IHL U16
HD Jesenice vs HK Celje   15 – 0 (4:0,6:0,5:0)

V času sobotnega kosila so kot prvi od mlajših jeseniških kategorij na ledeno ploskev zadrsali kadeti. Gostje iz knežjega mesta se niso pokazali kot dovolj kvaliteten nasprotnik, da bi domači bili primorani igrati resneje. Klub navedenemu so Železarji zvrhano napolnili mrežo Celjanov. Gostujočo mrežo so tako “odprli” že po vsega enajstih sekundah igre, ko je zadel Matic TÖRÖK. Na naslednji zadetek je bilo potrebno počakati vse do začetka sedemnajste minute, ko je zadel kapetan Filip FARTEK (2:0). Do konca tretjine sta za visoko vodstvo s 4:0 sledila še dva zadetka TÖRÖKa. Na 5:0 je v 25. minuti povišal Luc SLIVNIK, na 6:0 pa v naslednji minuti David BALOH. TÖRÖK in SLIVNIK sta nato zadela še v 30. in 32. minuti (8:0). Peti in šesti pak v mrežo gostov  v drugi tretjini sta za končnih 10:0 poslala še Rok POTOČAR in TÖRÖK. Kanonada se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini, ko je še tri gole dosegel SLIVNIK, po enega pa sta prispevala TÖRÖK in Tanej MIKLIČ. Končni rezultat 15:0 priča o kakovostni razliki med moštvoma, tudi goste pa je sicer potrebno pohvaliti za vztrajnost in prizadevnost.

Statistika: KLIK

IHL U12
HK Slavija Jr. vs HD Jesenice    1 – 4 (0:1,1:2,0:1)

Mlajši dečki so se izkazali z zmago v Zalogu. Da so na obrobje glavnega mesta prišli z željo po uspehu, so pokazali že v začetku tretje minute tekme, ko so ob igri z igralcem manj po golu Tevža MLAKARja povedli (0:1). Manjko igralca so v nadaljevanju sicer ubranili, enako pa jim je uspelo med sedmo in dveto minuto. Tudi Železarčkom se je ponudila priložnost v power playu med enajsto in trinajsto minuto, a so bili enako (ne)uspešni, kakor v svojih poizkusih igralci domače ekipe. Začetek druge tretjine ni bil po okusu naših fantov, saj so Založani že po dobri minuti izenačili (1:1). K sreči so imeli varovanci Luke POGAČNIKa pripravljen ekspresni odgovor, saj je Bert SMUKAVEC belo-rdeče znova povedel v vodstvo le dobri dve minuti kasneje (1:2, 19. minuta). Še nekoliko bližje uspehu je bila ekipa po golu Luke PLANINŠKa v 24. minuti (1:3). Na vsaki strani je sledila še po ena izključitev, nobena pa ni prinesla rezultatske spremembe. V zadnji tretjini je edini gol padel v 34. minuti, ko je za Železarčke zadel Martin BIZJAK (1:4). 

IHL U14
HD Jesenice vs SKHL Crvena zvezda   16 – 4 (7:0,4:2,5:2)

