Jesenice, 7.december 2014
Dvorana Podmežaklo
Liga EBJL

HD Jesenice – HK Slavija Junior
4 – 1 

(1:0,1:0,2:1)

1:0 AVSENEK (Glavič) 15′, 2:0 SVETINA (Šturm) 23′, 2:1 Orehek (Bohinc, Kozelj), 3:1 ŠTURM (Rajsar, Avsenek) 57′, 4:1 HADŽIĆ (Glavič) 59′

Streli na gol: HD Jesenice 46 (14,9,23), HK Slavija Jr. 16 (4,10,2)
Kazni: HD Jesenice 10 (6,4,0), HK Slavija Jr. 12 (4,2,6)

HD Jesenice: 1-Legat, 25-Hribar, 2-Klofutar, 3-Stojan, 7-Hadžić, 5-Šabanović, 7-Hadžić, 18-Žuber, 5-Korošec, 8-Kantarević, 9-Rajsar, 12-Glavič, 11-Seršen, 15-Avsenek, 16-Šturm, 17-Svetina R., 8-Brglez, 23-Sodja, 21-Pavlič, 24-Rekar (C)
Trener: Dejan Varl

HK Slavija Junior: Volk (GK), Sotlar (GK), Turk, Klasinc, Kozelj, Leben, Miklavčič, Bohinc, Orehek, Hriberšek, Železnik (C), Vidic, Kisovec, Kurent
Trener: Robert Pesjak

Glavni sodnik: Miha Bulovec
Linijska sodnika: Anže Bergant in Gašper Franc

Je že tako, v športu včasih ne gre vse po načrtih. Gostje so na Jesenice pripotovali z 12 hokejisti in dvema vratarjema in v klepetih pred tekmo niti sami niso verjeli, da se bodo lahko dostojneje upirali domačim, a so dogodki na ledeni ploskvi pokazali drugače. Domači so sicer večji del prve tretjine igro imeli v svojih rokah (in na palicah), sploh izrazita pa je bila premoč v zadnji tretjini, vendar pa so gostje z zagriženo obrambo domačim povzročili nemalo težav. Nekoliko slabša je bila predvsem srednja tretjina, predvsem seveda kar se tiče same igre. Pa pojdimo lepo po vrsti…

Prvi omembe vreden trenutek na tekmi se je zgodil, ko je bil v 4.minuti zaradi spotikanja izključen Brglez. Gostje prav hudo vrat Jureta Legata sploh niso ogrozili, tako da sta dve naslednji minuti minili dokaj mirno. Domači so potem, ko so spet zaigrali v polni postavi vztrajno, a dokaj jalovo napadali. V 12.minuti je na kazensko klop zaradi zadrževanja s palico moral kapetan Rekar. Slabo minuto kasneje mu je na kazensko klop sledil še Avsenek, vendar pa se mu je po 20 sekundah na drugi strani pridružil eden od igralcev Slavije.  V 15.minuti je za železarje končno zadel prav Rok AVSENEK (podajalec Glavič). V zadnji sekundi tretjine so si gostje z nespretnim posredovanjem in izbijanjem paka iz svoje tretjine (pa čez ogrado) prislužili novi dve kazenski minuti. V prvih 20 minutah so domači sicer sprožili 14 strelov v okvir vrat gostov, Založani pa so Domna Hribarja zares ogrozili le 4-krat.

Dve uvodni minuti v drugi tretjini kljub igri z igralcem več nista prinesli povišanja domačega vodstva. Se je pa to zgodilo 45 sekund po tistem, ko sta se ekipi na ledeni ploskvi številčno izenačili – za 2:0 je po podaji Šturma zadel Rok SVETINA. V 27.minuti je bil na domači strani nato izključen Stojan, dobri dve minuti kasneje pa je bil kaznovan tudi eden od Slavijinih hokejistov. Nobena od omenjenih kazni ni prinesla spremembe rezultata na semaforju. Na polovici tekme je bil še drugič izključen Brglez, vse skupaj pa je pripomoglo k raztrgani igri na obeh straneh. Gostje so bili v drugem delu sicer povsem enakovredni, o čemer priča tudi razmerje v strelih (9:10 za Slavijo).

Domači si v zadnji tretjini niso privoščili več nobene izključitve, Založani pač. Prvi njihov igralec je bil izključen v 44.minuti, a domačim ni uspelo zatresti gostujoče mreže. Enako se je zgodilo ob novi izključitvi Založanov v 49.minuti. V 52.minuti je prišlo resno opozorilo, da točke še niso zagotovljene, saj so gostje po eni redkih nevarnih akcij rezultat uspeli zmanjšati na le gol razlike. K sreči je v 57.minuti  Jaka ŠTURM uspel še enkrat razliko spraviti na dva zadetka razlike (podajalca pri zadetku: Rajsar in Avsenek). Gostje so odreagirali živčno in si le nekaj sekund kasneje prislužili izključitev. Le-ta sicer ni prinesla novega zadetka v časovnem okviru dveh minut, je pa jeseniški četrti gol padel tik po vrnitvi kaznovanega igralca gostov  dve minuti kasneje – za železarje je zadel Alen Hadžić (podajalec Glavič).

Tekma se je torej končala z lepo in rezultatsko gledano zanesljivo zmago, trener mladincev Dejan Varl pa po tekmi s prikazanim ni bil preveč zadovoljen.

Tekst: M.L.