EBJL, 10. krog

Dvorana Tivoli, Ljubljana

HK OLIMPIJA – HD JESENICE   3:2 (0:0,0:1,3:1)

0:1 SRPČIČ (Glavič) 40′, 1:1 Čepon (Zajc, Zibelnik) PP1 48′, 2:1 Sitar (Zajc, Maver) 49′, 2:2 GLAVIČ (Jeklič) 53′, 3:2 Maver (Zajc) 54′

Kazni – HK Olimpija 8, HD Jesenice 4

Za HDJ so nastopili: Picelj (GK), Vavpotič (GK), Tarman (A), Zupan, Hadžić, Trkulja, Žbontar, Žuber, Pelko, Srpčič (A), Brglez, Jeklič, Kantarević, Krašovec (C), Avsenek, Rajsar, Šturm, Sodja, Rekar in Svetina
Trener Dejan VARL, tehnični vodja ekipe Simon Seršen

Vsaka tekma med Olimpijo in Jesenicami je poseben dogodek. Seveda to velja tudi za tekme v mladinski kategoriji, še posebej, če gre za borbo za vrh prvenstvene lestvice. Pred tekmo so Ljubljančani imeli dve točki prednosti pred našimi fanti, zmaga bi torej pomenila dvig na prvenstveni lestvici.

Nasprotnika sta po kvaliteti precej izenačena, o tem nenazadnje pričajo tudi napete tekme, ki sta jih v letošnji sezoni odigrala. Tako je bilo tudi sinoči. Obe ekipi sta od začetka poizkušali vsiliti svoj stil igre, pritisniti nasprotnika in preiti v vodstvo že v začetku tekme. Streli na obeh straneh so se vrstili, vendar sta oba vratarja delovala zanesljivo. Do prve resnejše priložnosti za dosego zadetka so naši fantje prišli v začetku 14. minute, ko so domači morali na kazensko klop zaradi spotikanja. Dve minuti igre ob igralcu več nista prinesli zadetka. Zaradi nepravilnega oviranja je na jeseniški strani na kazensko klop za dve minuti v 18. minuti sedel Dejan Trkulja, a je obramba železarjev zdržala pritisk zelenih. Rdeči so na vrata domačih v prvi tretjini streljali trinajstkrat, Nejc PICELJ pa je ubranil enajst strelov na svoja vrata. Obe mreži sta v prvem delu ostali nedotaknjeni.

Borbena in disciplinirana igra na obeh straneh se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. V 35. minuti se je domačim ponudila velika priložnost za dosego zadetka, saj je sodnik dosodil kazenski strel v korist Olimpije. Ni se izšlo po željah domačih; rezultat je tako ostal na začetnem stanju. Po podaji Gašperja Glaviča je dve sekundi pred koncem druge tretjine Jeseničane končno v vodstvo povedel Žan Luka SRPČIČ (0:1) in tako izenačeno tretjino (razmerje v strelih 10:11 za Jesenice) na najboljši način privedel do konca. Nobena od ekip sicer v drugem delu tekme ni bila kaznovana s kako izključitvijo.

Minimalna rezultatska prednost pred tretjo tretjino seveda ni zagotavljala še ničesar. Že v drugi minuti nadaljevanja se je železarjem ponudila možnost za dosego drugega zadetka ob igri z igralcem več, saj je na kazensko klop zaradi spotikanja sedel eden od domačih. Žal tudi tokrat powerplay ni bil produktiven. Na kazensko klop je zaradi spotikanja v 48. minuti moral Peter Zupan, domači pa so igro z igralcem več za izenačujoči zadetek izkoristili po vsega šestnajstih sekundah (1:1). Gol kot da je nekoliko šokiral Jeseničane, saj so po štiridesetih sekundah prejeli novega, tokrat ob izenačenih močeh na ledeni ploskvi (2:1). V manj kot minuti tekme so se tako jeseničani znašli v rezultatskem zaostanku in nasprotnika je bilo potrebno loviti. V 53. minuti sta za izenačenje (2:2) poskrbela Matic Jeklič (podajalec) in Gašper GLAVIČ (strelec). Olajšanje pa ni trajalo dolgo, saj je Olimpija za novo vodstvo zadela samo 33 sekund kasneje (3:2) in ponoven lov za izenačenjem je bil potreben. Pritisk Jeseničanov se je stopnjeval, domači pa so se branili z vsemi sredstvi, tudi nedovoljenimi. V začetku 58. minute je tako na kazensko klop zaradi nepravilnega oviranja moral še eden od domačih igralcev, a je Olimpija obleganje svojih vrat preživela nekaznovano. 57 sekund je ostalo do konca tekme, ko se je kaznovani igralec vrnil na ledeno ploskev, deset sekund kasneje pa so domači izbili pak iz svoje trejine ven z igrišča in si prislužili novo malo kazen. Trener železarjev Dejan Varl je vzel 30 sekundi odmor in svojim fantom dal še nekaj zadnjih napotkov. žal se tudi zaključno obleganje zelenih vrat ni uspešno končalo. Razmerje v strelih v zadnji tretjini je bilo sicer 14:11 za domače. Jeseničanom ostane grenak priokus, da bi lahko dosegli ob večji zbranosti boljši rezultat.

Jeseničani so s tem porazom padli na prvenstveni lestvici na trenutno tretje mesto, saj jih je prehitel tudi kranjski Triglav. Naslednjo tekmo sicer mladinci igrajo v nedeljo ravno proti Triglavanom.

Dejan VARL, trener mladincev: “Videli smo enakovredno tekmo, priložnosti so se vrstile na obeh straneh. Tokrat se je več sreče nasmehnilo domačim, nas pa sta drago stali dve napaki v obrambi. Pogrešam bolj napadalno igro, tako, kot nas je krasila v lanski sezoni. Na tem bomo delali v prihodnje.”

tekst: M.L.