Mlada jeseniška ekipa, ki se bori v EBYSL, bi morala v sredo na blejskem ledu nastopiti proti ekipi KAC. A žal moramo navijače in podpornike ekipe obvestiti, da je zanimiv karavanški derbi preložen. HD mladi Jesenice so močno odvisni od razpoložljivih prostih terminov na ledenih ploskvah na Bledu in Kranju, ki pa jih za sredo ni. Zato je bila preložitev tekme na kasnejši termin nujna. Kdaj bo novi termin tekme v tem trenutku še ni znano.

imgl6861-528-x-800
Peter se vrača v ekipo (foto: Drago Cvetanovič)

Ampak s tem tekem mladim hokejistom ne bo ravno manjkalo. Že v četrtek Jeseničani potujejo v oddaljeni St. Pölten, kjer se bodo ob 20.00 pomerili s tamkajšnjo ekipo LA Stars. Kljub temu, da ekipa zaseda zadnje mesto na lestvici južne skupine, to ne pomeni, da bo delo lahko. Spomniti se je potrebno, da so na preteklem srečanju naši hokejisti s težavo odnesli zmago. Tesnih 1:2 je zanesljivo pokazatelj, da gostovanje v St. Pöltnu ne pomeni le oddaljen izlet. Za zmago se bo potrebno še kako potruditi, utrujenost od dolge poti pa bo le ena od ovir do novih treh točk. Da hokejisti LA Stars znajo presenetiti pa je v preteklem tednu občutila tudi ekipa KAC, ki je morala priznati poraz proti ekipi St. Pöltna.

Vseeno bodo tudi jeseniški navijači še v tem tednu prišli na svoj račun. V nedeljo, 25. novembra, se obeta zanimivo srečanje. Na Bled prihaja zagrebški Medveščak. Okrepljena hrvaška mlada reprezentanca je trd in dostojen nasprotnik, kar so železarji v tej sezoni spoznali že dvakrat. Še posebej so se morali potruditi na prvem srečanju sezone, ko so slavili šele po izvajanju kazenskih strelov. Ekipa Jesenic je vseeno kvalitetnejše moštvo, ampak kvaliteto bo potrebno dokazati še na ledu. Da bo napad še nekaj bolj učinkovit, bo poskrbela vrnitev kapetana ekipe Petra Bizalja. Peter se vrača na ledene ploskve po saniranju poškodbe glave, ki jo je dobil po grobem naletu v Linzu. Dolga odsotnost bo zanesljivo pustila nekaj posledic, ampak Peter je izreden hokejist in zanesljivo bo veliko pripomogel h kvaliteti igre tako v obrambi, kot tudi v napadu. Nedeljsko srečanje se v blejski dvorani prične ob 19. uri. Vabljeni!

Tekst: Drago Cvetanovič