Pošteno so napolnili mrežo gostov iz srbske prestolnice dečki Jesenic. Vse od prvega sodnikovega meta so valili napade v smeri beograjskega gola. Prvi gol je tako Mai CRNKIĆ dosegel že po minuti in 36 sekundah igre (1:0). Preden se je končala enajsta minuta, je gostujoči strateg že moral menjati vratarja, saj je njegov prvi izbor v tem času še štirikrat moral pobrati pak iz svoje mreže; za Jesenice so v zaporedju zadeli Tjaš LESNIČAR, Nace LANGUS, Urban KOROŠEC ter še enkrat LESNIČAR (5:0). Rezervni vratar gostov je bil razpoložen bolje, v preostanku tretjine pa je vseeno prejel dva zadetka, ki sta ju zabila LANGUS in LESNIČAR (7:0). V 24. minuti so Beograjčani tik pred koncem izkoristili svoj prvi power play na tekmi (Gaković, 7:1). Osmi jeseniški gol je v 29. minuti dosegel Grega PAZLAR, LANGUS pa je vnovič zadel v 33. minuti. V 35. minuti so igralci Crvene zvezde izkoristili še drugo prednost igralca več in znižali na 9:2 (Dinić). Do konca drugega dela sta sledila še dva gola domačih, zadela pa sta Nik BERGELJ in Bor KRIŽNAR (11:2). Ni bilo videti, da bi domači v zadnjem delu kaj popustili v svoji vnemi, saj so z novim golom LESNIČARja po vsega 22 sekundah nadaljevanja razliko povišali na deset golov razlike (12:2). Neverjetni niz uspešnosti v power playu so gostje nadaljevali v 42. minuti, ko je na 12:3 znižala Valentina Vrhoci. Zanimivost: gostujoča ekipa je za PP gol potrebovala vsega štiri sekunde! V 47., 49. in 50. minuti je gostujoči vratar pobral še tri pake iz svoje mreže (LANGUS 2, LESNIČAR, 15:3). Zadnji jeseniški gol na tekmi je (enako, kot tudi prvega) v začetku 51. minute dosegel CRNKIĆ (16:3). Za zadnjo spremembo na semaforju so tik ob vstopu v zadnjo minuto tekme poskrbeli gostje, saj je zadel kapetan Dinić (16:4).

IHL U18
HD Jesenice vs SKHL Crvena zvezda   7 – 1 (0:0,4:0,3:1)

Po tistem, ko so jim mero vzeli že pred dnevi v Beogradu, so Železarji v kategoriji mladincev Zvezdo premagali še v domači dvorani. Pred tekmo se jim je v garderobi skupaj z bratom pridružil tudi okrevajoči soigralec Matic NASTRAN. Prva tretjina sicer razen z dvema izključitvama pri gostih in eno na domači strani ni postregla z drugimi statističnimi spremembami – mreži obeh vratarjev sta torej mirovali. Gostje so – sireni, ki jih je pravočasno klicala navkljub – na začetek druge tretjine zamudili, glavni sodnik pa jim je dosodil dve minuti kazni. Dobre pol minute kasneje se jim je zaradi nepravilnega oviranja pripetila še druga kazen, domači pa so obe priložnosti izvrstno izkoristili in z goloma Matica MRAVLJEta in Gregorja POGAČARja povedli z 2:0. V začetku 32. minute je na 3:0 povišal Žiga DEŽMAN. Izvrstno tretjino je s še tretjim power play golom za rdeče na tekmi kronal kapetan Miha KRMELJ v naslednji minuti (4:0). V začetku zadnje tretjine sta oba stratega priložnost za branjenje ponudila rezervnima vratarjema. Aleš SODJA je tako nepremaganega Nejca ŽAGARja zamenjal z Gašperjem PANJTARjem. Ta je prvič in edinič na tekmi moral pobrati pak iz jeseniške mreže po manj kot dveh minutah igre v tretji tretjini (4:1). Na 5:1 je v 50. minuti povišal Marcel KOBAL, dobro minuto kasneje pa je sijajno samostojno akcijo s šestim zadetkom za domače kronal še Aljaž PIVK (6:1). Zadnji gol je dobre pol minute pred koncem znova zabil statistično najkoristnejši igralec tekme POGAČAR (7:1), za katerega pa to ni bil zadnji vpis v statistiko na tekmi – slabe tri sekunde pred zaključnim piskom sirene je namreč zakrivil še kazenski strel za goste, ki pa ga le-ti k sreči niso izkoristili. Povedano drugače – z obrambo se je izkazal vratar PANJTAR. Nova zanesljiva zmaga ohranja mladince na sto-odstotni uspešnosti, tudi tokrat pa so jo posvetili soigralcu Maticu NASTRANu.

Podrobnejša statistika: KLIK

Tekst in foto: Marko L.