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 13:2 za železarje.

Aleš SODJA, dan po tekmi: “Težko karkoli pametnega povem po taki tekmi. Nisem še videl česa podobnega – Zagrebčani so si na rezervni klopi medsebojno čestitali ob vsakem grobem naletu na moje igralce. Zdelo se mi je, kot da bi bili veseli vsake poškodbe mojih fantov. Najvažnejše je, da smo osvojili nove točke.”

Tekst: M.L.