Liga EBYSL (U20):

HD Hidria Jesenice vs HK Slavija Jr.
8 – 2
(3:1,3:1,2:0)

Če smo pred dnevi – rahli kritiki navkljub – zapisali, da se domača vrsta v tekmi proti Založanom ni prav potrudila, a je vse skupaj zadostovalo za zmago, kar je tudi pohvala neke vrste, je tokrat treba četo Dejana VARLa pohvaliti za bolj resen pristop. Prvi gol na tekmi je dosegel Žan JEZOVŠEK v deveti minuti (1:0). V trinajsti in štirinajsti so Železarji dvakrat izkoristili prednost igralca več ob izključitvah Založanov; zadela sta Nejc BRUS in slavljenec Miha KRMELJ (3:0). Žiga KOGOVŠEK, domači vratar, je v tem delu edinkat klonil v 18. minuti (3:1).

Le 35 sekund so za svoj prvi gol potrebovali fantje v rdečih dresih v drugi tretjini, uspešen pa je bil Jaka ŠTURM (4:1). Nov power play zadetek je za domače v 30. minuti dosegel Aljoša CRNOVIĆ (5:1). Slabi dve minuti kasneje so zadeli tudi gostje in znićali na 5:2. Drugi zadetek JEZOVŠKA na tekmi v 39. minuti, je postavil tudi končni rezultat srečanja po dveh tretjinah (6:2). 

Ko so že ravno obe prvi tretjini dobili z dvema goloma razlike, so Železarji tudi v tretji storili enako. S to razliko, da v zadnji tretjini paka v svojo mrežo niso spustili. Je pa zato še dvakrat v tem delu zadel razpoloženi JEZOVŠEK, ki je gostujočo obrambo matiral v začetku sedeminštiridesete in nato še v devetinpetdeseti minuti (8:2).

Z novo lepo zmago so Jeseničani seveda še naprej ostali na vrhu svoje skupine v ligi EBYSL, v absolutnem smislu pa so v 17-članskem tekmovanju po 26 odigranih tekmah slabši le od madžarskega Fehervarja …

Zanimivost: tekmo sta si tribune ogledala in vestno beležila statistične podatke tudi – v teh rečeh izvrstno podkovani – Aleš BURNIK in njegov mlajši učenec 😀 .

Statistika s tekme: KLIK

Tekst in foto: Marko L.