Liga EBJL, prestavljena tekma 4. kroga

HD Jesenice – HK MK Bled
4:3 (1:0,2:1,1:2)

1:0 Glavič (Jeklič) 14′
1:1 Ulamec 28′
2:1 Hadžić (Jeklič) 32′
3:1 Rekar (Avsenek) 39′
4:1 Avsenek (Trkulja) 45′
4:2 Tišlar (Crnović, Pazlar) 51′
4:3 Tišlar 59′

Mladinci HD Jesenic so odigrali svojo prvo od treh tekem v tem tednu. Tokrat so v goste sprejeli mladince HK MK Bled, odigrali pa so tekmo, ki je bila originalno planirana za 29. september. Takrat na Jesenicah led žal še ni bil primeren za tekmovalni hokej. Tokrat je v tem pogledu seveda vse bilo v najlepšem redu, gostje z druge strani Mežakle so prišli igrat tekmo v najbolj sodoben hokejski objekt v deželi na sončni strani Alp.

V uvodnih minutah so železarji sicer imeli terensko premoč in več časa plošček na svojih palicah, žal pa posebej nevarni za gostujoča vrata niso bili. V osmi minuti je na kazensko klop zaradi spotikanja moral Alen Hadžić, gostje pa tudi niso kaj prida resno ogrozili domačih vrat. Dve kazenski minuti sta tako minili brez večjih razburjenj. Ekipi sta v naslednjih minutah poskušali vsiliti svoj način igre, nekoliko napadalnejši so bili domači. Sicer pa je to razumljivo, saj so gostje na tekmo pripotovali le s trinajstimi hokejisti in dvema vratarjema; domači so seveda z večjim številom igralcev narekovali tempo. V 14. minuti sta za prvo veselje v domačih vrstah poskrbela podajalec Matic Jeklič in strelec Gašper GLAVIČ. Tudi v prihodnjih minutah je igra potekala dokaj enakovredno, rahla terenska premoč pa domačim ni prinesla novega zadetka. V zadnji minuti prvega dela je zaradi spotikanja na kazensko klop moral še Dejan Trkulja, a Blejci niso znali zabiti izenačujočega gola. razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo rahlo v prid domačim (9:7).

V začetku druge tretjine je Trkulja moral najprej odsedeti še 1:15 kazni. Osem sekund pred iztekom te kazni, je novo dvominutno na jeseniški strani dobil še Jeklič. Gostje so nekoliko pritisnili, vendar do spremembe rezultata ni prišlo. Tudi kazen za Matica se je iztekla brez izenačujočega gola za goste, precej pa je k temu pripomogla tudi izključitev na blejski strani v 23. minuti. So pa Blejci zato izenačili v 28. minuti in napovedali, da svoje kože ne bodo prodali poceni. K sreči je jeklič v 32. minuti znova podal za zadetek, novega za HD Jesenice pa je tokrat dosegel Alen HADŽIĆ. Gostje so si takoj v naslednji minuti zaradi spotikanja prislužili novo kazen, a domači igre petih proti štirim niso pretvorili v nov zadetek. Jim je pa tretjič na tekmi uspelo zadeti v 39. minuti, ko je na podajo Roka Avseneka zadel Nik REKAR. Tudi ob koncu druge tretjine so si železarji prislužili izključitev; na kazensko klop je 16 sekund pred piskom sirene moral kapetan Žiga Krašovec. Razmerje v strelih v srednjem delu tekme – 13:9 za domače.

Spet je bilo treba ubraniti svoj gol ob igri z igralcem manj v začetku zadnje tretjine, saj je Krašovcu ostalo še 1:45 sedenja na kazenski klopi. Ni šlo brez težav, gostje so kar resno pritisnili, a mreža Anžeta Vavpotiča se ni zatresla. V 45. minuti je na podajo Trkulje za povišanje vodstva na 4:1 zadel AVSENEK in kazalo je, da bodo železarji tekmo mirno pripeljali do konca. S tem se niso strinjali gostje, ki so v prihajajočih minutah valili napad za napadom. Na 4:2 so zmanjšali v 51. minuti, ko je zadel sin enega od jeseniških legend, Patrik Tišlar. Isti igralec je zadel še v 59. minuti in svojo ekipo pripeljal na rob izenačenja (4:3). K sreči je domačim v zadnjih 100 sekundah tekme svojo mrežo uspelo ohraniti nedotaknjeno. Tako so v svoji šesti letošnji tekmi dosegli še četrto zmago, prav gotovo težje, kot so si sami predstavljali. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 5:10 za Blejce.

Iz slačilnice je bilo po tekmi slišati kar nekaj krepkih trenerja Dejana Varla, ki s predstavo svojih fantov – posebej v zadnji tretjini – prav gotovo ne more biti zadovoljen.

Dejan Varl, trener mladincev: “Vse čestitke Bledu za prikazano, o svojih igralcih pa tokrat ne želim dati komentarja.”

Za HD Jesenice so nastopili: Ažman (GK), Vavpotič (GK), Tarman (A), Perat, Zupan, Hadžić, Trkulja, Žbontar, Žuber, Pelko, Srpčič (A), Kantarevič, Jeklič, Glavič, Krašovec (C), Avsenek, Rajsar, Svetina, Razingar, Rekar in Grašič
Trener: Dejan Varl; tehnični vodja ekipe: Simon Seršen

 

Tekst: Marko LUKAN